ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
omer kılınc
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
23 Nisan 2011 01:31
Son Ziyaret:
29 Haziran 2021 15:09
Toplam Mesaj:
57 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ömer kılınç
Doğum Tarihi:
09 Mart 1981
Yaş:
43
İl:
Istanbul
Meslek:
medikal
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Java ve Christmas moss, Nerite, Endler,Werneri,Kardinal neon tetra,kırmızı burun tetra,sakura karides,Arı karides, Kristal karides,çöpcü

SON 10 MESAJI

Aydınlatma Süresi Hakkında.
Evet elektrik zaman sayaçları, elektrikçilerde ve yapı marketlerde bulunuyor. Hatta bir arkadaşım Karaköy'de kumandalı olanınıda görmüş.
Aydınlatma Süresi Hakkında.
Elektrik zaman saatlerinden bir tane alırsanız bir kere ayarlarsınız ve sonrasında sürekli istediğiniz saatlerde ışıkları açar ve istediğiniz saatlerde kapatır. Ben kullanıyorum, hem büyük rahatlık hemde evde olmasam bile ışıklar zamanı gelince açılıp zamanı gelince kapanıyor.
Tatlı su midyesi
Midyeler öldüğü zaman suya zehir salmaları gibi bir durumları ancak çürümeden kaynaklı olabilir. Bu durumda ölü balığı akvaryumda bırakmaktan farksız değildir. Akvaryum suyundan topladıkları zararlı maddeleri öldüğünde suya tekrar salmalarından bahsedenler var fakat besin maddesi olarak topladığı zararlıları zaten sindirdiği için böyle birşeyin olması çokta mantıklı değil. Öldüklerini anlamakta çok zor olmuyor, normalde az aralanmış olarak duran kabukları öldüklerinde içi rahatlıkla görülebilecek kadar aralanıyor. Sudaki renk ve filtrelemelerinden dolayı da herkeze kesinlikle tavsiye ediyorum. Tek dikkat edilmesi gereken konu ısının 28 derecenin üzerine çıkması halinde toplu midye ölümleri olabiliyor ve suda akıntının olduğu kısımlara yerleştirirseniz rahat beslenebildikleri için fazla gezmezler ve akvaryum tabanınız fazla bozulmaz.  Yaşam sürelerinin ne kadar olduğunu bilmiyorum ama en fazla yaşayan midyem birbuçuk yıl kadar yaşayarak ısı yükselmesinden ölmüştü. 
Red Rili Karides Tankım
Maşallah murat bey, bol bol devamını dilerim. Birde mini Rililerin fotoğraflarını sabırsızlıkla bekliyorum.
Karides hakkında ki tecrübem
Yusuf bey, Planaria'nın görüntü kirliliği ve karidesleri rahatsız etmesi haricinde karidesler için ölümcül bir zararı varmıdır? Hydra'ların yavru yada kabuk değiştiren karideslere saldırdığını biliyorum ama planarialarda da böyle bir durum söz konusumudur?
Red Rili Karides Tankım
Murat Bey, Rili karideslerinizin arasında görülen kırmızı renkliler sakuraya benziyorlar, bu durum gelecek nesillerde kırmızılıklarının artmasını sebep olmayacakmı?
Ümit bey, rililerde mavi için fazla uğraşmaya gerek olmayacak gibi görülüyor, sarı, turuncu, mavi gibi rili varyetaları mevcut ama bilinmeyen kısmı buralara nezaman gelir.
' Shire Hobbit '
Abdullah maşallah güzel bir akvaryum olacağa benziyor. Bitkilerde gelişim olmaya başlayınca görüntünün daha güzel olacağına eminim. Keşke birazda yakın çekim fotoğraflar ekleseydin belki tanıdık sakuralar görebilirdim:)
K4 KRİSTAL KARİDES AKVARYUMUM
Eren bey karidesleriniz maşallah çok güzeller ve tebrik ederim gerçekten iyi bir yaşam alanı oluşturmuşsunuz. Konuda iç filtrenizin içinde reçine kullandığınızdan bahsetmişsiniz. Reçinenin tam olarak ne olduğunu ve nasıl kullanıldığını bilmiyorum. Biraz açıklayabilirmisiniz.
Resimdeki salyangozun türü nedir?
Bu salyangozdan bende de 3 adet fındık büyüklüğünde var. İstanbul arnavutköy civarında bir gölden bulmutum. Bir tanede ceviz büyüklüğünde vardı ama fazla yaşamadı. Cinsini araştırdığımda Acute mud snail (Viviparus contectus) olduğuna karar verdim. 
Elektrik Kesintisiyle Kaybettiğim Sakuralarım :(
Peki problemi sadece sakuralardamı yaşadınız? imzanızda görülen diğer karideslerde hiç kayıp olmadımı?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.