ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
selenn
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
13 Mayıs 2011 00:58
Son Ziyaret:
17 Mayıs 2011 01:55
Toplam Mesaj:
2 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Selen Odabasi
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Yurtdisi
Meslek:
Bankacı
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

selenn

SON 2 MESAJI

Japon balıkları için Akvaryum
Bu başlıkta yazılanların üzerinden uzun bir süre geçmiş ama tekrar aynı konuda başlık oluşturmak istemedim.
 
Benim de bu konuda birkaç sorum olacak. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim zira kısa süre evvel 60x30x30 ebatlarında 55 litrelik bir akvaryum edindik. 3 yaşındaki oğlumuzun balık tutkusu sonucu 2 adet Japon balığı satın aldık. Balıklarımız bizim acemiliğimize aldırmadan yavruladılar ve ne yapacağımızı bilmez halde google'da arama yaparken bu forum bize ilaç gibi geldi.
 
Benim sorularıma gelince 55 litrelik bir akvaryumda şuanda 2 adet Japon balığımız ve 8 adet yavrumuz var. Yavrular için ayrı bir besleme tankı aldık. 3 haftalık oldular. Onlar için sera vipan baby ile günde 2 kere besliyoruz. Yemledikten 20 dakika sonra kalan yemlerin alınması gerektiğini okumuştum bunu daha evvel yapmadık, kalan yemlerin toplanması gerekli midir ve yemleme sıklığı yavrular için uygun mudur?
Kullandığım yem oldukça ince yapılı ve bu yemi yavrular ne kadarlık olana kadar kullanmalıyım? Biraz daha iri yemlere geçilmesi için bir süre daha beklemeli miyim?
Sanırım 55 litrelik bir akvaryum 2 Japon balığından fazlası için uygun değil ama bir de çöpçü edinmenin sanırım bir sakıncası olmaz, siz ne dersiniz? Hoş ileride yavrular da gelişirse kesin büyük bir akvaryum edinmemiz gerekecek.
Serin su sevdiklerinden ısıtıcı çalıştırmıyoruz. Bulundukları ortam direkt güneş ışığı almayan ama 22 derece ısıya sahip olan bir oda. Yavruların gelişimi açısından ısıtıcıya ihtiyaç var mıdır?
Son olarak filtre konusunda da yardıma ihtiyacım var. Yemlerken ve gece filtrenin kapatılmasından bahsettiler. Bu konuda da bana yardımcı olursanız sevinirim.
 
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin
Merhaba, ben de foruma ve akvaryum dünyasına yeni katılanlardanım. Kısa bir süre evvel 60x30x30 ebatlarında bir akvaryum edindik. Japon yavrularının bakımı konusunda bilgi edinmek için kafama takılanları google'da ararken burayı keşfettim. Daha çok bilgi edinmemiz gerekli ve yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 22 Online Kullanıcı, 12 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.