ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
demon26
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
28 Ocak 2011 16:01
Son Ziyaret:
23 Nisan 2018 23:21
Toplam Mesaj:
70 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Şafak Gezici
Doğum Tarihi:
23 Temmuz 1971
Yaş:
52
İl:
Eskisehir
Meslek:
Jeoloji mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Şafak Gezici 100*50*50 Bitkili, Lepistes, Moly, Platy, Çöpçü ve Cüce Vatoz

SON 10 MESAJI

Yeni tasarım
Merhaba
Hocam aprtmandamı oturuyorsun yoksa müstakil bir evdemi? Tahmini ağırlık ne olabilir bu tip bir sistemde? İşine karışmak gibi olmasın fakat depremide unutmayalım. Oturduğun yapının statiğinide düşünmekte fayda var!
 
Bazalt granülün kimyasal analiz sonuçları
Merhaba
 
suyu sertleştirebilir gibi görünüyor.
aşağıdakiler salınım yapabilir , neticesi nasıl olur bilemiyorum
MgO       %        3,90
CaO       %        6,20
Na2O     %        2,63
K2O       %        2,83
aşağıdakiler ise salınım yapmazlar gibi görünüyor
SiO2       %       61,21
Al2O3     %       13,61
Örümcek besleyen var mı?
Merhaba
 
Örümcekler gerçekten ilginç canlılar.Beslemdiğim gibi birde bende de araknofobia var.Canlısıyla karşılaşmadım fakat kurutulmuşlarını çok gördümkü gerçekten ürpertici.Tüylü vede boyları 20/30 cm arasında değişiyordu. Geçen gün tesadüfen T.V. de bir belgesel seyrettim.Adamın teki amerikanın güneyinde örümcek arıyor.Bir takım açıklamalar yapıyor, boyları bu kadar uzun olmaz filan diye ama dişi gri-kahverengi-yeşil renklinin boyu 20cm civarındaydı.Adamda bu dişiyi yer altındaki yuvadan eliyle dışarı çıkartıyor.Küçük böceklerle beslendiğini anlatıyor.Neyse belgesel birden vietnamdan bir kesit sunuyor.Orada da benzer bir şekilde (renk ve görüntü diyeyim) tarantulalar var ama ne tarantula.Yerli adam elinin üzerine koyduğu tarantulanın boyu adamın parmaklarından dirseğine kadar geliyordu (adam yaklaşık 1.75/1.80 m boylarında). Hayvan o kadar hareketliki , o canlının o kadar seri ve ani hareketler yapmasına acaip şaşrıdım (evde kaçarsa herhalde yakalamak çok zor olsa gerek).Vietnamlı yerli bunu besin olarak tüketiyor (ayaklarını ters yöne kıvırıp yaprağa sarıyor ve doğrudan yaprakla birlikte közlenmiş ateşin içine atıyor). Neyse lafıda çok uzatmıyayım , Amerikada bir aile çocukların isteğini kıramayıp boş bir akvaryumun içine gerekli tertibatı kurup örümcek beslemeye başlıyor.Vede zehirli olan oldukça koyu ve parlak siyah bir rengi var mahlukatın, görünce insan kaçacak delik arar.Aradan bir zaman geçiyor , örümcekler çoğalıyor ve birgün akvaryumun camı kırılıyor ve örümcekler evin içine dağılıyor.Ailenin nerdeyse tüm üyelerini ısırıyorlar ve uzun süre hastanede yatıyor bireyler (çocuklarda ve bazı alerjik durumlarda ölüme veya felce varan vakalar görülebiliyormuş).Eve geri dönemiyorlar , ev örümcek kaynıyor.Yerel yetkililer çareyi bözcek kovan bir şirkette arıyorlar , çünkü örümcekler çevreye dağılırsa ciddi bir riskte var.Böcek kovma şirketide başarısız oluyor.Bir kısmını toplayıp yakındaki bir üniversiteye götürüyorlar.En sonunda evi , bahçesiyle birlikte yakmak zorunda kalıyorlar.
Bunu özellikle tecrübe sahibi olmayıpda beslemek isteyenler için anlattım.Biraz korku tüneli gibi oldu ama gerçektende enteresan canlılar.
deniz kumu ve canlı doğuran için bitki ihtiyacı
Merhaba
 
