ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mstfymc
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
26 Mayıs 2011 15:35
Son Ziyaret:
16 Kasım 2016 17:01
Toplam Mesaj:
57 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mustafa Harun Yamaç
Doğum Tarihi:
03 Kasım 1992
Yaş:
31
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mustafa Harun Yamaç

SON 10 MESAJI

Karideslerden yavru alamıyorum
Henüz daha hiçbir değişiklik yapamadan yumurta tuttu
Karideslerden yavru alamıyorum
[QUOTE=apisto] Sevgili Mustafa,
gördüğüm kadarıyla bu canlıları hakkettiği şekilde besleme konusunda heveslisin. Özet olarak anlatıyorum, birçok yerde benden daha fazla detay veren arkadaşlarımız var.  Son zamanlarda gerçekten çok güzel ve başarılı kurulumlar var, onlardan fikir de edinebiliriz.
Bana göre naçizane CRS/CBS ve taiwanlar için aşağıdaki asgari şartlar fazlası ile yeterli
1. En az 50-60 lt lik bir akvaryum (50 TL)
2. Aktif toprak (150-200 TL)
3. Yumuşak ve temiz su kaynağı , bu osmos olabilir (150-200 TL), yağmur suyu olabilir(Monika ablamız gibi , Breeders&Keepers Vol !), uygun damacana su olabilir (20 Lt =5 TL)
4. GH arttırıcı ürünler, yerli/yabancı çeşitleri mevcut , 20 TL
5. Dış filtre , hava motoru , sünger filtre , HMF, taban filtre artık hangisi kafana yatarsa , 30-150 TL)
6. Bol sabır
Bilmiyorum unuttuğum bir şeyler varsa arkadaşlar tamamlasın. 
Üstteki şartlarla yaklaşık 1,5- 2 yıldır tüm taiwan türlerini üretiyorum, şu ana kadar sıkıntı yaşamadım.
[/QUOTE]

Alpay abi, konuyu açarken tam olarak bunları öğrenmeyi ve uygulamaya geçirmeyi istiyordum. Yorumun ve bilgi aktarımın için çok teşekkür ederim. Tam olarak benim ihtiyacım olan, beklediğim yorumu yapmışsın. Ayırdığım para da yeterli olacak inşallah. Kolları sıvayalım artık :)
Karideslerden yavru alamıyorum
[QUOTE=acemibalık] Kum aktif toprak dediklerimizden değilse ya musluk suyunuz uygun olacak yada damacana su kullanacaksınız tabi uygun değerleri olan su bulmakta zor. Ozmoz suyu kullanacaksan gh ve kh için sadece 20 gr lık bir ürün alırsın oda sana belki7-8 ay gider parasıda çok değil sanırsam 20 tl civarı. Sana lazım olan bir tds ölçer, onuda ucuz bişey alıp senede bişr tane değişsen 40-50 tl civarı galiba. Burda sorun senin akvaryuma müdahale ederken sabırlı olup canlıları alıştırabilmen için her su değişiminde azar azar ozmoz suyu karıştırman olur. Fakat bunu yaparkende test kitlerin olması lazım gh-kh-tds gibi. Senin çeşme suyun zaten çok yüksek ph de değilki snow whitelerin yaşıyor bu  ozmozdan çıkan suyun daha düşük ph olması<span style="line-height: 1.4;">demek, yani ozmozdan sıkan su çeşmeden çıkan sudan daha düşük ph olur ama biraz bekleyip havalanınca ph tekrar normal çeşme suyuna yakın değerler ulaşabilir ama yinede biraz düşük olur. İşte aktif toprak bu yüzden önemli oluyor, çünkü aktif toprak ph yi düşürüyor. bence sen başka akvaryumla ve aktif toprakla başla tabi yinede karar senin burda bir sürü hobicinin deneyimleri var, ben bile çeşme suyu ozmoz suyu beraber kullanmaya kalkmıştımki ozmoz suyu varken boşunaymış karma su kullanmak alacaksın gh+ yı ayarını yapıp ekliceksin akvaryuma, kolay gelsin.</span>[/QUOTE]

Anladım abi. O zaman ben en güzeli osmoz makinası ve aktif toprak ediniyim ve baştan bir kurulum gerçekleştireyim bütün ölçüm kitleri ve katkılar ile birlikte. Hem karidesler huzura ersin hemde ben :)
Karideslerden yavru alamıyorum
[QUOTE=acemibalık] Mustafa bey diyelimki ph yi düşürdünüz karideslerinize uygun hale getirdiniz, bu değerleri sabit koruyabilecekmisiniz, hadi korudunuz bu sefer posoların hali ne olacak, düşük ph de onlar yaşayamaz.Bence canlılar sağlıklıyken ayrı bir akvaryum kurmanız daha hayırlı olur, ayrıca şimdi ucuz arıtıcılar var onlardan kullanabilirsiniz yada belli bir zaman arıtıcı olan bir komşudan haftalık 10 lt su alsanız sanırım bişey demezler. Ayrıca ustalar daha iyi bilir ama sizdeki snow white karidesler sanki golden denen türe daha yakın gibi geldi bana. [/QUOTE]

