ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
yasinemrah
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
30 Haziran 2010 13:29
Son Ziyaret:
21 Ekim 2014 15:42
Toplam Mesaj:
5 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Yasin Emrah
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Yasin Emrah

SON 5 MESAJI

Cennet Balığım Akvaryumdan Atladı!?
Benim betamda fanustan atlamıştı. Bakmak için bir gittim balık yok. dolabın arkasına düşmüş. Bembeyaz toza bürünmüştü. çöpe atıyordumki baktım sanki bir kımıldama var suya attım geçte olsa kendine geldi biraz. fanusun dibine yattı. yem yemedi. ilerleyen samanda sırt ile kafa arasındaki pulları döküldü ama balık 1-2 ayda kendini toparladı pulları düzeldi ve yaşıyor :) bu kadar şey geldi başına ölmedi ama beyaz benek oldu balığım :( hali o günkünden kötü :(
beyaz benek Sera Costapur kullanım dozajı?
Saolun hocam. az önce deep fix aldım sera geçirmezse bunu deneyim diye şansıma onunda son kullanma tarihi 10/2009 muş. bi ara değiştiricem artık. son bir sorumda az önce akvaryumcu bitkin varsa karides al bitkileri temizlerler demişti. bu karideslerde beyaz benek vs oluyormu :) yani almadan önce onlarıda karantinaya alıp gözlemleyimmi yoksa ana tanka atayım bitkileri balıklar iyileşinceye kadar temizlesinlermi :)
beyaz benek Sera Costapur kullanım dozajı?
Bugün ilacın 3. günü. her gün dip çekimi yapmıştım. %30 kadar her gün dinlenmiş içinde sera nitrivec bulunan su ilave ettim. dediğiniz gibi suya hiç dokunmayacam artık. ama balıklarda hala bir iyileşme yok. beyaz benek var hatta artmış. su 29,5 - 30 derece civarında havalandırma açık. betamda fanusta ama ondada beyaz benek artmış gibi sanki. sera daha etki etmedi :( biraz daha kullanayım contraya geçerim olmadı. sırf hemen iyileşsinler sorun olmasın diye sera almıştım :(
not: Rasboralarda ve çöpçülerde hiç benek yok. benek sadece platimde, bazı tetra neonlarımda ve fanustaki betamda var.yasinemrah2010-07-15 17:27:10
beyaz benek Sera Costapur kullanım dozajı?
Fotoğraf: yok

Canlıdaki Belirtiler: plati ve neon tetralarda küçücük beyaz noktalar, beta da gözle görünür bişey olmamasına karşı sersemlik, yan yatma, aniden hareketlenip saçmalama ve arkasında öelecekmiş gibi yana yatma.

Akvaryum Kapasitesi (litre): 80*40*50h

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 10 neon tetra + 15 rasbora + 4 çöpçü + 4 yavru vatoz + 1 kırmızı burun + 1plati

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): sıcaklık 27derece

Filitrasyon: dophin 1000 dış filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: contra - sera costapur

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :
akvaryumu geçen hafta kurdum. talihsiz bir sızıntı yüzünden yeni sağlam bir akvaryum aldım ve balıkları direk diğer akvaryuma geçirmek zorunda kaldım. kullandığım su hayat suyun damacana sularıydı. herşey iyi güzel giderken küçük platimin kuyruğunda 3 küçük beyaz nokta gördüm. diğer balıklara bakınca neonların kimisinin kuyruğunda da aynı şeye rasladım. rasboralarda göremedim. beyaz benek tedavisine başladım. 2 gün contra kullandım betayı fanusa ayırdım durumu kötü diye. betamın kyruğunda 3-4 tane beyaz benek gördüm. beta halsiz ve yem yemiyor. diğer balıklarıda 20 lt lik bir akvaryuma aldım. içine hava motoru ve ısıtıcı koydum ana tankımın suyunu tamamen boşalttım.  kumlarını sudan geçirip turşuluk tuza yatırdım :) sabah yıkayıp boş ana tanka koycam. ana tankımın tüm eşyalarını yıkadım. bitkilerimi sudan geçirip ayrı bir kovaya koydum. contranın sahteleri oluyormuş. bende 3 tane var ve hepsinin şişesi bir birinden farklı :) bende garanti olsun diye sera costapur aldım. sorum şimdi şu: kullanım klavuzunda şöyle yazıyor:
 
Kullanma Talimatı : Normal Doz: 1. ve 3. gün 22 damla veya her 40lt. için 1ml ekleyin,şiddetli vakalarda 5. ve 7. gün dozu tekrarlayın.
şimdi ben sadece 1. ve 3. günmü kullanıcam yoksa 1-2 ve 3. günmü ?? bugün 20 lt lik akvaryumuma 11 damla döktüm. yarım çay kaşığıda turşuluk tuz :)
yarın ilacı atmamalımıyım? su değişimi yapayımmı? yeni bir akvaryumcu olduğum için bilginize ihtiyacım var
AkAkvaryum ve Ali kuştepesi
Ali ustadan bugün akvaryum aldım gerçekten kaliteli ürün satıyor. fiyat kıyaslanırsa taymurla aralarında dağlar kadar fark var. taymurun 80cm lik plastik kapaklı akvaryumu 3. günde su sızdırdı her yer su oldu. taymur 6mm lik 80*40*50 ölçülerine ait plastik kapaklı akvaryuma dünyanın parasını istedi, az bir fark vererek ali ustadan 10 mm kalınlığında kuşaklı sürgü camlı alttan ve üsten mobilya dekorlu akvaryumunu aldım bende. Akvaryumda ilk deneyemim olmasına rağmen taymur gözümde artık sıfır.
Taymur out
Ali usta in :)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.