Daha fazla bilgi gerekiyor.Ebatlar, ışıklandırma, hangi bitkiyi diktinde molly öldü? Bunu daha önce duymamıştım.
Deniz kumunda balıklarında bir müddet sonra ölebilir, ama bitki yetişmez. Eriyip gider.
Macar yosunu hakkında
Merhaba
 
Eskişehirde bana da satmışlardı Macar yosunu diye bu bitkiyi.Kısa sürede çürüyor.
Oldukça soğuk ve bol akıntılı suları sevdiği söyleniyor.Ben 2 ayda yeşertemedim ve en sonunda tamamen kahverengi bir renk halini alınca akvaryumdan çıkartıp çöpe attım.
Kahverenkli halinde bile kokusu inanılmaz derecede kötü.
ağırlık
Deneme yanılma yöntemiyle şansını deneyebilirsin
Önce yarısına kadar doldur (altına mutlaka strafor koy akvaryumun) , en alttaki ve üsteki düz parçalara bak.Eğer fazlaca esnerlerse bence hiç riske girme.Eğer esneme az veya ortasınada bir plaka şeklinde dikine bir mdf veya ağaç parçası koyupda destekleyebilirsen kaldırır.
 
doğal yoldan akvaryum bitkisi gübre üreti
Yabancı forumlarda gördüğüm ve karşıma çıkan konulardan biride DIY taban ve taban kumu.
Adamlar bildiğimiz dere kumuna çeşitli malzemeleri (içeriklerinde demir ve diğer besinler açısından zengin ) su ile karıştırıp kurutuyorlar, sonra bu balçığa benzeyen karışımı fırında bir güzel pişiriyorlar.Kimisi tabanın en altına kimiside sineklikle ara katlarda kullanıyor.
İçerikleri çok fazla, örneğin bataklıktan bir parça balçıkla kumu karıştırıp fıında pişiriyorlar.Aynı şekilde bildiğimiz saksı toprağını çeşitli gübreler ile birleştirip kurutup veya fırında pişirip tabanda kullanabiliyorlar.Netice bazen çok güzel oluyor (gördüğüm kadarıyla) bazende tüm canlıların telefatı ile sonuçlanıyor.
100-50-40 boyutlarndakı akvaryuma sessız calısan dıs fıltre
Ehiem prolar var fakat senin bütçenin çok üstünde bunların fiyatları
Lifetech 835/838 gayet sessiz.Tek sorunu yüksek sarfiyatı diyebilirim.Bunun dışında Fluvalide önerebilirim.
Dış Filtre Tavsiye?
Merhaba
 
Bütçe ve hacme göre Lifetech 835/838 uygun görünüyor.
Fluvali Eheim Tetralar tabii daha iyi ve performanslı ama onunda bedeli senin ayırdığın bütçeyi aşması.
Bence 835/838 uygundur senin için.İleride büyük bir akvaryum alırsanda yeterli gelebilir. (250 litreye kadar)
Epey Fotoğraflı Akvaryum Tanıtımı :)
Merhaba
Haftalık % 20/25 arasında su değişimi yap.Hem balıklara hemde bitkilere faydası olur.Ben haftada 2-3 kez su değiştiriyorum. 200 litreye 17 * 3 = 51 litre. 2-3 gün dinlendirip suyu değişimi yapıyorum.
Bitkilerinizde yırtılmalar ve delinmeler var.Su değişimini düzenli hale getirmeniz gerekiyor.Bu bitkilerinizi az da olsa toparlar, en önemlisi balıklarınız rahat eder. (Su daki gözle görünmeyen amonyak gibi zararlı maddeleride uzaklaştırmış olursunuz)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.