ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ÇaĞRı
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
806
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
09 Mart 2016 22:56
Son Ziyaret:
3 Saat 40 Dakika önce
Toplam Mesaj:
948 [0.32 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
194 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Çağrı Tekyüz
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1985
Yaş:
39
İl:
Içel
Meslek:
Chef
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

40 Litre. Red Galaxy Fishbone.

SON 10 MESAJI

Eheim Ecco Pro 200 Mü? Eheim Klasik Modeli Mi?
[QUOTE=african]

Son bir sorum daha olacaktı, musluklar yatayda oynayabiliyor mu acaba? Çünkü dolap haznesinde yer sığmayabilir hafiften yataya alınırsa sanırım sığacak gibi duruyor.


Şeklinden anladığım kadarıyla hortum bağlantı kısmı sabit duruyor, sizden rica etsem yerden hortum bağlantı noktasına kadar olan uzunluğu söylemeniz mümkün müdür? Yanlış alırsam dolap dışına koymam gerekecek maalesef onun da hiç bir anlamı kalmayacak. [/QUOTE]
Musluğun eğimi sabit. 360 derece kendi etrafında dönebiliyor.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/183889/240520240854521.jpg[/IMG]
Eheim Ecco Pro 200 Mü? Eheim Klasik Modeli Mi?
[EDIT]ÇaĞRı,2024-05-24 00:42:42[/EDIT]
Akvaryum Camındaki Ufak Beyaz Solucansılar
[QUOTE=furkanok]

evet aynen dediğiniz gibiler dün yoktu bugün olmuslar nedir bunlar karideslerim zarar görür mü[/QUOTE]
Karidesleriniz zarar görmez bu konuda rahat olunuz aşırı yemlemeden de kaynaklanır, doğal olarakta çıkar orataya bazen azalıp, bazen çoğalıyorlar. Bilimsel bir açıklaması yok malesef.
Şunu söyliyebilirim, bir sistem yapmaya çalışıyoruz, bundan ötürüde bir çok canlı meydana gelebiliyor.
Bunların karideslere zararı yoktur.
Eheim Ecco Pro 200 Mü? Eheim Klasik Modeli Mi?
[QUOTE=african]Peki çok teşekkürler, göz önünde bulunduracağım mutlaka.



Sanırım bu modeli alacağım, yalnız bir sorun var yardımcı olursanız sevinirim. Yaptırmış olduğum akvaryum dolabının yüksekliği 47cm, bu modelin ise yüksekliği 42cm yazıyor. Acaba kova yüksekliği mi o yoksa hortumların en uç kısmına olan yüksekliği midir? Bir ölçüp yazarsanız çok sevinirim. Eğer sığmayacaksa diğer modelini düşüneyim.[/QUOTE]
Est. 42 cm kova yüksekliği. Su basışı ise 1.9m yani 2 metre diyim, sürçü lisan için affola. Pişman etmez bu filtre, sadece kibar davranın temizliğini yaparken.
Akvaryum Camındaki Ufak Beyaz Solucansılar
[QUOTE=furkanok]Akvaryum camında ufak beyaz hareket eden solucansı yaratıklar var nedir bunlar karideslerim etkilenir mi?[/QUOTE]
Kılcal solucan gibimi ?
Eheim Ecco Pro 200 Mü? Eheim Klasik Modeli Mi?
[QUOTE=onurxonur]

EHEİM 2211 motor başlığı- ecco pro 300 kova bunlar öncelikli ihtiyacım olanlar.[/QUOTE]
Motor başlığını anlamadım. Ama 200-300 kovaları mevcut, ha şuan internette yoksa bu yedek parça sorunu değil tedarik sorunudur. Ben ecco pro alacağım zaman sadece Teleskopta vardı. Ama şuan çoğu yerde satışı mevcut Anadolupet'e mail atın sizi yönlendirirler. Bende internette bulamadığım ürünler ve eheim için bilmediğim konularda yardımcı oldular. Ayrıca filtre konusunda, en geniş yedek parça ağı eheimdir. [QUOTE=african]

