ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
HeyGeorge
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
30 Ağustos 2010 19:39
Son Ziyaret:
09 Eylül 2012 08:24
Toplam Mesaj:
123 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Derin Sağmanlı
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[img]https://www.akvaryum.com/Forum/imzalar/98019.jpg[/img] Bitkili Canlı Doğuran

SON 10 MESAJI

İç Filtre Seçimi
Eheim 2006 veya 2008 öneririm çok kaliteli marka.
Bitkili Canlı Doğuran ve Melek
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=GZqIgUxMF3g[/VID]

Akvaryumun kısa bir videosu. Sizce nasıl benim çok hoşuma gidiyor.
HeyGeorge2012-08-07 23:56:21
"Miller " arkadaşımızla alışverişim
Akvaryum.com un Şikayet Var sayfasından okuduğum kadarıyla internetten alış veriş ciddi cesaret gerektiriyor anlaşılan.
lepistes dekorasyon nasıl olmalı?
Bende canlı bitkiye yeni geçtim ve sana şöyle söyleyeyyim bitkisiz akvaryum Ford sa bitkili Mercedes.. Görsellik inanılmaz artıyor ve balıklar çok ilgi gösteriyorlar. Tavsiyem mango kökünü delikli alamaya çalış mağara gibi  balıklar arasından geçiyor çok güzel bir görüntü hem gölge ihityacını da sağlıyor. Bu arada nesine bakamadın bitkinin ? Neresi zor geldi ? Hayır eleştirmek için sormuyorum bende yeniyim de canlı bitkide öğrenmek için soruyorum.
Bitkili Canlı Doğuran ve Melek
[QUOTE=Ozgur-Reyhan]Rica ederim. Ben hava motorunun sürekli açık olmasını öneririm. Çünkü iç filtrenin tıkanması ve hava vermeyi kesmesi gibi bir risk her zaman vardır. Hava taşı yerine de pipo filtre koyup filtrasyon da yapılabilir. Aryıca hava motorunun gereğinden fazla güçlü olmasında bir sorun yok. Bu sorun iç filtre için geçerli. İç filtre gereğinden fazla güçlü olup aşırı akıntı yaratmamalı.
Bitkiler için ise ışık konusu çok önemli. Beyaz ışığın içinde her renk vardır. Fakat bitkiler kırmızı ve mavi nanometrelerde ışıkla fotosentez yaparlar. Yeşil ve sarı nanometreleri pek kullanmazlar. O yüzden bitkili akvaryumlar için grolüks, akuastar, akuarell, daylight gibi floresanlar vardır. Bunları kullanmanı öneririm. Aksi halde istenmeyen yosun sorunlarının oluşması yüksek olasılık.
Gübreleme ise 2. sıradaki en önemli konu. Bitkilerin ihtiyaç duyduğu gübreleri 4 temel başlık altında toplayabiliriz: 1. Nitrat (balık atıklarından dolayı zaten akvaryumda mevcut), 2. Fosfat (Yemleme dolayısıyla zaten mevcut) 3. Potasyum, 4. Mikroelement. Yani içinde canlı olan akvaryumlarda Nitrat ve Fosfat olduğu için sadece Potasyum ve Mikroelement gübreleri eklenmesi yeterli. Su bitkileri genelde hem kumdan hem de sudan beslenebilirler (istisnalar vardır). Sıvı gübre kullanabilirsiniz. Benim özellikle misket gübre önermemin nedeni istenmeyen yosun oluşumu riskini en aza indirmek için.
Bu yosun problemleri bitkili akvaryumlar için çok ciddi bir sorundur. Bu konuyu hafife alma bence. Ben tüm bitkili akvaryumlar için Karides, Cüce Vatoz ve Moliyi tavsiye ederim. Ancak Melekler Karidesle uyumlu olmayabilir.
Sağlıklı canlılar ve bitkiler dilerim.
[/QUOTE]


