ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
plt51
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
30 Nisan 2006 21:19
Son Ziyaret:
08 Ağustos 2023 09:53
Toplam Mesaj:
325 [0.05 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
lütfi
Doğum Tarihi:
14 Mayıs 1988
Yaş:
35
İl:
Ankara
Meslek:
öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Lütfi PELİT 135 litre albino red cheek Batıkent-Çakırlar/Ankara

SON 10 MESAJI

Tavsiyelerinizi Bekliyorum..
Zaman ayırıp değerli fikirlerinizi söylediğiniz için çok teşekkür ederim. Yalnız aklımda dekor almak var. Uyguna bulabileceğim yerler varsa lütfen söyleyin. Zaten kayalardan da ayrıca dekor yapıcam.
Bir de yandan sump hakkında ve dış filtre yerine kullanabileceğim iç filtreleri araştırabileceğim yazılar varsa linkini atarsanız sevinirim, ben ordan araştırayım.
Tavsiyelerinizi Bekliyorum..
Arkadaşlar herkese merhaba. Yaklaşık 10 yıldır 1 metrelik akvaryumumda çeşitli balıklar besledim, ama ev taşıyacağım ve akvaryumu yenilemek istediğim için elimdeki akvaryumu elden çıkardım.Şu an sadece 35lik akvaryumda 1 çift cüce vatoz bakıyorum. Taşınacığım yere de 200 litre civarında minimum maliyette yeni bir akvaryum kurmak istiyorum. Bununla alakalı sorularım olacak.
1- Akvaryumun ölçülerini 80-50-50 ,90-50-40(yükseklik) civarında düşünüyorum. Yüksekliğin enden az olması göz zevki açısından sizce bir sorun yaratırmı?
2-Böyle bir akvaryumda kalınlık en az kaç cm olmalıdır,başka nelere dikkat etmem gerekli?
3- Akvaryumu beyaz mobilyalı düşünüyorum.Mobilya malzemesinde tavsiyeniz varmı(alüminyum,mdf,plastik çerçeve vs.)Ankara'da kaliteli ve en uygun fiyata nerede yaptırabilirim?Fiyat tahminen ne kadar olur?
4-Dış filtre almayı hiç düşünmüyorum.Çünkü her zaman bi kaçak olacak diye tedirgin oluyorum.Bunun için dış filtre olmadan, dış filtrenin aynı görevini yapacak [U][B]tamamen sessiz[/B][/U] olan bir iç filtre varmıdır, yandan sumplı mı yaptırmak lazım(maliyet ne olur)?
5-Normalde bitkili bir akvaryum istiyordum ama balık olarak ya albino red cheek(uyguna bulabilirsem ilk tercihim) ya da beyaz,mavi,sarı prenses karışık bakıcam. Bunların canlı bitkilere rahat vermeyeceklerinden dolayı yapay bitki almayı düşünüyorum(yine de kolay bakılan birkaç canlı bitki koymayı düşünüyorum). Akvaryuma salınımı olmayan, gerçek gibi duran ve fiyatı uygun olan bitkileri alabileceğim Ankara veya İstanbul'da yerler tavsiye edebilirmisiniz? (2. el de olur)
6-Ayrıca dekor olarak en az 30 cmlik gemi,köprü,şato gibi ürünler almak istiyorum. Bunları da alabileceğim en uygun yerler nerelerdir,tavsiyelerinizi bekliyorum?
7-Işıklandırma olarak dalgıç floresan düşünüyorum,uygun fiyatlı nerden bulabilirim(daha uyguna başka tavsiyeniz varsa söyleyiniz). Led yapmanın ne gibi avantajları olabilir,mesela 4014 led bar alsam nasıl olur(metrelik adaptörlü fiyatları 25 tl civarı sanırsam)?
8- Akvaryum arkasına mavi fon, siyah bazalt kum,ve kumun üstüne de beyaz büyük taşlar-kayalar düşünüyorum ama beyaz taşlar-kayalar çabuk yosun kaplarmı, yada beyaz olup yosun tutmayan taş-kaya varmıdır? Eğer çabuk yosun kaplarsa beyaz kum ve siyah taş-kaya koyucam.Yorumlarınızı bekliyorum.
