ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ozderya
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Mayıs 2010 12:20
Son Ziyaret:
29 Ağustos 2013 00:37
Toplam Mesaj:
14 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ali özderya
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
yönetici
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


geçmişten çok geleceği düşünmeliyiz...çünkü bundan sonra orada yaşayacağız..

SON 10 MESAJI

mdf giydirmeli,fonlu akvaryum
Dekor konusu,kişiden kişiye değişecektir.Bende bu tür bir dekor daha hoşuma gittiği için bunu tercih ettim.Kenar kalınlığı konusunda evet kenarları kalın yaptım çünkü daha sağlam olması açısından öle düşündüm,biraz daha ince olabilirdi belki.Buda tamamen tercih konusu,belki başka arkadaşlar yapmak isterse daha farklı yapabilirler ben sadece düşünce olarak yardımcı olmak istedim.
mdf giydirmeli,fonlu akvaryum
Sonradan mdf giydirme yapılablir tabiki,eger faal durumdaki akvaryuma düşünüyorsanız,altını boş bırakıp kenarlarını dönebilirsiniz.Oda akvaryumunuzun boyutlarına göre fiyatı değişecektir.Zannedersem ortalama bir akvaryum giydirmesi 40*50 civarı olur diye tahmin ediyorum.
mdf giydirmeli,fonlu akvaryum
Kaplama derken?eğer mdf yi söylüyorsanız,o gayet basit akvaryumun içine sığacağı şekilde yapıldığında zaten cuk diye giriyor.Eğer ön yüzeydeki siyahlıktan bahsediyorsanız?o gayet basit,görünecek yerleri gazete yardımıyla bantlayıp dış kısımları sprey boyayla boyuyorsunuz.Umarım yardımcı olmusumdur.
mdf giydirmeli,fonlu akvaryum
Hacim olarak 55 litre su aldı.Yapıştırmayı silikonla yaptım denedim gayet başarılıydı.Kuma gerek yok demişsiniz ama ben genede bir miktar eklemeyi düşünüyorum nede olsa kumsuz olmaz diye düşünüyorum.
mdf giydirmeli,fonlu akvaryum

İnşaatta gördüğüm strafor malzemeyle başladı herşey straforu kaptığım gibi eve getirdim başladım oymay,oyma işi bitince derz işlemi başladı birkaç gün arayla birkaç kat uyguladım derzi,daha sonra hazırladığım akvaryumun ön camını boyadım ve boya kuruduktan sonra fonu içine yerleştirdim. Akvaryumun dışına yaptığım kaplamalı mdf yide giydirdikten sonra bu hale geldi. geriye kaldı kapak yapımı onuda hallettikten sonra son halini sizlerle paylaşacağım.

Yüklediğim fotolar görünmüyor zannedersem birdaha yükleyeyim.Biryerde hata yaptık galibaKahkaha

 




onurdemirbala2010-11-05 17:07:18
silindir akvaryum projesi..yorumlarrr

ozderya2010-06-19 12:46:51
buda benim projem
Köksal bey fikriniz kafama yattı:)pekii bu arada led aydınlatma için ne düşünürsünüz,akşam evde sigaramı yakarken çakmağın alt kısmındaki ışık gözüme çarptı ve gayette güzel bir loşluk sağladı acabaa diyorum o(led yada ampul) bilemiyorum ben led diyim sizce nasıl olur 5-10 adet kadar yeterli olurmu.Balık konusuna gelince hanım gitmiş 4 adet melek 2 adet yunus 2 adette Cichlid tarzı balık almış,ben melekleri ayırdım üst kısımdaki uzunluğu ikiye bölrek araya delikler koydum su sirkülasyonu olması için,şu ana kadar bir sıkıntı olmadı.
buda benim projem
Evet murat bey,benım bu projem zaten yukarıda belirttiğim gibi cam değil,plexiglas dır.Plexiglas cama kıyasla daha dayanıklı fakat daha esnek bir malzeme,o sebepten kenarlarını resimdede göreceğiniz gibi vidalama yöntemi artı silikon tabiki kullandım.aydınlatmayı henüz yapamadım,nedeni ise ne tür bir aydınlatma yapmam gerektiği konusunda henüz bir fikir oluşturamadım,benim kafamdaki şekil ise daha loş bir ışık hüzmesi yönünde,uygun olurmu bilemiyorum,çok parlak olması tv yönünden rahatsızlık oluşturur diye düşünüyorum.
buda benim projem
Arkadaşlar burada birşeyi açıklamak istedim,üç tane tank var bu tankların birbirlerine geçişleri var yani balıklar istedikleri gibi ister sağa ister sola dolaşabilecekler.
buda benim projem
Köksal bey öncelikle tavsiyelerize teşekkür ederim.Ben bu akvaryumda ciklet beslemeyi düşünüyorum sizce uygunmudur,ciklet yada yunus için ne gibi tavsiyelerde bulunabilirsiniz,ışıklandırmayı henüz düşünmedim nasıl bir aydınlatma olabilir,dipte kummu kullanayım yoksa şimdilik çakıltaşları koydum bunlarda idare edermi.Bitki olarak nasıl bir yol izlemem lazım,bu konularda acemiyim yardım vede yardımlar beklıyorum 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.