Cevabınız için bir kez daha teşekkür ederim. Melek balıkları dediğim gibi çok hoşuma gidiyor. O yüzden bu aşamada onlarla kesinlikle devam edeceğim. Lepistes ve veliferaya gelince onlarda çok hareketliler ve onlarıda seviyorum yavru alamasam da izlemek yetiyor. Bu akvaryumda melekler büyüyene kadar bakmak istiyorum onlara bu sırada hemde bitkiliye biraz alışmış oluyorum. Zaten taşınma konumuz gündemde eğer taşınırsak en az 100 litrelik bir akvaryuma geçeçeciğim o zaman tam bir melek akvaryumu düşünebilirim. Ha bu arada melekler bitkili akvaryumumu daha fazla sever yoksa bitkisiz ama daha geniş olanları mı ? Bu akvaryumda kalırsam melekler vs büyüdükten sonra tüm balıkları iade edip yerlerine dediğiniz gibi moli sürüsü almayı düşünebilirim çünkü canlı doğuranlardan çok hoşlandım. İlginiz için tekrar teşekkürler. :)
sehpa akvaryumda son durum 12 ağustos
Yüksekliğiniz normal boyutlarda olsa olabilirdi ama bu yükseklikle bencede en iyisi çöpçü ve karides.
Bitkili Canlı Doğuran ve Melek
[QUOTE=Ozgur-Reyhan]Kardeş bence sen o akvaryumcu ile alışverişi kes. Çünkü 1. Japon ile bitki olmaz. Japon pek çok bitkiyi yer. 2. Melek olan akvaryumda yavru kurtarmak neredeyse imkansızdır, çünkü Melek en iyi yavru avcısı balıklardan biridir. 3. Velifera erkeğinin sırt yüzgeçlerinin gelişebilmesi için akvaryum yüksekliğin uygun değil. Velifera yükseklik isteyen bir canlıdoğuran türüdür. 4. Velifera ile Lepistes birbirlerine hiç benzemez, Velifera'ya benzeyen canlıdoğuran türü Molidir. 5. Her ne kadar farklı canlodoğuran türlerinin birbirleriyle çiftleşip melezler dünyaya getirdiğini okusam da bu oldukça düşük bir olasılık ve bunca zamandır kendi tanklarımda buna hiç şahit olmadım. 6. Bir akvaryumcunun tek kaygısı satış olmamalı, müşterilerini doğru yönlendirmelidir.
Bitkili tanklar için en öncelikli konular: 1. ışıklandırma, 2. uygun taban kumu, 3. gübreleme, 4. bitkiyle uyumlu canlılar (yani bitkiyi yemeyen ve bitkinin gereksinim duyduğu ışıklandırmadan rahatsız olmayan) 5. Hatta mümkünse bitkiye musallat olan istenmeyen yosunları yiyerek bunlarla mücedele eden karides, cüce vatoz, Moli gibi canlılar olmalı.
Bence bu konularda biraz daha araştırma yapman gerekiyor. Fakat pratik bir çözüm istersen tüm o canlıları çıkart, yapabiliyorsan grolüks, akuastar (veya aquarell) ve daylight olan üç floresanlık bir ışıklandırma yap, ateşleyici, balast vs. ile uğraşmak istemezsen de normal ampul girişine bağlanabilen phillips in 25 wattlık daylight simit floresanını kullan. Taban kumun en az 5 cm. yüksekliğinde olsun (ideali 10 cm. dir ama 5 cm. de iş görür). Tunç Sönmezoğlu'nun misket gübresini kullan. Canlı olarak ilk etapta Karides ve Cüce Vatoz ekle, 1 ay sonra da siyah Moli veya siyah balon Moli ekle.
Bir de o akvaryumcu arkadaşa "ışıklandırma ve gübreleme önermeden bitki sattığı, bitkili akvaryuma japon önerdiği, akvaryum yüksekliği düşük olmasına rağmen Velifera sattığı, Velifera ile Lepistesi çiftleşmeye teşvik ettiği, 1 erkek 3 dişi yerine balıklarda tekeşliliği savunduğu" gibi orjinel fikirlerinden dolayı çok çok selamımı söylersen sevinirim. O zaten anlayacaktır selamımın ne anlama geldiğini.
Sağlıklı canlılar ve dilerim.
[/QUOTE]


