ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Aariess
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Mayıs 2011 00:59
Son Ziyaret:
12 Mayıs 2012 01:43
Toplam Mesaj:
24 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
İlker Gönülalp
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

İlker Gönülalp

SON 10 MESAJI

15 litre beta üretimi
Betta üretmek için çok daha büyük bir akvaryuma ihtiyacınız olacaktır. Onun yerine söylediğiniz akvaryumda, anubias, java fern gibi bitkilerle güzel bir betta besleyebilirsiniz.
beta kanat çürümesi için contra ichthyo ilacı Çok Acil!!!!!!!!!!!!!!!!
Balığında fotoğrafını koysanız daha verimli olurdu, bu ilaç bir kaç bakteriyel enfeksiyona etkili ama mantar tarzı birşeylerden erime oluşmuşsa etkili olmaz diye biliyorum.
60 lt akvaryum betta tavsiyesi acil cevap yarın kurcam lütfen
Bence önce forumdan şu sayfaya bakın
http://www.akvaryum.com/makale.asp?id=21&alt_kat=1011 
ardından orada yazan balıkların özelliklerine de buradan
http://www.akvaryum.com/Tatlisu/
bakarak karar verin ama yavruların yenmemesi için benim önerim bol bitki ya da yavruluk..
60 lt akvaryum betta tavsiyesi acil cevap yarın kurcam lütfen
Arkadaşım bence çokta güzel betta bakılır o akvaryumda ama bazı şeylere dikkat edeceksin. Öncelikle sadece bir betta beslemelisin. Onun dışında bitkili olması her balık için-bitki yemeyen türler- iyidir güzeldir, yosun sorununa karşı SAE yada iki üç amano karidesi, yada elma salyangozu ile hallolur. AMa diğer balıklar için bettayla uyumlu türler almanı tavsiye ederim. Bettalarla birlikte moliler, SAE, çöpçü, amano ve kiraz karidesi, cüce vatoz ve neon tetra-kardinal, penguen gibi türlerini de ama zahmetli ve hassas balıklardır-besleyebilirsin Lepistes düşünüyorsan sadece lepistes besle derim ama, çok fazla hastalık taşıdıkları için diğer türleri hasta edebildiklerini okudum forumda çoğu yerde :S Bunları yazan benim 100 litre akvaryumumda saydığım bu türlerin hepsi yaşıyor. Yanlız her betta aynı olmayabilir, ilk başlarda betta kovalar ama bu hızlı balıkları yakalayamayınca sonunda vazgeçer merak etme. Bu arada yavruların büyümesi için bol bitkili olması kesinlikle şart.
Aariess2011-09-10 23:30:13
Cam çatılı akvaryumum
Bende bu hobide çok yeniyim ama işi bilenlerinde söyleyebileceği gibi akvaryum boyutuna göre çok fazla ve sanırım uyumsuz balığınız var, aşağıdaki sayfaya bakın bence.
http://www.akvaryum.com/makale.asp?id=21&alt_kat=1011
Yeni Kurulu Bitkili Akvaryuma Balık Eklerken ?
Kesinlikle neon koymayın, neonlar çok hassas balıklardır. Benim size tavsiyem bulabilirseniz kimyasal testlerden bulmanız, ama bulamıyorsanız çöpçü ya da vatoz gibi akvaryum nitrat siklusunu tamamlayana kadar dayanabilecek balıklardan almanız. Bir de çeşitli markaların bakteri kültürlerinden de alabilirsiniz. 
kuma sürtünme
Aynı konuda bende başka birşey sormak istiyorum. Kaya tuzunun bitkilere ve neon tetra gibi narin türlere bir etkisi olur mu ?
Farklı Beta Türleri Çiftleşirse?..
Bu konuda işim gereği- moleküler biyolog ve genetik- birkaç yorum yapmak istiyorum. Bu saydığınız türler arasında bir üretme yaptığınızda sonuçları kestirebilmek için genetik yapılarının benzerliğini bilmeniz gerekli. Örneğin imbelis ve persepone arasında %97'lik bir benzerlik var diyelim. Bu durumda iki canlının üremesinde başarılı olunabilme olasılığı-bakın olasılığı diyorum- vardır ancak bu özellikle kalan %3'lük kısmın hepsinin üreme ve gelişme ile ilgili genleri içermemesi ile olur. Eğer bu üreme ve gelişme ile ilgili genler yüksek oranda benzerlik taşıyor ve canlılar arasında üreme koşulları arasında büyük farklılıklar yoksa-sıcaklık, ph değerleri vb. gibi- üreme ve iki türün özelliklerini içeren canlılar oluşabilir. Ancak yine burada dikkat edilmesi gereken bu oluşan canlılarda bazı genlerin kapatılması aşamasında üreme ile genlerin kapatılmaması ve üreme yeteneğinin korunabilmesidir. Yani katır dediğimiz eşek-at kırması canlının üreyememesi gibi yeni oluşan türün üreme yeteneği olmayacağından o şekilde kalabilir ya da ilk onu oluştıran canlılarla çiftleştirilmesi - örneğin yeni tür X imbelis dişisi yada yeni tür X persepone dişisi- gerekebilir. Bu durumda da yeni tür üretim devam ettikçe daha çok çiftleştirildiği dişinin türüne doğru kayma gösterecektir. Uzun lafın kısası :) olabilir ama yeni doğanlar üreme yeteneğine sahip olmayabilir.
Filtre
Arkadaşım 20 litre bırak iki bettayı, teki için bile küçük bir hacim. Sen bu hacimdeki akvaryuma dişi betta koymak yerine, belki bir cüce vatoz, karides falan koysan daha iyi olur. Yoksa o akvaryumda dişi ve erkek arasında çok kötü kavgalar olur. Benim 100 litreye yakın akvaryumum var yinede kavga ediyorlar, düşün artık 
35 Litre için Tavsiye
Kesinlikle betta öneririm. Diğer balıklardan çok daha fazla şekilde sahiplerini tanıyıp, özellikle güzel bitkilendirilmiş akvaryumlarda güzelliklerini daha da gösteren balıklar. Belki yanına hayalet karideste alabilirsiniz.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.