ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
kadirizm
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
22 Eylül 2009 00:27
Son Ziyaret:
14 Mayıs 2013 00:51
Toplam Mesaj:
2 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ferdi Çavuş
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Forum Yöneticilerinden ve özel üyelerinden ricam acemi üyelere her zaman yardım edelim.Eski bir üye olduğunu zaten anlarsınız.

SON 2 MESAJI

Canım sıkkın ve Kafam karışık.
Evet yükseklik konusunda haklısınız. Bende ölçüleri tekrar belirledim. Boy 120 x en 60 x yükseklik 60 olacak şekilde sipariş vereceğim. Fakat sumplu ne demek, çünkü daha iyi olur diyorlar. Birde google den taş dünyası diye yazdığımda ilk gelen linke tıkladığımda yerleri Kemerburgaz İstanbul da olan bir taş fabrikası var. Her çeşit taş mevcut. Acaba benim malawi tankıma o sitede yer alan anasayfadaki taş resimlerinden adı sütun Gnays Taşı olarak geçen taş olurmu ? Yardımcı olurmusunuz. Evet derseniz firma ile irtibata geçip 40-45 kilo kadar yatay ve dikey olarak şekillendirilmiş o taştan sipariş göndermelerini isteyeceğim. Tabiki inşallah kabul ederler.
 
Saygılar,
Canım sıkkın ve Kafam karışık.
Forum Üyelerine İyi Günler dileyerek başlamak istiyorum.
 
2008 yılında 16 lt kapasiteli ufak bir akvaryumum vardı. Canlı doğuran balıklar ile akvaryum hobime başladım. Fakat çok bakım ve sabır gerektiren bir iş olduğunu balıklarımı teker teker kaybettikten sonra anladım. Artık bu akvaryum sevdasından soğumuştum. Ta ki dün bir kuaförün önünden geçip o malawi akvaryumunu görene kadar unutmuştum bile ama içim gitti ve yeniden başlamaya karar verdim. Kafam karmakarışık olduğu için konu açıp sizlere yazmayı tercih ettim. Umarım bana yardım edersiniz. Siz saygıdeğer forum üyeleri nerden başlayacağımı bilmiyorum. Tabiki bir akvaryumdan başlayacağım ama nasıl diye düşünüyorum. Bu malawi tür balıklarını beslemeyi çok istiyorum. Sanki canlı doğuranlardan biraz daha kolay olacak gibi geliyor bana yoksa yanılıyormuyum. Sizden merakla beklediğim ve bana yardımcı olacağınızı umut ettiğim sorularım olacak.
 
1- Akvaryum için çok güzel bir köşem var. Ölçülerini aldım. Boy 120 cm En 60 cm Yükseklik 105 cm bu ebatta olan bir tankta malawi türlerini besleyebilirmiyim. Hesaplamalar içeriğinde hesaplama sonucu 600 lt hacmi geçiyor.
2- Tankım için gerekli olan zorunlu ama hesaplı olmazsa olmaz malzemeleri tam olarak bilmiyorum.
3- Malawi türü için kullanacağım kum türü nasıl olmalı bilmiyorum. Kum yıkanmalımı bilmiyorum.
4- Forumda göz gezdirdiğimde bazı üye arkadaşlar ya malawi kayası veyahut yuvarlak sanki denizlerde gördüğümüz  kayalardan (beyaz,gri renkte) kullanmışlar. Acaba hangisi kaya türü doğru bilmiyorum. Ve bu kaya türleerini nereden temin edebileceğimi de bilmiyorum. Şu ana kadar akvaryumcularda görmedim. Ulus semti Akvaryumcular  çarşısı içinde hiç görmedim.
5- Kumu yerleştirdikten sonraki adımlar nelerdir. Kayalarda yıkanmalımıdır.
6- Suyu musluk suyumu olmalı bilmiyorum.
7- Alacağım malawi türlerinin sevdiği bitki türlerinin isimlerini bilmiyorum.
8- Bitkileri yerleştirdikten sonramı tankı suyla dolduracağım. Suyun tamamını doldurduktan sonra bitkiler suyun üstüne çıkarsa yandık. Bu durumda ne yapacağım.
9- Suyun sıcaklığı her zaman kaç derecede olmalı yaz ve kış şartları düşünüldüğünde sabit her mevsim için olabilecek bir derece nedir?
10- ph kaç olmalı bunu nasıl sabit tutacağım.
11- Kullanacağım ilaçlar ve suyun hazır hale gelmesi (kaç gün dinlendirmem gerek) durumlarını bilmiyorum.
12- Dış filtre markası ne olmalıdır. En çok tavsiye edilen fazla ses çıkarmayan tetra marka olabilirmi yoksa önereceğiniz başka bir marka varmı. 600 lt için ne kadarlık bir dış filtre tam randuman sağlar.
13- Diğer motor, ısıtıcı, hava  v.s. gibi malzemeler hangi marka olursa daha iyi sonuç alırım. Bu malzemeler ne kadar büyüklükte olmalı. İç filtre de kullanacakmıyım bilmiyoruym.
14- Malawi balıklarını aldığımda suyun üzerinde poşetli kaç saat veya gün kalmalılar bilmiyorum. Yoksa direk tanka bırakmam mı gerekiyor.  
 
Bu cevapları alırsam siz saygıdeğer forum üyelerinden hepinizden Allah razı olsun diyeceğim. Şunuda unutma diyecekleriniz varsa lütfen yazınız.Kafam karışık demiştim. Bekli bazı arkadaşlar bunlara soru çok diyerek cevap yazmayabilirler. Onlarından canları sağolsun. Artık başlamak istiyorum. Tankın siparişini hemen vereceğim. Sizlerden yardımlarınızı rica ediyorum. Evet forumda açılan malawi türleri konularına baktım. Konular dağınık bir biçimde olduğu için fazla yararlanamadım.
 
Tüm forum üyelerine sağlıklı ve mutlu günler dilerim.    

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.