ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
vishne
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Mart 2011 23:08
Son Ziyaret:
24 Mart 2024 23:29
Toplam Mesaj:
67 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ahmet DOĞANAY
Doğum Tarihi:
07 Mayıs 1988
Yaş:
35
İl:
Kütahya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


Ahmet DOĞANAY

SON 10 MESAJI

Oscar neden ölmüş olabilir ?
Yürek aldım onu veriyorum protein ağırlıklı kuru yem ve tetra pro algea olarak yem veriyorum.kuyruk erimesi olan da bugün ölmüş.kaldı iki tane :(
Oscar neden ölmüş olabilir ?
Biri daha öldü 3 tane kaldılar.Siyah kısımları iyice soldu.Birinde kuyruk erimesi sanırım yarısı gitmiş kuyruğunun.Yok mu bunun çaresi :s Tamamen akvaryum suyundan alıp küçük bi tanka aldım balıkları orada daha kolay yem yerler karantina gibi umarım düzelir.


Oscar neden ölmüş olabilir ?
Kuru yem verdim.Klorlu suya kültür eklemedim.Bir gün sonra kültürü ekledim.Fakat şöyle bir şey olmuş olabilir.Akvaryumunda dekor vardı ve malawi türleri besliyordum.sumpta su kalmıştı iki-üç hafta sürdü hiç çalışmadan.O suyu değiştirmeden yeni tankı kurdum.Bu kesin beyaz benek midir ? 30 dereceye  getirdim suyu.
Oscar neden ölmüş olabilir ?
Fotoğraf:




Canlıdaki Belirtiler: Karnının üzeri solmuş beyazlaşmış.

Akvaryum Kapasitesi (litre): 310 Lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 4 Tiger Oscar

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): 26 C

Filitrasyon: 50 Lt Sump

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Akvaryumu üç hafta önce kurdum. Bakteri kültürü ekleyip bir hafta suyu dinlendirdim. Boş akvaryuma günlük az az yemler attım.Bir hafta sonra yeni aldığım 5 yavru oscarı ekledim.Geçen hafta sonu dip çekimi ve % 30 su değişimi yaptım.Akvaryuma bir tatlı kaşığı kadar kaya tuzu eklemiştim ilk kurulumda. BAlıklar çok alışmıştı yem verceğim zaman suyun üzerine 2-3 cm atalayıp elimden kapıyolar yemi. 2 balığım hala aynı şekilde 2 si ise hiç gelmiyor şimdi biride işte bugün ölmüş. Gelmeyen 2 balıktada o solukluk beyazımsılık var.Bu beyaz benek midir ? Ya da farklı bi hastalık falan mı? Diğerlerini de kaybetmeden acilen ne yapabilirim. 

310 lt icin tur tavsiyesi
Elimde eskibalıklarımdan kalan yarım kova kadar tetra pro algea yem var.Bu yemle birlikte nasıl beslememi önersiniz?
310 lt icin tur tavsiyesi
Bugün 5 tane oscar aldım.Daha 3-4 cm boyundalar.Akvaryumumun arka fonu siyah balıklar da siyah ve küçük olduğundan çok boş gözüküyor.Bunlar büyüyene kadar yanın da kendini belli edecek birbirlerine uyum sağlayacak hangi tür alabilirim.
310 lt icin tur tavsiyesi
Simdi akvaryumcuya gittim cok guzel renk ve desende astronatlar var 3.4 cm daha kucukler onlardan 5 adet alip es tutmalarini bekleyeyim.copcu vatoz yaninda yasar mi.ortamda neler gerekli col bitkisi diye bi kok gosterdi kg 35 tl diyor bira pahali geldi
310 lt icin tur tavsiyesi
Challenger ve astronot olur mu ?
310 lt icin tur tavsiyesi
Merhaba 130x40x60 olculerinde tankim var. Daha once albini zebra sari prenses ve kenyi besledim.sari prenses ve kenyi cok saklandiklari icin keyif vermiyolardi ve cok cabuk cogaliyorlardi bu yuzden turleri degistirmek istiyorum.300 lt de hareketli guzel renkleri olan cabuk uremeyen bakabilecegim tur veya birkac tur ne olabilir.
Taşırma kulesi mi iç içe boru mu?
Kulenizin resmini çekip yollama şansınız var mı? Bi sürü sistem okuyorum kafam iyice karıştı da. Ve bir de şu an kenyi (maylandia lombardoi) besliyorum fakat ileri de tropheusa geçmeyi düşünüyorum. Yapacağım fonda aşağı yukarı şu resimdekine benzeyecek malawiler için sorun olmaz da tropheus da bu tür bir dekor uygun olur mu?
BeZGiN2013-03-18 11:08:24

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.