9-Ayrıca cüce vatoz da beslicem. Yavruların yem olmaması için akvaryum ayracı olarak sineklikten başka, hazır alabileceğim birşey varmıdır?
Çok soru sordum farkındayım ama tavsiyelerinizi bekliyorum. 3 ay sonra filan kuracağım akvaryumuma, şimdiden dekoru kumu filan yavaş yavaş alayım diyorum. Özellikle yandan sump kafama takılıyor(uygun fiyatlı iç filtreyle çözersem süper olacak). Sessiz ve temiz bir akvaryum istiyorum herkes gibi ama fiyatı da uygun isteyince işler zorlaşıyor. Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.
Ankara'da Dış Filtre Tamiri Yaptırabileceğim Yer
Selamun Aleykum arkadaşlar. Jebo 835 marka dış filtrem var, musluk kısmından su kaçırıyor, bana contalardan gibi gelse de uğraşmak istemiyorum.Bunu Ankara'da tamire nereye götürebilirim?
auratus'um yumurta aldı
Diğer balıklar hiç bir şekilde sataşmıyor yumurtalı balığa.Kadanga ve 2 tane prenses var, onlar da çok sakin.Ayrımakta acele etmeyin derken,bunun sebebi nedir ayırırsam ne olur?
auratus'um yumurta aldı
135 litre,Tüm balıklarımı aynı boyda aldım ve şu anda hepsi 6-7 cm.Yani hepsi gelişmiş durumda.Benim asıl sormak istediğim yumurta alan balığımı ayırmalımıyım, yumurtalar döllenmişmidir.Bir de bu vurmalar normalmidir.Şu anda vuran balığı dişi sarı prensesim kovalıyor.
auratus'um yumurta aldı
Sadece 1i siyah, ben de o yüzden 2 dişi 1 erkek sanıyordum.Ama diğeri de saldırıya geçince acaba bu damı erkek diye düşünmeye başladım.Dişinin dişiye saldırması normalmidir.Saldırma da değil dediğim gibianal yüzgeci tarafına ağzıyla vuruyor sürekli.
auratus'um yumurta aldı
Karışık malawi akvaryumumda 3 adet auratus bulunuyor.2 dişi 1 erkek diye tahmin ediyordum.Ama sanırım 2 erkek 1 dişi.Çünkü dişi sandığım, şu anda ağzına yumurta almış olana sürekli baskı uyguluyor.Anal yüzgeci tarafına sürekli ağzıyla vuruyor.Sizce ne yapmam lazım.Yumurta almış olan dişimi ayrı bir akvaryuma almalımıyım,Yoksa henüz döllenme gerçekleşmemiş olabilirmi büyük akvaryumda mı durmalı?Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.
Küçük akvaryumum 20 litre.
plt512010-05-12 19:22:31
tavsiyenizi bekliyorum
[QUOTE=MiSoSiKiaN]http://www.akvaryum.com/pseudotropheus_saulosi_tatlisur_3_1059.asp#b
Mükemmel balıklar bence. Beslemenizi tavsiye ederim.
Saygılar,
[/QUOTE]
 
Bu balıklardan bulabilirsem olabilir. Gerçekten harika gibiler.Başka önerisi olanlar yazsın lütfen.
tavsiyenizi bekliyorum

Boy olayını kaldıralım, hareketli ve çok zorlanmadan üretebilceğim hangi balık türlerini tavsiye edersiniz.

tavsiyenizi bekliyorum
Cihan Bey, doğru diyorsunuz, şöyle diyeyim  o zaman:Benim beslediğim malawiler prenses türleri, yunus, mücevher gibi balıklardı.Aralarında en fazla büyüyen 12 cm olmuştu.Bu boyun üstünde balık bakmak istiyorum.Mesela yunuslar 25 cm'e kadar büyüyebiliyor, ama benimkiler hiç öyle olmadı yeterli beslememe rağmen, bunda tabiki akvaryumun boyutunun da etkisi var. Bu türden sıkıldığım için hareketli ve orta boyutta balıklar istiyorum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.