Muhittin abi, yani ph konusunda yapabileceğim en uygun çözüm osmoz suyu kullanmak mıdır ? Eğer öyle ise cihazı almayı düşünüyorum çünkü.Bir de osmoz ile birlikte gH+ ve kh değerlerini düzenlemek için malzeme almam gerekecek yanlış bilmiyorsam değil mi? Bu arada karideslerden golden bee olanlar var 4-5 tane.
Karideslerden yavru alamıyorum
[QUOTE=apisto]Akvaryumunuzda dişi ve erkek kesin var, zaten Mustafa Beyin dediği gibi 18 canlıdan dişi/erkek eşit çıkma 2 ihtimali yok denecek kadar az :)
Akvaryumunuzda gördüğüm kadarıyla kiraz ve poso snailler var, eğer onların keyifleri yerindeyse snowların ürememesi normal olabilir, çünkü farklı türler.  
Ph için turnusol kağıdıyla ölçüm yapıp, PH ın nötr altında olmasını sağlamaya çalışın, katappa yaprağı, kızılağaç kozalağı, mangrov kökü bir nebzeye kadar faydalı olabilir.
CRS ve CBSlerin su şartların, isteklerini bir kez daha gözden geçirmenizi öneririm.
Bu canlıları beslemek zor değil, ancak  suyu koydum ürüyorlar tipinde bir canlı da değiller. Dediğim gibi araştırırsanız birçok bilgi ve kaynak bulursunuz.

[/QUOTE]
 
Alpay abi, su şartlarını epey araştırdım olmazsa olmazlar Ph ve sıcaklık yanlış anlamadıysam. Tabiki gh ve kh değerlerinin de önemi varmış. O yüzden ben öncelikle ph işini çözmeye çalışıyım diğer parametreleri daha sonra kontrol altında tutmayı deneyim. Bu arada diyelim ki Ph ı ölçtüm ve 8 çıktı. Bu ph ı 6.5 gibi değerlere indirebilmek için kimyasal mı kullanmam gerekecek? Dediğiniz gibi bazı yaprak ve kozalaklar yaklaşık 100 litre olan akvaryumumda pek fazla değişiklik gösteremezler.
Karideslerden yavru alamıyorum
[QUOTE=Suizokukan]En azından şimdi ph ölçebilirsiniz belki gerek kalmaz bu tarz bir çalışmaya öyle çok pahalı olmayan ph ölçmek için turnusol kağıtları var renk üzerinden ph belirtiyor sağlık ocaklarında filan kullanılıyor sanırım eczanelerde vardır, sera tetra gibi markalarında kitleri var ph, nitrat, tds(iletkenlik gibi) gibi 20-50tl arası fiyatları var bence bir ölçün osmoz mu yoksa daha basit bir yolla mı çözeceğinize karar verin derim çünkü osmoz ucuz değil bildiğim kadarıyla[/QUOTE]
 
Anladım. En azından bi ph ölçümü yapıyım ben, ölçümler çok abuk sabuk çıkarsa diğer ölçümlere de giriyim.
Karideslerden yavru alamıyorum
[QUOTE=Suizokukan]Dediğinizde haklısınız osmoz cihazı kullanan arkadaşlar gh+ eklemekteler, osmozda toplam iletkenlik ve ph'ı düzenlemek için gördüğüm kadarıyla sizde rabbit snailde var oda ph duyarlı bir tür belkide akvaryumunuz tam istenilen ph'da değildir. Osmoz cihazı alamam derseniz 3 ufak tavsiyem olur. 1 mangrov kökü ph düşürüyor, 2 oliverknot marka karides kumu(biraz pahalı), 3 çay eklemeniz suya ph cidden düşürüyor. Ama yinede ph ölçüp eklemelerle sabit tutmak oldukça sizi yoracaktır. Ölçmedende olmaz arkadaşlardan  biri saf su koymaktan bahsetmiş  acaba çeşme suyunla karıştırıp ph ve iletkenliği dengeleyebilir miyiz? Eğer bir ölçüm cihazınız var ise denemenizi tavsiye ederim(tamamen hipotezdir). [/QUOTE]
 
