ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
zapco76
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
22 Temmuz 2011 14:45
Son Ziyaret:
21 Mart 2020 00:07
Toplam Mesaj:
25 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Zafer ISPARTALI
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


130x40x50 Malawi (yeni)
80x60x45 Malawi
100x40x50 Canli doguran

SON 10 MESAJI

Akvaryumda egim...
Strafor aklima geldi ama acikcasi ugrasacak vaktim yok. Bildigim kadariyla derz falan kaplamadan suya koyamiyoruz straforu. Eger koyulabiliyorsa guzel bir cozum olur :)
Akvaryumda egim...
Arkadaslar yeni akvaryumum bugun itibariyle geldi. 130x40x50 boyutlarinda. İmzamdaki 80 cm'lk akvaryumdaki baliklari buna transfer edicem. Ancak bu akvaryumun dekorunu yaparken iki yandan ortaya dogru egimli olsun istiyorum vadi seklinde. Ortasi da bos kalicak belki kucuk bitkiyle susleyebilirim.

Zaten malumunuz genelde ciklet icin iki yana olusturulmus saklanma alanlari ve ortada yuzme alani tavsiye ediliyor. Benim mevcut akvaryumum da oyle. Ancak bu egim isini nasil yapariz? Sadece kumla yapip ustune kaya koysam iki gune kalmaz kazicaklar baliklar oaralari :) zemine kaya doseyip ustune kum doldurarak yapmak gibi bir fikrim var ama sizlerin de yorumlarinizi almak istiyorum once. Zira bir kere yapip baliklari koyduktan sonra degistirmesi zor oluyor :)
Agzi dolu iki sari tek tankta olur mu?
Bir kere ben farketmeden akvaryuma kusmus sarilardan bir tanesi tek bir yavru kurtulmustu. O zamandan beri hep ayirmaya calisiyorum. Ama sanirim yavruluk pek iyi bir cozum degil dediginiz gibi. Her gun takip edip 2 hafta sonunda kusturmak daha iyi fikir. Bu sure en fazla ne kadar olur. Yani onceden farketmediysek agizlarinda en fazla kac gun tutuyorlar?
Agzi dolu iki sari tek tankta olur mu?
Evet farkindayim. O sonraki asama benim icin yani zaten kendim kustururum diye dusunuyorum. Gece falan kusarsa ben farketmeden yapicak bir sey yok tabi. Yavrulukta anne balik stres olur mu onu merak ediyorum ben.
Agzi dolu iki sari tek tankta olur mu?
Boyut cok kucuk aslinda. 40x45x30 gibi. Genelde tek balik tutup yavrulari oraya kusturuyorum. Beyazdan 20 civari yavru aldim mesela o tankta 2 hafta once. Yavruluk 20 cm civari orda kalsa sikinti olur mu acaba?
Agzi dolu iki sari tek tankta olur mu?
Arkadaslar merhaba. Yaklasik bir hafta once agzinin dolu oldugunu farkettigim sari prensesimi birkac gun izledikten sonra ayri bir tanka ayirdim. Yavrulari kendi cikarirsa diye de guzel kayalik ayarladim.

Ama bugun bir diger sarinin daha agzinin dolu oldugunu farkettim. Ayni tanka koysam olur mu? Baska tankim yok. Simdilik yavruluga koydum onu birkac saattir izliyorum ama yavrulukta rahat degil gibi. Yumurtalari kusarsa diye korkuyorum. Ayrica 2 adet de iceman var agzi dolu. Ne yapicam ben bunlarla sasirdim kaldim.Yardimci olursaniz sevinirim.
Diskus yemlerini cikletlere kullanabilir miyim?
Peki bu baliklar ayni tankta olmamasi mi gerekiyor? Birinin yiyip digerinin yememesini saglamak olmaz heralde :) ayrica forumda bakiyorum bircok arkadasin tanklarkinda sari prenses ice man bir arada hatta demasoni olan da var baya. Bu karma tanka nasil bir beslenme uygulayabiliriz? Tetra pro vegatable yemim de var onlardan da veriyorum ayrica bu arada.
Diskus yemlerini cikletlere kullanabilir miyim?
Arkadaslar bir arkadasim kendi akvaryumunu degistirdigi icin malzemelerini bana verdi. Tetranin diskus yemleri var kendisi uzun zamandir cikletlerine kullandigini soyledi. Yemler soyle : new life spectrum discus formula, tetra diskus, sera diskus granulat, tetra fresh delica bloodworms... Benim baliklar sari beyaz prenses, ice man ve demasoni. Bu yemleri bu baliklara verebilir miyim?
200 litre ciklet tavsiyesi
Benim aklımda olan sarı prenses ve demasoni. Yavru olarak sayılar biraz daha fazla olabilir diye düşünüyorum ama tabi arkadaşların yorumları önemli benim için.

Sarı prenses iceman ve mpanga olur mu arkadaşlar?? Hepsi 3-4 cm boylarında yavrular. Uyumlu bir şekilde yaşarlar mı?
200 litre ciklet tavsiyesi
Arkadaslar 200 litrelik yeni bir tank yaptim. Canli doguran bakip bol bol yavru almisligim var ama gene de acemiyim ve cikletler hakkinda hic bilgim yok arastiriyorum surekli. Tankta hem sump var hem de dis filtre. Kayasi kumu aydinlatmasi suyu hazir baliklari bekliyor. Sizce birbirine uyumlu 2-3 farkli tur neler olmali ve sayilari ne kadar olmali? Ayrica baliklari 3-4 cm lik yavrulardan secip kendim buyutmek istiyorum. Bunu da goze alarak tur ve sayi tavsiyesinde bulunursaniz sevinirim. Tesekkurler simdiden.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.