ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
tuandes
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
27 Nisan 2006 21:42
Son Ziyaret:
05 Haziran 2008 13:51
Toplam Mesaj:
26 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Emre Yücel
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Emre YÜCEL   -   ANKARA

270 lt. leleupi
50 lt. yavru
30 lt. yenidoğan

SON 10 MESAJI

maden suyu ve leleupi
Görüş bildiren herkese teşekkür ederim. Bu direktifler doğrultusunda maden suyu eklememeye karar verdim.

Saygılar... ugural2008-01-21 08:50:32
maden suyu ve leleupi
Akvaryuma bitkilere iyi geldiğini duyduğum maden suyu eklemeye karar verdim. Zannedersem discuslar hariç olmak üzere 50 litre başına bir şişe gerekiyormus. Benim akvaryumum 270 litre ve 2şişe kadar eklemeyi düşünüyorum.

Leleupiler ile ilgili bir sorun yaşar mıyım?
saygılar...encort2007-12-04 23:45:53
Lelupi
Anne babanın da ne yapacağı belli olmuyor. Ben devamlı yavru alıyorum. Yumurtladığı ilk gün ayırıyorum balıkları. Eğer ayırmazsam anne 2. ve 3. gün yumurtaları yıyerek bitiriyor. Her zaman başıma gelenbu. Kısacası ayırmanızı tavsiye ederim. ugural2008-01-21 08:52:07
su bozulması
Akvaryum en küçük boy yani 35 cm lik olanlardan. İçinde 200 tane civarında 1,5 cm lik yavru leleupi var. Yemleme sabah aksam tetra bits şeklinde yapılıyor. Ancak evde olmadığım iki gün sağolsunlar evdekiler fazla kaçırmış. Mesele zaten o noktada başladı. Geldiğimde dipte yem birikmesi vardı. Dolayısıyla su bozulmuş.

Umarım verdiğim bilgiler işe yarar.
su bozulması
Leleupi yavruları beslediğim akvaryumlarımdan birinde, sanırım aşırı yemlemeye bağlı olarak su bozulması oluştu. Suyun rengi sararmış ve balıklardan yaklaşık 10 tanesı ölmüştü. Kalan balıklardan bir kısmı ise oldukça hareketsiz haldeler. Suyun neredeyse tamamını kademeli olarak değiştirip defalarca dip çektim. Sizlerden gelecek her türlü işe yaramış öneriye açığım. Şimdiden teşekkürler. encort2007-09-05 18:22:30
Yeni Resimler Yeni Sorular(leleupi)
metilen mavisinin toz halini kullandığımdan bazen elimin ayarı kaçıveriyor ve balıklar suda görünmüyor. o şekilde iken bile balıklarda kayıp yada anomali oluşmuyor. genetik bir etkisi varmı onu bılemıyorum ama gözle görülür bir zarara rastlamadım.
Yeni Resimler Yeni Sorular(leleupi)
yumurtalar 3. günden sonra testinin dibine dökülmeye başlar. eğer ilk başta ayrılan bölüme metilen mavisi damlatsaydın kayıpsız çıkarlardı. ama artık neredeyse yarısı mantarlaşacaktır.

yumurtadan çıkıp testinin dibine düştükten sonra karınlarındaki kese kaybolmadan yem verme. bu süre yaklaşık 8 güne tekabül eder. eger yem verirsen yemezler ve yenmeyen yem suyu bozar. ilk yemlemeden itibaren günde 3 öğün artemia verirsen kayıpsız ve çabucak büyütürsün.

başarılar.
yumurta mantarlaşması
Leleupiler yumurtayı dizdikten sonra kabı alıp yavru tankıma koyuyorum. yavrular burada yumurtadan çıkıp büyüyorlar. ancak yumurtaların bazılarında mantarlaşma sözkonusu. bu durumu önlemek için neler yapabilirim.
leleupi üremesi
bildiğim kadarı ile eğer üreme söz konusu olsa idi küpün içinde olan dişi balık olurdu. titreme hareketi dişi ve erkek arasındaki kurlaşmadır. dişi balık erkeğe titrer.
Kum secimi
balıkların, bilhassa da leleupi gibi açık renkli balıkların renklerini tam olarak gösterebilmeleri için mutlaka beyaz yada açık renkli kum öneririm. midye kırığı idealdir. suyun ph seviyesini de balıklar için uygun hale yakın bir derecede tutar. bununla birlikte, koyu renk kumda yaşayan frontosa ve kalvusların vücutlarındaki açık renkli (frontosa için mavi, kalvus için beyaz kısım) kısımlar genelde epey koyu tonlar almaktadır. ama biraz da zevk meselesi tabi. benim bildiğim kadarı ile doğal ortamlarında koyu renk kum yok. aslına bakarsanız midye kırığı da yoktur ama kullanılıyor mecburiyetten.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.