ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
anafor
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
22 Temmuz 2010 11:50
Son Ziyaret:
06 Ocak 2012 19:31
Toplam Mesaj:
86 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ersen BARLAS
Doğum Tarihi:
14 Ekim 1974
Yaş:
49
İl:
Hatay
Meslek:
öğretmen
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ersen BARLAS

SON 10 MESAJI

Pierr'den 220 lt bitkili lepistes(Serüvenin sonu syf. 10 da)
Sevgili pierr,
Hiç dert etme.Benim başıma daha önce geldi.Su bataklık gibi yemyeşil oldu.Ne yaptı isem bir türlü giderememiştim.Sık su değişimi,karartma,kimyasal v.b.
Kesin çözüm u.v.
Hiç düşünme bile.U.v tak %30 su değişimi yap.1-2 güne su pırıl pırıl.Düzeltikten bir kaç gün sonra u.v nin fişini çıkarabilirsin.Temizleme süresinde filtrenin musluklarını iyice kıs.Bu önemli nokta.Su u.v nin içinden mümkün olduğu kadar yavaş geçmeli.Dert etme çözülecek :)
Taraça(The Rice Terrace)
Evet aslında yaptığım tüm araştırmalar sonucu sizlerinde onayı ile bundan kurtulmanın imkansız olduğu kesinleşti.Elle sürekli temizlik yapmak ve varlığına alışmak gerek.Yok illada olmasın diyorsak tankı resetleyecez maalesef.Okuduğum tüm yabancı forumlarda da bilinen bir alg yiyicisi de olmadığı belirtilmiş.Evet ben temizlik yapmaya devamedeyim.Gelişim resimleri yakında.Cubalar tamamen yayılınca resetleriz artık tankı.
Taraça(The Rice Terrace)
Herkese tekrar merhaba.
Evet uzun bir ara verdik sanırım.Bunun sebebi, yosun.Aslında tankta herşey çok güzel.Cubalar tamamen yok oldu derken şu anda oldukça yayılımcı ve çok canlılar.Hele parvulalar adeta azdılar.Ancak tasarımın en başında eklediğim mosslarda az miktarda bulunan "Cladophora" yosunu tamamen azmış durumda.Artık elle temizlemekten, fırça ile temizlemekten yoruldum.İnternetten araştırdığım kadarı ile bu yosun türünün yiyicisi bir canlıda bulunmuyor.Acaba mücadele konusunda önerileri olan varmı?İnternetten bulfuğum tankımdaki ile aynı olan resimleri ekliyorum.Saygılar.



120 litre bitkili
[QUOTE]2 kat kum koyuyorlar ben bunun sebebini sordum.[/QUOTE]
Hi-Tech Akvaryumlar;
http://www.akvaryum.com/Forum/bitki_akvaryumunda_basarihi-tech_k162934.asp
Low-Tech Akvaryumlar;
http://www.akvaryum.com/Forum/yeni_baslayanlar_burayalow-tech_k208779.asp
anafor2011-10-28 16:54:21
CO2 drop checker ve CO2 azlığı
Fatih bey'in yazdıklarına ek olarak şunları ilave etmek istiyorum.Gerçi akvaryumunuzun bitki yoğunluğunu bilmiyorum ancak 5 günlük bir akvaryumda henüz bakteri populasyonu dahi oturmamışken ve tabandada besin desteği varken inanın sıvı gübre takviyesi çok sıkıntılı.Özelliklede bu aşamada diatom(Kahverengi alg) oluşum ihtimali oldukça yüksek ve demir gübresi de yayılmasını çok ama çok hızlandırıyor.Resimleri de görseydik iyi olurdu.Kolaylıklar diliyorum.
ADA 2011 Soru&Cevap
Ben de görünce çok gururlandım, yüzümde bir tebessüm oluştu.Acaba bu iki tankı aynı anda ve peşpeşe göstermelerini nedeni???
ADA 2011 Soru&Cevap
Mustafa bey ve Timuçin bey'in tanklarını örnek göstererek tasarımlar hakkında uzun uzun konuşuyorlar.Acaba nasıl yorumlar yapıyorlar çok merak ettim.Japonca bilen varsa parmak kaldırsın.

