ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Florion
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
23 Haziran 2011 18:22
Son Ziyaret:
19 Eylül 2013 23:13
Toplam Mesaj:
8 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Sercan Bilici
Doğum Tarihi:
12 Haziran 1984
Yaş:
39
İl:
Istanbul
Meslek:
Bilgisayar Programcısı
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Sercan Bilici

SON 8 MESAJI

Gerçekten saldırgan bi tür arıyorum.
Black Wolffish Araştır Derim Birde, Harika Avcılar ve Çok Sinsiler.
Makrakanta & Frenatus Hk.
Ben Bir Zebra Cichlid Hastasıyım. 4 Dişi 4 Erkek Zebra Cichlid 1 Dişi 1 Erkek Albino Zebra Cichlid Var. Yanlarında 3 Makrakanta Yaşıyor. Bu Tavsiye Ettiğiniz Türe Büyük İhtimal Büyüüükk Zararlar Verebilirler :) Çöpçü Konusunda Pek Bilgi Sahibi Değilim Önerilerinize ve Tavsiyelerinize Son Derece Açığım.
Makrakanta & Frenatus Hk.
Öncelikle Zaman Ayırıp Soruma Cevap Verdiğiniz İçin Teşekkürler. Frenatusların Kendi Türlerine Karşı Agresif Olduklarını Duydum, Bu Konuda Nasıl Bir Popülarite ve Cinsiyette Beslemem Gerekir Frenatusları?
Makrakanta & Frenatus Hk.
Merhaba, Tankım 350 Litre ve İçerisinde 6-4-4 CM Olmak Üzere 3 Adet Makrakanta Yaşıyor. Dekorlarımın Yosunlarını Gidermekte Yetersiz Kalıyorlar ve Biraz Tembeller :) Ben Bu Tanka 2 Adet Frenatus Eklemek İstiyorum. Makrakanta ve Cichlidlerim Sorunsuz Yaşıyorlar. Akvaryum Dekoru Bol Kayalıklı ve Saklanacak Yer Çok.

Sorum Şu; Makrakantalar ile Frenatuslar Sorun Yaşarmı? Daha Önce Cichlid Türümle Baktığımda Frenatuslarım ve Cichlid' lerim Arasında Hiçbir Sorun Yaşanmadı 15 CM Kadar Büyüdükleri İçin Elimden Çıkarıp Makrakanta Almıştım.
Yavrular İçin Tatil Yemi Yorumu İstiyorum
İlginiz ve yorumunuz için teşekkür ederim. Daha önceden bu yemden kullanmış veya hakkında daha fazla bilgisi olan arkadaşlar sizlerdende yorum bekliyorum. KaPTaN2011-07-10 01:04:11
Yavrular İçin Tatil Yemi Yorumu İstiyorum
Merhabalar, zebra cichled besliyorum ve yavrularıma ait 30x30x30 akvaryumum var. Akvaryumda yaklaşık 70 adet yavru var. Tatile gideceğim ve yavrularımın ölmesinden korkuyorum. Buna önlem olarak tatil yemi almamı söylediler. Bana söylendiği kadarıyla iyi bir tatil yemi aldığımı sanıyorum.

Bu tatil yemi aşağıdaki linkte mevcuttur:
http://www. Hepsiburada. Com/liste/jbl-holiday-tatil-yemi/productdetails. Aspx?productıd=ptar4014162403100&categoryıd=24001731

Daha sonra bu yemi atmadan önce internette bir araştırma yaptım ve tatil yemlerinin suyu bulandırdığı ve kullanım sonucunda akvaryum içinde canlılığın kaybolduğu hakkında yazılar okudum.

Acaba aldığım bu tatil yemi bunlara sebep olurmu? 10 günlük bir tatile çıkacağım ve 10 günde yavrular büyük bir ihtimal ölecekler. Buna acil bir çözüm bulmam gerekiyor. KaPTaN2011-07-10 01:03:24
Zebralar Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
Bilinçli Olarak Yavruları Ayırıcam, Tümünü Değil. Ayrıca Sorduğum Sorulara Yönelik Bir Cevap Geldiğini Düşünmüyorum Tarafınızdan..
Zebralar Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
Arkadaşlar, 100x40x50 Akvaryumum Var. Bu Akvaryum İçerisinde Toplam 10 Tane Ciklet Var.
1 ' i Albino Ciklet , 4' ü Eş Tutmuş Toplamda 9 tane Zebra Cichlid 'im Var.

İzlemekte En Keyif Aldığım Balık Türü Zebralar Olduğu İçin Bu Türe Geçiş Yaptım.

       Kum Olarak Midye Kırığı Kullanıyorum ve Zebralara 3-4 Kaya Kombinasyonu İle Yaptığım Yuva Tarzı Oyuklar Oluşturuyorum. Fakat 1 Çift eş Tutmuş Zebram Birbirine Tam Zıt Konumda Olan Yaptığım Yuvayı Kullanmak Yerine Ortadaki Taşın Dibini Bölge Olarak Belirledi vede Yavruları Oldu. 2 Çift Birbirine Yakın Konumda Olduğu İçin Sık Sık Karşı Karşıya Geliyorlar vede Yüksek Adrenalinli Savaşlar Çıkabiliyor.

Ne Yaptıysam Ne Ettiysem Ortaya Gelen Çifti Köşeye Çekemedim. Bunu Sağlamak İçin Çanak, Çömlek, Bardak Vs. Kolay Uyum Sağlayacakları Bir Malzeme Önerir misiniz?

        Diğer Bir Konu İse, Yavrulayan Zebralarıma Tül Yavruluk Aldım. Yavrular Daha 1 Gün Önce Yüzmeye Başladılar. Bu Yavruları Ne Zaman Ebeveynlerinden Ayırmalıyım? Tül Yavruluğa Aldığımda İse Diğer Balıkların Bu Tüldeki Küçük Deliklerden Yavruları Emme Şansları Varmıdır? Daha Önce Yunus Cichled ' lerin Bunu Yaptığına Şahit Oldumda.

        Zebraların Birbirleriyle Daha Az Karşılaşmaları İçin Akvaryumumu Daha Fazla Kayalık ve Oyuklu Hale Getirsem Faydası Olur mu? Çünkü 5 Tane 6 CM Boyundaki Zebram ve 5 CM Boyundaki Albino Zebram Kendinden Ufak Buldukları Zebraları Sık Sık Akvaryumda 4 Döndürüyorlar. Ufaklarda Tek Çözüm Akvaryum Suyunun Orta Ve Üst Seviyelerinde Tıpkı Askıda Kalmışçasına Duruyorlar.

        Birde Zebra ve Albino Zebra İle Birlikte Barınabilen Amerikan Malavi Cichled Türlerinden Örnekler Verebilir misiniz?


         Bu Uzun Yazımı Okuyarak; Zaman Ayırıp, Cevap Veren Herkese Şimdiden Teşekkür Ederim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.