ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Samet Altun
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
30 Kasım 2010 23:55
Son Ziyaret:
05 Eylül 2012 17:37
Toplam Mesaj:
33 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Samet Altun
Doğum Tarihi:
15 Aralık 1987
Yaş:
36
İl:
Istanbul
Meslek:
Elektrik Teknisyeni
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Samet ALTUN

SON 10 MESAJI

Lepisteslerim ne zaman doğurur ? [ResimLi] Acil yardım =)
Merhaba,Gökhan bey öncelikle şunu bilin ki dişi lepistesler biraz inatçı olabiliyorlar,tam bir gün vermek kolay değildir. Fakat emin olun ki 3-4 günden daha fazla bir zamanı var.Bu arada bora bey'in 106 yavru veren lepistesini çok merak ettim doğrusu :) bugüne kadar tek anaçtan alabildiğim en fazla yavru sayısı 76 adet idi, tebrik ederim açıkcası.

Sağlıklı balıklar dilerim...
Lepistesler Akvaryumdan Fırlıyor !
Merhaba,kendi kurduğum tankımda daha önce böyle bir sorunla hiç karşılaşmamıştım lepisteslerin atlama tecrübesine gelince  yavaşlığından kaybediyorlar. Yem verirken filtremi kapatıp yem bitene kadar akvaryumun kapağını açık tuttuğum takdirde böyle bir sorun olmadı,acaba başka bir sorun mu var ? Yeteri kadar oksijen olmayabilir mesela.

Saygılar...
kimliği belirsiz yavrular
Merhaba,yavrularınızın renk tonlarından ve vücut biçiminden ayırabilirsiniz türlerini. Örneğin ; lepistesler renksiz ince uzunumsu görüntüdedir,moly velifera yavruları renklerinden  belli eder sarı veya beyaza kaçıktırlar arada bulacalı yavrular olabilir ve vücut şekilleri baş kısmından baskındır,kılıçkuyruk ve platy yavruları ise direk renklerinden ayırabilirsiniz,bunlara blackmoly'lerde dahil olmak üzere yavrular doğduğu gibi anaçların renginde olacaklardır :) Birkaç fotoğraf olsa gerçekten daha yararlı bilgiler vermek isterdim gerçekten.

Sağlıklı balıklar dilerim... Samet Altun2010-12-26 23:45:44
Lepistes bulunan akvaryuma vatoz koysam problem olurmu?
Merhaba,balıklara yapışmasından çok vatozların acıyı hissetmediklerini bilirim. Eğer ısıtıcınız vatozun ulaşabileceği açıklıkta ise üzerine yapışmasına izin vermeyin derim. Bir keresinde bir arkadaşımın akvaryumunda tanık oldum,balığın ağız kısmı restmen yanmış fakat ısıtıcan ayrılmıyor, bununla beraber sırtınıda yakmayı başarmış :) Dilerim hiç bir sıkıntı yaşamazsınız.

Saygılar...
Valiferanın tavırları
Merhaba, Cem bey konuyu toparlayarak size şöyle birkaç özet geçmek istiyorum. Öncelikle cenk beyin anlattığı gibi  60 veya 80 Litre arası bir akvaryum sizin için yeterli olacaktır. Velifera lepistese nazaran daha iri olduğu için sık sık kovalamacalar ve hırpalarcasına vurmalara tanık olabilirsiniz bunun için size önerim tek tür beslemeniz. Dar alanlarda stres sebebi olduğu gibi balıkların bilhassa gelişiminide engellemektedir. Bunun yanı sıra balıklarınıza renkli pond yemler yerine besin değeri daha yüksek olan pul yemleri kullanmanızı tavsiye ederim :) Yapay bitkiye gelince hiç taraftarı değilim açıkcası,belirli bir zaman aşımından sonra suda salınım yapabilir ve sert yaprakları balıklarınıza zarar verebilir, bunun yerine bakımı kolay olan canlı bitkileri barındırmanız daha iyi olucaktır zamanla zorluk seviyesini arttırabilirsiniz :) 

Saygılar,sağlıklı balıklar dilerim...
kılıçkuyruk hamile mi yoksa hasta mı?
Merhaba, Burak bey balığınız hamile fakat doğurması için tam bir gün verilemeyicek netlikte fotoğraf olduğu için bunu pas geçiyoruz :) Karnındaki şişlik şekline üstten bakınız dışarıya doğru oval biçimde olacaktır,attan ve yandan baktığınızda dörgenimsi bir hâl almıştır. Bu arada balığınızda gayet sağlıklı :)

Sağlıklı yavrular dilerim... Samet Altun2010-12-16 12:42:26
Obez lepistes....
Merhaba,sizinde bildiğiniz üzere balıklar akşam üzeri olduğundan  daha  durgundurlar,dipde  dururlar  veya saklanırlar.Balığınız  stresten yavruların birkaçtanesini  dökmüş olabilir başka bir tanka  alıp bekletmelisiniz bence  1  2 gün gözlemde bulunun  ve haftada 1  defa olmak  üzere  haşlanmış  ıspanak  veya  bezelye vermeyi unutmayın  :)  

Saygılar...
Sarı prensesim sizce sağlıklı mı?
Merhaba,ibrahim beye gerçekten katılıyorum.  Ayrıca burak bey siz balığın  sağlıklı olup  olmadığını türündenmi ayırt edebiliyorsunuz,zaten arkadaşın amacı buraya konu açarak  bu konu hakkında deneyimli arkadaşlardan öğütler ve fikirler almak. Yoksa dediğiniz gibi sitede hertürlü araştırmasını yapıp istediği bilgilere ulaşabilirdi değilmi ? Bu arada Eren bey balığınız çok sağlıklı ve rengi çok canlı maşallah diyorum  ve  tebrik ediyorum :) 

Sağlıklı balıklar dilerim...
Lepisteler ssli
[QUOTE=ZaZa ReiS] 1,5 aydır bekliyorsanız bilinki hamile değil... [/QUOTE]

Merhaba,fotoğraflara bakılırsa balık gâyet sağlıklı bir şekilde dolgunlaşmış.'Kemalist'  arkadaşımızında dediği gibi balık yavrulamış olabilir siz farketmeden,üstelik canlı doğurganlarda tek çiftleşmede dişi  sperm depolayarak 4 5 defa hamile kalabilir.

Sağlıklı balıklar dilerim...


SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.