ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
emrahsaylan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
5
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
07 Kasım 2009 18:03
Son Ziyaret:
05 Nisan 2020 05:57
Toplam Mesaj:
821 [0.16 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Emrah Şaylan
Doğum Tarihi:
20 Aralık 1973
Yaş:
50
İl:
Istanbul
Meslek:
Pet Shop
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Emrah Şaylan

İçerenköy Pet Shop

SON 10 MESAJI

Argentea candır
Bendekiler de çok nazlılar Emrah, yem beğendiremiyorum veletlere.

Cenk Bildir2015-04-27 16:16:05
Argentea candır
Konuyu şimdi gördüm ve ilgimi çekti. 
Ben de bugün 10 adet Argentea siparişi verdim. 
Bakalım... Hayatta tutup gelişme sağlayabilecek miyim??
Flower Horn Çeşitleri
Yeni canavar adayımız 
Tayland ithalatı...
Türünü çözmeye çalışıyorum... balık fotoda görünenden daha yeşil... İnciler 10 numara. ilk tanka atılma anından sonra çekilen fotolar
8 cm civarı...
Bakalım ileride neye benzeyecek 



emrahsaylan2015-03-29 19:13:10
Flower Horn Çeşitleri
Kayhan Bey, şu an ülkemizde üretilen çok kaliteli Flower Hornlar var. İthal balıklarda bence daha iyiler. Fiyatları da oldukça uygun. İster yavrudan alıp büyütün ister büyük olarak alın. Ordu'da Özgür Takaç arkadaşımız var. Facebook aracılığı ile temasa geçebilirsiniz.
Flower Horn Çeşitleri
[QUOTE=ajan]Merhaba herkese iyi akşamlar benim bir kaç sorum olacak
1- flowerhornum (ajan) sürekli köşedeki kumları ortaya taşıyor. Kumlar kalın taneli ince silis kum değil bu arada 4-5 mm civarı her tanesi
2- kafa yapsın diye akvaryum un sol camına komple ayna koyduk 3 gün oldu baya kafa yaptı durmasının sakıncası varmı cikarmalimiyiz.
3- çeşitli yemlerinin olmasına rağmen artık eskisi gibi yem yemiyor kimi zaman biraz yiyor kimi zaman ağzına alıp tukuruyor.
Verdiğim yemler sera discus, tetra discus, jbl novo flower mini, artakua premium mix, artakua etcil büyütme, tropikal diskus granul, tetra cichild xl flakes, tetra cicled coler mix gibi yemleri kullanıyoruz ayrıca iki cesitte bitkisel yeni var birde thera +a yem var ama bunu hiç sevmedi yemiyor
Değerli yorumlarinizi bekliyorum teşekkür ler[/QUOTE]
Balığın boyutunu yazmamışsınız ama yetişkin bir balık olduğunu düşünerek yorum yapacağım...
1- Balığın kumları taşıması ya çiftleşmek için kendine yer açıyordur, ya dişidir ve yumurta dökecek yer açıyordur ya da sizden saklanmak için akvaryumun arka tarafındaki kumları öne doğru yığıyordur.
2- Flower Hornlar zeki balıklardır. Aynayı gördükten en fazla yarım saat sonra onun bir başka balık olmadığını anlarlar. O yüzden aynayı sürekli tutmanızın bir anlamı yok. Her gün yarım saat göstermeniz yeterlidir. 
3- Bir Flower Horn'u diğer balıklar gibi beslerseniz istediğiniz görselliği alamayabilirsiniz. Bir Flower Horn'da bakılacak alanlar ;
a: Renk
b: İnciler
c: kafa
d: kuyruk ve finlerin uzaması ve renklenmesidir.
Sizin saydığınız yemlerin hiç biri (JBL Flower Mini hariç) Flower Horn beslenmesinde kullanılmamalıdır çünkü Flower Horn'un yemleri sadece Flower Horn'a göre hazırlanır. Her bir özelliği için ayrı yemi vardır. Kafa büyütmek için ayrı yem, renk için ayrı yem, incileri belirginleştirmek için ayrı yemi vardır. İnternetteki fotolarda gördüğünüz balıklar hem bu yemlerle beslenmiş hem de ekstradan yeme emdirilen takviyelerle beslenmişlerdir. O yüzden bu kadar görsel olurlar. Discus veya orta amerikan yemleri ile bu balığın istenilen görselliğe ulaşması çok zor.
Selamlar
Flower Horn Çeşitleri
[QUOTE=kolistavra]
Bu da benim yeni kamfam umarim begenirsiniz...
[/QUOTE]
Mustafa Bey balık çok güzel. Yalnız safkan kamfa olduğu konusunda tereddütte kaldım. Kamfaların gözleri hafif öne doğru bakar, burunları kısadır ve kuyrukları yelpaze şeklindedir. Bu balıkta gözler yanda, kuyruk  açık ve burun uzun. Renkler olarak Kamfa renkleri ama özellikler olarak pek tutmuyor gibi.
Bir kaç kamfa şekli göstermek için alıntı fotolar eklemek istedim. 




Saygılarımla
İşte Amerikan Rüyası
Amerikancı mı oldun artık Mustafa :)
Amerikanların en güzel yanları o kum gibi yavruları annesinin etrafında gezinirken görmektir bence :)
Flower Horn Çeşitleri
Balık gayet güzel. Profesyonel olarak bakıldığında eksikler sayılabilir fakat gayet güzel bir yavru yakalamışsınız. İleriki zamanlarda gelişimini takip edelim. Tavsiyem sadece Flower Hornlar için üretilmiş olan yemlerden kullanın. Diğer yemler balığın oluşmasını beklediğimiz renk, body, kafa, inciler gibi özelliklerini ortaya çıkartmasına yardımcı olmayacaktır. 
Şimdiden hayırlı olsun :)
Flower Horn Çeşitleri
Mehmet Bey, sanırım Flower Horn yemleri ile besliyorsunuz balığı...
2 haftada harika bir kafa çıkartmış...
ileriki zamanlarda body daha da yükselir ve seyri keyifli bir birey olur gibime geliyor :)

emrahsaylan2014-10-24 13:51:20
Flower Horn Çeşitleri
Flower Horn'ların kafa yapması öncelikle genler ile alakalıdır. Babasında eğer kafa küçük ise yavrudan kocaman bir kafa beklemek hayal olur. Eğer genlerde büyük kafa olan bir ebeveyn varsa Flower Horn'a özel yemler ile beslendiğinde aynı form yakalanabilir. Bu balığın geçmişini bilmediğimizden dolayı kafa çıkarıp çıkarmayacağı ya da ne kadar kafa büyüklüğüne ulaşabileceğini söylemek zor. Flower Horn'a özel yemler ile beslediğinizde ulaşabileceği maksimum güzelliğe ulaşacağını söyleyebilirim. Flower Horn, görsellik için hibritlenmiş bir türdür. Eğer bu görselliği yakalayamazsanız Flower Horn beslemenin farklılığını anlamanız zor olur. 
Erkek veya dişi olduğunu kesin olarak fotolardan söylemek mümkün değildir. Erkeğe benziyor veya dişiye benziyor diyebiliriz sadece. Cinsiyet için en doğru kararı anüs/vent kontrolünden sonra söyleyebiliriz. Eğer anüs ve vent birbirleri ile eşit büyüklüktelerse erkek, vent anüsten büyükse dişidir. Bunu balığı yakaladığınızda altına bakarak siz de görebilirsiniz.
Selamlar
emrahsaylan2014-10-23 14:02:04

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.