Çok teşekkürler bilgi için, yalnız şöyle bir soru var aklımda hacim olarak 200 modeli yeterli gibi duruyor, 300 modeli fazla gelip balıkları zorlamaz mı?[/QUOTE]
Çıkış vanasından kısabiliyorsunuz debiyi. 125 litreye ideal olanı 300 dür.
Eheim Ecco Pro 200 Mü? Eheim Klasik Modeli Mi?
[QUOTE=onurxonur]Ecco pro çok güzel ve kullanışlı bir filtre fakat memlekette Eheim yedek parça sıkıntısı var. Filtre zarar görürse aylarca bir köşede yata bilir. Fluval düşüne bilirsiniz daha dayanıklı oluyor.[/QUOTE]
Hangi eheim yedek parçasına ulaşamadınız?
Merak ettim.
Eheim Ecco Pro 200 Mü? Eheim Klasik Modeli Mi?
[QUOTE=african]Merhabalar,
125 litre akvaryumumun içinde bir iç filtre geldi, fakat ben ekstra olarak dış filtre de almak istiyorum. Çok araştırdım, geneli yabancı kaynaklı sitelerde bu karşılaştırmada pek bir sonuç alamadım. Forumda konu ile ilgili mantıklı açıklama yapacak olan varsa inanın çok sevinirim. Takdir edersiniz ki vereceğimiz paralar az değil ve devamı her zaman geliyor. Bu hobiye aşığız o yüzden nokta atışı yapmak adına artısı eksisini işi bilen birinden okumaktır amacım. Saygılar.[/QUOTE]
Merhabalar,
Ben ecco pro 300 modeli için yorum yapabilirim. 3 aydır kullanıyorum. Yatağımın baş ucunda abartısız söylüyorum elinizle dokunmazsanız yada akvaryuma bakıp su basışını görmezseniz, çalıştığını anlayamıyorsunuz.
Debide bir alçalma söz konusu değil. Bende çok arada kaldım sizin gibi zamanında, fakat iyi bir tercih yapmışım.
Ayrıca ilerde küçük bir akvaryuma geçiş yaparsanız, su çıkış vanasında kısarak, debiyi düşürerekte kullanabiliyorsunuz.
İçi full dolu olarak geliyor, ayrı bir malzeme parası vermiyorsunuz.
200 modeli ile 300 arasında fazla bir fiyat farkı yok. Eğerki ecco pro modelinde karar kılarsanız kesinlikle 300 olanı tercih edin pişman olmazsınız.
Kolay gelsin şimdiden.
Akvaryumumda Ne Yaparsam Yapayım Bitkilerim Ölüyor
[QUOTE=onurckmk]MERHABALAR. 50 CM X 50 CM X 50 CM 'LİK BİR KAVARYUMUM VAR. İÇERİSİNDE LEPİSTES VE TETRA TÜRLERİ BESLİYORUM. TABAN OLARAK LAV KIRIĞI KULLANDIM VE AYRICA AKVARYUMDA BİTKİLERİM MEVCUT.

AKVARYUM AYDINLATMASINDA FULL SPECTURUMLU LED AYDINLATMA KULLANIYORUM HEM BEYAZ HEM MAVİ HEM PEMPE RENKLERİ İLE.. GÜNDE ORTALAMA 8 SAAT AYDINLATMA SAĞLIYORUM.
EKSTRADAN CO2 EKİPMANIM MEVCUT İSTA MARKA
HAFTADA 2 DEFA SUYA SIVI BİTKİ GÜBRESİ DE EKLİYORUM.

GELELİM SORUMA : BÜTÜN BUNLARA RAĞMEN AKVARYUMUMDAKİ BİTKİLERİM BÜYÜMÜYOR GELİŞMİYOR HATTA RENKLERİ SOLARAK ÖLÜYORLAR. NE YAPTIYSAM OLMADI ARTIK ÇARESİZ KALDIM VE SİZLERE SORMAK İSTEDİM.

FOTOĞRAFTA SAĞ TARAFTA GÖRÜNEN BİTKİLERİ AKVARYUM BOYUNDA BİR BÜYÜKLÜKTE ALMIŞTIM AMA ÖLDÜLER BEN DE CANLI KISIMLARINI KESİP YENİDEN EKTİM TOPRAĞA.
MESELA BİR TÜRLÜ BİTKİLERDEN BALONCUK ÇIKIŞI GÖREMEDİM BİR TÜRLÜ FOTOSENTEZ YAPTIRAMADIM GİBİ GELİYOR BANA AMA NEDEN İŞTE ?

DAHA FAZLA BİTKİM ÖLMEDEN FAYDALI GÖRÜŞ VE BİLGİLENDİRMELERİNİZİ BEKLİYORUM.[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/246412/230520241001021.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/246412/230520241001031.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/246412/230520241001041.jpg[/IMG][/QUOTE]
Merhabalar resimler görünmüyor malesef.
Bitki Kararması
[QUOTE=Tkoc]

Hocam tuz ve metelik mavi karideslere zarar verir mi?[/QUOTE]
Metilen mavisini akvaryumda kullanma. Karantina yani ayrı bir tankda kullan. Yarardan çok zarar getirir ana tankda kullanırsan.
Tuz konusunda tecrübem yok karideslere zarar verirmi bilmiyorum. Ama karidesler hassas canlılar bunu göz önünde bulundurmanda fayda var.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.