[VID]http://www.youtube.com/watch?v=_44VqqkRyO4[/VID] [VID]http://www.youtube.com/watch?v=OpZ9aZWjXaI[/VID]


anafor2011-10-20 22:29:37
Taraça(The Rice Terrace)
Evet yarından itibaren sözleriniz doğrultusunda ilerleyeceğim.Demir ver mem deki amaç şu oldu aslında.Adaptasyon döneminde %95 oranında ölen Cuba'larım sanki demir verdikten sonra yemyeşil filizler atmaya başladılar.Ya da ben bu olağan sayılacak adaptasyon sürecini demire bağladım.
Sizin Kahvererngi alg ile hiç deneyiminiz oldu mu?
Türk işi “Field of Dream”
[QUOTE=by_mustafa]Tekrardan merhaba. Arkadaşlar aşagıdaki resimlerde görülen olayları her hafta ben uyguluyorum. Sıvı gübre kullanmıyorum. Yanlız kimse akvaryumunda denemesin. İyi bişiy değil ben yaptım olduda demiyorum ama şuana kadar gübre kullanmadım kullanmayıda düşünmüyorum. Akvaryumda sadece kiraz karides ve 4 adet neon balığım var. Direk şebeke suyu veriyorum. Akvaryum 2 saatte doluyor. KİMSE EVİNDEKİ AKVARYUMUNDA UYGULAMASIN !!!
[/QUOTE]
Aaah.O musluk suyu yok mu.Bana neler çektirdi.Sert (KH:19-22 seviyeleri) su ve sıvı gübre.Bir türlü oturmadı tankın düzeni.Ne zamanki damacana su kullanmaya başladım, her şeyi yavaş yavaş kontrol altına almaya başladım.Gerçi karides akvaryumumda musluk suyu kullanıyorum.Mosslarım coşkun duruma geldi 1 ay zarfında.Anubias ve Vindelow mutlu mesut büyüyorlar.
Ama Hi-tech tankta sert musluk suyu cesaret işi.Tebrik ediyor ve kolaylıklar diliyorum.
Taraça(The Rice Terrace)
Evet Ergün bey maalesef şu ana kadar hiç Potasyum eklemesi yapamadım.Arkadaşım getirmeyi unuttu.Ama yarın alacağım.Evet sizinle önce nitrat neden hep 0 çıkıyor diye kafa yoruyorduk.Suçluyu musluk suyu olarak bulduk.Damacana su değişimleri ile her şey normale girdi aslında.Daha sonra ben sıvı gübre eklemesi (sadece 1 kez) yaptım.Fe, ve PO4 yavaş yavaş azalmasına rağmen NO3 değeri hiç değişmedi.Aslında su değerlerim kanımca oldukça iyi.Su değişimlerini aksatmıyorum.Su değişimi yaptıktan 1 gün sonra tüm testleri yapıyorum.
Dün su değişimi yaptım ve bugünkü sonuçlar;
17.10.2011
NO3:10mg seviyelerinde, PO4:0.5-1 mg seviyelerinde, pH:6.5 KH:7, Fe:0mg.(Demir kullanılıyor)
Nitrat-Fosfat düzeyi fena gibi değil.Tanktaki Fe seviyesini tekrar 0.4mg'a çıkarmak için Fe ilavesi yaptım.
Aslında Fe dışında şu ara pek gübreleme yapmayı planlamıyorum ama???Sebebi;
1-Tabanda Trace elementler içeren katman ve Seachem tablet gübre var(10 adet)
2-Kahverengi alg
En azaından kahverengi alg bitene kadar sadece demir kullanmayı planladım ama.
Ama sı nasıl olur? Sürekli okumakta ve düşünmekteyim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.