Eğer ölçme işine başlarsam işin içinden çıkamam diye bi korku var içimde çünkü bütün değerleri sabitlemeye çalışacağım o zaman. Osmoz cihazı için biraz daha beklemem gerekiyor 2 ay kadar daha, baktım ki karideslerden yavru alamıyorum o zaman alacağım, karar verdim. 1000 TL gibi bir para da ayırdım kenara yeterli olur herhalde osmoz cihazı ve katkı maddeleri için, tam bi araştırma yapmadım ama.
Karideslerden yavru alamıyorum
[QUOTE=Suizokukan] Kardeşim sırtlarında yumurta biriktirmiyorlar mı? Birikiyorsa biraz sabır. Karidesleri aldığında ki boylarını bilemiyorum ama 2-3 aylık karidesler tam erişkin oluyorlar (doğduğu andan itibaren). Su şartlarına uyum sağladığını kabuk değişimi ve renklerden anlayabilirsiniz renkleride güzel ise stress, ısı ve diet kalıyor geriye. Sizce hangisinde bir problem olabilir?
[/QUOTE]

Boy olarak aldığımda 0.5 ile 1 cm arası idi. Şimdi 2 cm civarı oldular dişi diye tahmin ettiklerim biraz daha iriler. Yem yemede sıkıntıları yok ısırgan, ıspanak,bezelye, jbl karides yemi, tetra pul yem, bir de dut yaprağı kullanıyorum. Isı 23-24 derece hemen hemen sabit. İnşallah video ekleyip sizlerle paylaşıyım.

[QUOTE=mehmet zahit] Karideslerin muhtemelen hepsi dişi ya da erkektir. Renkleri daha güzel diye hep dişi almış olabilir misiniz ?[/QUOTE]

Hepsi dişi veya erkek değil tahminlerime göre ama video ekleyim inşallah orada bakalım. Bende emin oluyum :)

[QUOTE=kaanyavuz] Hepsi dişi veya hepsi erkek olma ihtimalinden çok su kalitesiyle ilgili olabilir.Isı azaltıp arttırma tekniğini deneyin isterseniz.[/QUOTE]

Isı azaltıp artırmayı deniyeceğim, inşallah sonuç alırım.

[QUOTE=Suizokukan] Hepsinin dişi veya erkek olma olasılığı 1/262144, 18 canlıdan bahsediyoruz arkadaşlar, Kaan kardeşimin dediğinide deneyebilirsiniz 2 hafta 18-19 derecede tutun sonra ısıyı 22-24 dereceye sabitleyin çok kullanmadım bunu yanlış hatırlıyorsam düzeltin arkadaşlar unutmuş olabilirim[/QUOTE]

2 hafta uzun süre gibi ama bir kaç gün düşürüp tekrar artırmayı deneyeceğim.

Ama benim asıl merak ettiğim mesele bu türleri besleyen hobiciler genellikle bazı istisna kişiler hariç, katkı maddeleri, osmoz suyu , ph düzenleyiciler, kh ve gH düzenleyiciler kullanıyorlar. Ben hiçbirini kullanmıyorum ve değerleri de ölçmüyorum. Bunları kullanmalı mıyım? Bunlar olmadan olmaz mı? Yoksa ben çok mu acele ettim 4-5 ay beklemeden bi sonuç görme açısından?
 
 
Videoyu da ekleyim biraz daha yardımcı olur belki.
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=bbjp1RTkA8o[/VID]
mstfymc2014-11-16 02:04:52
Karideslerden yavru alamıyorum
Herkese hayırlı akşamlar, snow white karides beslemekteyim tam 6 hafta oldu. Karidesler damızlık boya eriştiler. Suya alışma aşamasında sıkıntı yaşamadım ve hiç dokunmadım akvaryuma gayet iyi durumdalar. Katkı maddesi kullanmıyorum akvaryumda. Bu boylarda yavru almam gerekmiyor mu bu türde? Kabuk değişimlerini de yapıyorlar düzenli olarak ama kabuk değişiminin ardına yumurta tutmuyorlar 18 adet karides mevcut. Hepsi erkek veya hepsi dişi değil gibi. Şimdiden cevaplayan abi ve kardeşlerime teşekkür ederim.
Kristal Karides akvaryumu
Aynen abi benim saten akvaryum yaklaşık 100 litre olduğu için pek dokunmayı düşünmüyorum kendi hallerinde idare ediyorlar :) Yeni yavrularınız da hayırlı olsun. Eskiden internetten crs cbs taiwan bee gibi türler görünce bunlar neden ülkemizde yok diyordum ama forumdaki hatırı sayılır abilerimiz bu canlıları bizlere de besleyebilme fırsatı tanımış oldular. İnşallah bu hobi daha ileri noktalara taşınır :)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.