ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
metal can
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
27 Ekim 2010 14:20
Son Ziyaret:
29 Nisan 2013 14:29
Toplam Mesaj:
8 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mustafa Gürsel
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 8 MESAJI

boyu tl-550 ve protein skimmer uyumu
[QUOTE=GETz READY] Selamlar tuzlusuya başlayacaksanız,sumplu güzel bir sistem yapıp öyle başlayın derim temel sağlam olsun ki rahat kat çıkabilin.[/QUOTE]
Merhabalar, kirada oturuyoruz. Belki hemen tasinmasak bile diyelim ki 5 sene sonra tasindik. O zaman diy sistem dayanmaz diye dusunuyorum. DIY yapmasam kime yaptirabilirim ve saglamligi nasil olur? Ayrica maliyet ne kadar cikar? Bu sorularin cevaplarini bulamadigim icin hazir sistemlere yoneldim. 
boyu tl-550 ve protein skimmer uyumu
Arkadaslar selam,
Daha onceden bitkili akvaryum tecrubem olmustu. Simdi tuzlu suya baslamak istiyorum. Boyu tl-550 tatli su akvaryumu alip buna protein skimmer ekleyerek tuzlu suya donusturmek istiyorum. Bu dusuncem dogru mudur? Dogru ise yabanci forumlarda boyu wg 310 protein skimmerin bu modele sigabildigini okudum. Sizin fikriniz nedir?
Kiraz karides ölümleri.
Suyun üst kısımlarında durmaya mı çalışıyorlardı?
İstilacı,Adi salyanğozlar hangi ortamı sever?
[QUOTE=ibrahim hk][QUOTE=ÖZCAN]    Madem değerli o resimlerdeki tüm salyangozlardan benim akvaryumda milyarlarca oldular. Havalar ısınınca sıcak suyla haşlamadan isteyene gelsin tamamını vereyim. Bnlar tam bir baş belası istilacılar. Eğer başka bir kurtulma metodu varsa lütfen onu tartışalım.[/QUOTE]
Değer konusu kişiden kişiye göre değişebilmektedir.
Bunlardan kurtulmanın yollarını yazmak gerekirse:
1-Makracanta(balıklarınıza uyumluysa iyi bir temizlik yapar)
2-Katil salyanğoz(kökten kurutabilir fakat bu seferde kendisi çoğalabilir)
3-İlaç kullanımı(kökten kurutabilir,diger canlılara yararı/zararı tartışma konusu olabilir)
İstanbulda olsaydınız elinizdekileri alarak sizi bu sıkıntıdan kurtarırdım Big%20smile
[/QUOTE]

Dediğiniz bu yolların hiçbirini kullanmıyorum ama salyangozlar çok azaldı benim akvaryumumda. Akvaryumdaki canlılardan bazılarının salyangoz yavrularını ya da yumurtalarını yediğini tahmin ediyorum.
Hamile Karides Ve Kafamdaki Soru?
Bol bitki ve java moss yeterli olacaktır. Akvaryumum çok büyük değil ve neonlar karides yavrularını izlemesi güzel bir şekilde hareketler yaparak avlıyorlar. Buna rağmen sayıları zamanla artıyor.
Kiraz karides hk
Elodeaların üst kısımlarını kesip başka bir yere ekiyorum, orada yaşamaya devam ediyor, alt kısımlar da yanlardan filiz veriyor. Bu yaptığım yanlış olabilir ama benim akvaryumda böyle başa çıkabiliyorum, çünkü çok çabuk boy atıyorlar.
Kiraz karides hk
[QUOTE=Buraak]:) bu karidesler hep üstte çıkıyorlar ısıtıcının oraya ışığın üstüne bitkinin üstüne fln pek aşağı inmiyorlar normal mi?[/QUOTE]

Suda rahatsız oldukları bir durum var ondan böyle yapıyorlardır. Akvaryuma yeni bitki eklediğim bir zaman durulamayı unutmuştum. Üzerinde az da olsa ilaç kalmış sanırım, o yüzden karideslerim bu şekilde davrandı ve bir süre sonra yarısı telef olmuştu. Diğer yarısını da su değişimi yaparak kurtarmıştım. :S
En İyi 7 Alg Yiyici
Aslında bu listede üst sıraları hak eden bir canlı daha var: nerite salyangozlar. Bugüne kadar kiraz karidesi, amano karidesi ve elma salyangoz besledim. Elma salyangozları bitkilerime dadandığı için çıkarmak zorunda kaldım. Cam ve taşların üzerindeki benek yosunlar için karidesler işe yaramıyordu. Biraz araştırmadan sonra neritelerin çok işe yaradığını öğrendim ve hiç bulma umudum yokken almaya gittiğim yerde bulunuyordu. Ben de kaçırmadan üç tane aldım ve şu an çok güzel çalışıyorlar. Camdaki büyük yosun bölgelerini yerken, buralardan ilk geçişlerinde parmak izine benzer şekilde iz kalıyor. Daha sonra geldiğinde ise görünmeyecek şekilde bitiriyor. Kabuk desenleri de hoş duruyor.


SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.