ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Jaskaa
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
04 Nisan 2011 02:17
Son Ziyaret:
23 Eylül 2011 11:17
Toplam Mesaj:
6 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
mesut cagrak
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Antalya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

mesut cagrak

SON 6 MESAJI

Pirana besliyorum sorularım var
Evet, elden çıkarmayı düşünüyorum 8 tanesini. Iç filtre kullanıyorum atman marka modelini hatırlayamıyorum ama 1saatte 2200lt kapasitesi olan bir filtre. Bu aralar pek ilgilenemedim işlerim dolayısıyla herhalde ondan oldu bunlar. 1 haftada 1 dip cekımı ve temızlık yaparken bu aralar 2 haftaya uzadı bu. .
Pirana besliyorum sorularım var
Merhaba, herkese iyi akşamlar.

Yaklaşık 6 aydır Piranha(Natteri) besliyorum. Şuana kadar hiç kuru yem atmadım. Sadece ciğer, tavuk ve kırmızı et ile besledim. Ancak bazı sorunlarım var.

Balıklarımı 250-300 litrelik tankıma 6 ay önce 20 tane aldım. Hiç kayıp vermedim. Ölen olmadı ancak 3-4 tanesinin gözü çıkarıldı. Bir türlü kırmızı rengi alamadı. balıklarım ortalama 8 ile 12 cm arası ama sadece yüzgeçleri turuncu oldu. Gövdeleri renk almadı sayılır. Sürekli birbirlerine saldırdıklarını görüyorum. Kum oldukça ince ve beyaz bir kum. Süs olarak hiç birşey yok. Sadece 1 tane kaya var. Motoru oldukça yeterli. Bir diğer sorunsa sürekli bir kaç tanesinin rengi koyulaşıyor. Simsiyah oluyor hayvanlar. Bunların nedenleri nedir? Bilgilendirirseniz sevinirim.
vuslat2011-10-27 09:28:50
yeni akvaryum
Deneyeceğim, teşekkür ederim..
yeni akvaryum
400 litrelik bir akvaryumum ve 20 adet 4-5 cm lik natterim var..akvaryumun herşeyi tamam..ortada köşeleri keskin olmayan bir kaya mevcut..ve bitki yok.. piranalar küçükken korkak hayvan olduklari için bitki koymayın dediler..bazılarıda piranalar saklanma ihtiyacı duyduklari için bitkilerle donatın akvaryumu dediler..yüzmelerinde ve istahlarında en ufak soruın yok..ben odaya girince yem bile atsam yemiyorlar..nedeni kucuk olmalarımı alışamamalarımı? bilgilendirirseniz sevinirim..
Pirana göz sorunu
Yorumunuz için teşekkür ederim. Maalesef aldığımda böyle değillerdi ve aldığım yer bağlantılarına güvendiğim bir akvaryumcu malum natteri yerine pacu satılan çok kişi var etrafta o nedenle 3 tane daha sipariş verdim " sağlam " olacak şekilde ama bu aralar getiremeyeceğini söyledi..ne yapacağımı şaşırdım açıkcası..balıkların iştahında rahatında en ufak bir sıkıntı yok bazen ciğer veriyorum karides veriyorum kısacası sürekli farklı menü sunuyorum ve suya yemi attığım anda hep birlikte saldırıyorlar..akvaryumda dolaşmalarıda oldukça güzel en ufak bir ürkeklikleri yok. Sizce böyle devam etmelimiyim yoksa sağlam 3 adet bulduğum an değiştirmelimiyim..
Pirana göz sorunu
Merhaba arkadaşlar sizinle paylaşmak istediğim bir konu var..

5 gün önce Natteri aldım 6 adet boyları 4-5cm. 350 litrelik bir akvaryumum var her türlü rahatları mevcut balıkların..su sıcaklıgı 26-28 derece arasında..günde 3 kere yemleme yapıyorum beyaz etle bazende su piresi ile besliyorum ancak aldığım gün ve ertesi gün işlerimin yoğunluğu yüzünden yemleme yapamadım ve diğer gün baktığımda 6 balığımdan 3 tanesının tek gözü yenmiş olarak gördüm..şuanda 3 tanesi tek gözü saglam tek gözü yok olarak yaşıyorlar..bu olayın ne gibi eksileri olabilir ne yapmalıyım böyle yaşamalarında herhangi bir sorun yokmu?

bu konuda beni aydınlatırsanız eksi ve olur yönleri ile sevinirim..

teşekkürler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.