İlginiz ve cevabınız için teşekkür ederim. Zaten bende buradan okuduğum kadarıyla lepisteslerde 1 erkek 3 dişi olması gerektiğini düşünüyordum ama herhalde ellerinden kalmadığından dolayı bana tek eşli olacağını söyledi ve sattı. Ama gelir gelmez veliferaları geri götürürüm. Bir de ben galiba japon konusunda yanlış anlaşıldım. Japon varken bitkiler yoktu akvaryumun içi boştu bomboş alan vardı japonun bitkiyle olmayacağını söylemişlerdi. Melek balıklarının avcı olduklarını ve canlı doğuranların üremesini engelleyeceğini bilmiyordum. Bilseydim de almazdım ama ne yalan söyleyeyim çok hoşuma gittiler. Lepistes ve veliferaların koşuşturmalarının yanında ağır ağır akvaryumu turlayıp denetliyorlar, hep beraber takılıyorlar. Zaten görünüşleri ayrı bir hava katıyor. Şu aşamada yavru almaktan çok biraz bitkilere ve bu tarz balıklara alışmak istiyorum ve seyretmesi inanılmaz zevkli bir hal aldı bu yüzden şimdilik melekleri vermeyi düşünmüyorum.Bu arada akvaryumumda ışık var 12 saat çalışıyor akvaryumcu bana ışığın var m ve ne kadar çalıştırıyorsun demişti bende söylemiştim tamam olur demişti.Işık beyaz ışık kumda bitkiye elverişli kum diye biliyorum ama tabi kumda gübre yok.Sıvı gübre ilavesi yapsam olmaz mı acaba? Orada ki arkadaş sıvı gübre ister demişti çünkü. Bir de  sorum olacak size benim hava motorum var ufak bir hava taşımda var ama gücü bana çok fazla gibi geliyor. Hava taşını arkaya 2 uzun bitkinin arasına koyuyorum fakat balıklar sürekli orayı kullanmak istiyor hep oradan geçip orada duruyor. Bazen balıkları savuruyor motor. O yüzden şuan kapadım hava motorunu. Sizce açmalı mıyım her şeye rağmen yoksa iç filitrenin verdiği hava artı bitkiler yeterli olur mu ? Cevablarsanız sevinirim, iyi günler :)
Bitkili Canlı Doğuran ve Melek
Fotoğraf: 









Boyut (cm): 60 26 33
Kapasite (litre): 52 litre
Canlılar: 2 dişi lepistes, 2 erkek velifera, 2 çöpçü, 2 melek
Bitkiler: Malesef adlarını tam bilmiyorum ama arkada 2 adet uzun ve sağlam iki bitki önde kızıl yapraklı bir bitki onun yanında yaprakları yere çok yakın olan bir bitki ortalarında mango kökü


Malzemeler: Eheim iç filitre shark hava motoru eheim ısıtıcı

Akvaryum Bakımı: Haftada bir dip çekimi su değişimi filtre temizliği

Kullanılan Yemler: New Life Spectrum Small Fish Extra

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: Daha hiç bir şey kullanmadım ama bitkiler için sıvı gübre önerdi pet shopdaki arkadaş ondan alacağım




Akvaryumum hep vardı ama içi boştu japonlar vardı bugun bitki ve mango kökü ekledim japonları verdim bu balıklardan aldım fikirlerinizi bekliyorum şahsen çok hoşuma gitti renk geldi odama not her balığı en ufak boydan aldım özelliklede meleği ki hayvan rahat etsin.  2 dişi lepistes ve 2 erkek veliferayı pet shoptaki arkadaş önerdi ellerinde erkek lepistes ve dişi velifera yokmuş çiftleşince yavrular sorun çıkarmaz dış görünüşleri aynı zaten dedi ama sıkıntı olacaksa lepistesin ve veliferanın eşlerinden alırım.


Fotograflar nedense ters çıkmış kusura bakmayın kaliteleri de kötü malum cep telefonu 
HeyGeorge2012-08-05 21:09:20
Çöpçüm filtreye giriyor !
Çöpçüm resimdeki gibi sürekli filtreye giriyor. Filtreyi camdan ayırınca çıkıyor ama sonra gene orda buluyorum. İntihar etmek istemesinden falan mı? Yoksa korkmuş da saklanacak yer mi arıyor? Ölmesinden korkuyorum vallaha. Bu arada içindeki canlılar. 5 Japon 7 çöpçü. 3 Midye 3 Elma salyangozu.  Bunlarda resimler :






Japonlara göre şelaleli filtre nasıl dordurim?
Bence biyolojik sünger işinizi görür ha olmazsa takviye olarak elyafta ekleyebilirsiniz.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 20 Online Kullanıcı, 11 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.