ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Darkdream
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
04 Ocak 2011 00:07
Son Ziyaret:
11 Nisan 2021 22:58
Toplam Mesaj:
261 [0.05 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Cengiz ÇALIŞKAN
Doğum Tarihi:
03 Eylül 1990
Yaş:
33
İl:
Edirne
Meslek:
Mak.Müh.Öğrencisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Neonspot//Demasoni//Iceman//Mbamba Luwino Yellow Head
Cengiz ÇALIŞKAN

SON 10 MESAJI

balık nakli
Hiçbirşey olmayacaktır. 2-3 saat civarında balıkları 5-10-18 lt'lik şişelerde naklettim. Tek bir sıkıntı çıkmadı şu ana kadar. Size önerim 5 veya 10 lt'lik bir su bidonuna koydurun ve kapağına bolca delik açın. Şehirler arası otobüste olsun özel arabayla olsun bu şekilde çok taşıdım sadece soğukta veya güneşe karşı bırakmayın şişeyi yeter.
Filtrenin yeri
Hortumlardan kaybolacak debi öyle kayda değer bir rakam olmayacaktır Mehmet Bey, hortumları kısaltmaya bile değmeyecektir.
Diğer yandan ben çok bir fark olacağını zannetmiyorum alta koymak ile yanına koymak arasında. Zaten Mahmut Bey'in de söylediği gibi birleşik kap prensibine göre çalışır. Buda demek oluyor ki filtre içine gelen su, filtreden geçip akvaryum ile aynı seviyeye gelene kadar zaten kendi basınç kuvveti etkisiyle çıkar. Bu durumda motorun basacağı su yüksekliği her halükarda aynı olacaktır. 
Sizin sorunuza gelince Sayın Deniz, dış filtrenizi akvaryumdan aşağı alıp deneyin mesela bir sandalyeye koyun veya yere koyun ve debileri test edin. Debi azımsanamayacak boyuttaysa şayet o zaman mobilyanızı deldirirsiniz.
İyi günler dilerim.
Tepe filtre
Cy 20 sessiz bir alet ama sizin hacme ufak gelecektir.
Tepe filtre
h maxtır muhtemelen. Su basma yönteminden ötürüdür. O düşündüğünüz  gibi bir anlama gelmez.
Tepe filtre
C-500 olmalı benim fikrimi soracak olursanız. Sıfır alacam derseniz 2211 de önerebilirim. Dophin 110 tl Eheim 120 tl.
Tepe filtre
70-80 tl arası. Ben 90 litrelik bombeli tankımda resun cy-20 kullanıyorum içinde meleklerim var. Belki size de ucu ucuna yetebilir.o da 60 tl civarlarında askı aparatıda mevcut asarsanız akvaryumun kenarına debisi bir nebze olsun artacaktır. Benim tankım kapaklı olduğundan asamadım malesef.
Tepe filtre
300-350 lt/h lik birşey önerebilirim size. Fakat ne önersem bilemedim zira dış filtre istemiyorsunuz. Belki Haqos expro askı dış filtre aklınıza yatabilir.
Tepe filtre
Melekler akıntı seven balıklar değillerdir. Tepe filtre debisi fazla gelebilir. Muhtemelen gelecektir. Chiclid akvaryumlarında silis kuma çok anubias eklenip büyütülür. Sıkıntı olmayacaktır. Melekler hakkındaki şahsi düşüncem ya pipo filtre kullanın ya da düşük debili bir dış filtre tankınızın net su hacmini verirseniz daha iyi yardımcı olabilirim.
Tepe filtre
Ben de 75 lt'lik camacam tankımda kullanmaktayım 650 lt/h tepe filtre sobo marka 16-17 tl. İçi boş olarak geliyor. Bitkili tanka biraz fazla gelebilir. İç filtrenizi de dıy tepe filtre yapsanız aynı paraya gelecektir.Sünger milyoncudan 1 lira, elyaf zaten pek bişi tutmaz yorgancıdan ben lav kırığı var diye elimde lav kırığı koydum. Su cam gibi oldu. Tabi ki karar sizin kendiniz mi yapcaksınız yoksa direkt sipariş mi vereceksiniz.
XINYOU ÜRETİM FİLTRESİ
Tepedeki plastik baca çıkıyor olmalı. Ortasında hava hortumu girişi var Murat Bey.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 14 Online Kullanıcı, 8 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.