ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Byn_DiNaMiK
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
31 Temmuz 2011 10:36
Son Ziyaret:
07 Aralık 2016 19:50
Toplam Mesaj:
9 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
yasemin gencer
Doğum Tarihi:
11 Aralık 1989
Yaş:
34
İl:
Karaman
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Bi aynaya baktığımda gördüğüme inanırım, birde yukarı baktığımda göremediğime...

SON 9 MESAJI

Zebra Cichlid Çifti Yavrularini Yer Mi?
[EDIT]Byn_DiNaMiK,2016-08-28 19:11:53[/EDIT]
Çoruh nehrinden yakaladığımız yavruların cinsi nedir?
[QUOTE=lapistes00]Abdullah bey turna değil tuna balığı demiş sanırım yanlış anlaşılma olmasın :)) bende tuna balığına benzettim ama isim olarak yöresel söylentiler olabiliyor bazı yerlerde... İlk balıklar ise sazan yavrusu ve gümüş yavrusuna benziyorlar. Yanlız 3. resimdeki 3 balıktan biri farklı türmü? en arkadaki.[/QUOTE]


Ben Abdullah beyin 3. resimle alakalı yorum yaptığını sanmıştım şimdi baktım tuna balığına ilk resimlerden bahsediyor sanırım. Fakat tuna olmadığından eminim sizin dediğiniz gibi sazan yavruları olabilirler çünkü zaman zaman nehirden insanlar sazan balığı avlarlar. 3. resimde balıklardan biri biraz açık renkli görüntü farkı var azda olsa buda cinsiyetlerin ayrımından kaynaklanıyor sanıyorum. Teşekkürler.


[QUOTE=Thordius294]1 ve 2. resimdeki balıkların türü konusunda emin olmamakla birlikte kefal yada gümüş diyebilirim.3. resimdekiler için Taşısıran diyemiyorum lakin yerel bir Loach türlerini araştırmanızı öneririm.



saygılarımla...
[/QUOTE]

Araştırdıkça hepsinin birbirlerine benzediğini farkediyorum iyice kafam karışıyor :)) Teşekkür ediyorum.


[QUOTE=Cmshn]3. resimdeki balık barbatula[/QUOTE]

Benziyorlar emin olmak için iyice gözlemleyip biraz  daha beklemem gerektiği  kanaatindeyim. Teşekkürler.
Çoruh nehrinden yakaladığımız yavruların cinsi nedir?
[QUOTE=Zuckar]Siz bir sunca varmissiniz fakat bende çocukken tuna nehrinden yakaladığımız Tuna balığı dediğimiz balıklara benzettim. Benim bunlar sayesinde 35-40 cm civarında astronotlarım olmuştu. Bildigim kadarıyla canlı doğuruyorlar.
[/QUOTE]


Turna balığına şekil itibariyle benziyorlar fakat bu balıklar 12 cm den fazla büyümüyorlar Turna balığı ise 1 metreyi geçebiliyor. İlginiz için tşkler.
Çoruh nehrinden yakaladığımız yavruların cinsi nedir?
[QUOTE=tutkun_17]Salamlar;
Dip balıklarınızın cinsi taşısıran. Ben de yakalayarak uzun süre beslemiş,akvaryum genelindeki bir problemden ötürü kaybetmiştim.
Saygılar 
[/QUOTE]


Evet Taşısıran balığını inceledim ve 3. resimdeki dip balıklarının Taşısıran cinsinden olduğundan emin oldum yardımlarınız ve ilginiz için teşekkür ediyorum.
Byn_DiNaMiK2012-01-17 16:45:55
Çoruh nehrinden yakaladığımız yavruların cinsi nedir?
Merhabalar yaklaşık 5 ay  önce çoruh nehrinden yakaladığımız balıkları akvaryumda beslemeye karar verdim. Bu sebepten yavru yakaladık 5 aydır besliyorum daha hiç ölen olmadı ve büyümeleri yavaş da olsa iyi gidiyor. Yine çoruh nehrinden yakaladığımız dip balıkları var bunlar çöpcü cinsindenmi başka bi tür mü anlayamadım. İlk iki resim yavrular 3. resim ise dip balıkları bu balıkların cinsinden anlayan arkadaşlar varsa yardım etmelerini rica ediyorum.


http://img692.imageshack.us/img692/8069/p1101654.jpg

http://img27.imageshack.us/img27/6248/p1101658.jpg

http://img69.imageshack.us/img69/2650/p1101666.jpg
Byn_DiNaMiK2012-01-17 15:26:38
Balıklarım ölüyor . Neden?
[QUOTE=SELAMİ]Balıklarınız büyük ihtimalle zehirlenmiş sizin yapmanız gereken şey ise tekrar komple suyu değişmeniz filtrelerinizi çok güzel yıkayıp dezenfekte etmeniz tekrar suyunuzu doldurun flitre ve hava motorunuzu çalıştırın  en az iki gün boş olarak çalıştırın kültür oluşması açısından bir gün ara ile birer sefer içinde balık varmış gibi yem koyun balık eklemeden önce sadece bir adet vatos alın ve içine atın iki gün içinde kalsın blığı gözlemleyin ondan sonra balıklarınızı ekleyin.[/QUOTE]

Peki sizin dediğiniz gibi yapıcam çok teşekkür ediyorum umarım işe yarar. 
Balıklarım ölüyor . Neden?
Bilmiyorum sanırım herşey mümkün 
Balıklarım ölüyor . Neden?
[QUOTE=SELAMİ]Öncelikle geçmiş olsun akvaryumunuz yenimi yeni ise silikondan zehirlenmişlerdir   [/QUOTE]

Teşekkür ederim. Akvaryumu 2 ay önce yaptırmıştım ama arka fonuna taş yapıştırmıştık oda 1 hafta önceydi sebeplerden biri bu olabilir öyleyse şayet ne kadar bekletip sonra kurmalıyım akvaryumu?


[QUOTE=tatonka]Öncelikle geçmiş olsun dilerim. şimdi akvaryumunuz hava motoru dış fillre filan aktif olarak çalıştırdınız su dinlendi hazır burası tamam lakin akvaryuncudan aldığınız balıklarda ne derece sağlıklı oda önemli hadi hepsi sağlılı diyelim sorun yok ilk başta 20 tane balığı alıp horra akvaryuma koyduysanız o zaman tehlikeli ya ilk başta bir tane kobay lazım atın içine bir kaç gün bakın bakalım su ne alemde nasıl gözlersiniz sonra gidip hadi aldınız 20 balık ilk önce ayrı bir kaba koyun balıklları akvaryumun suyuna alıştıra alıştıra kovadan bekletin balıkları nasıl olcak dersenin şimdi kovada balıklar akvaryumdan 1 maşrafa su alıp kovaya ekleyin biraz bekleyin sonra 1 maşrafa kovadan alın dökün başka yere sonra akvaryuımdan tekrar alın kovaya su bu işemi bu şekil yarın saat uygulayın ve salın akvaryuma balıkları birazda metilin mavisi işinizi kolaylaştıracaktır. ilk günden hemen pes etmeyin  [/QUOTE]

Teşekkürler. Bende direk atmayı düşünmüyordum ama Akvaryumcu direk atabileceğimi sorun olmayacağını söylemişti ona güvenerek oldu birazda. Ve belirtmeyi unuttuğum bişey var Akvaryumdaki Vatozlara ve Pegasuslara bişey olmuyor onlar gayet sağlıklı ciklet türleri ölüyor.
Balıklarım ölüyor . Neden?
Öncelikle merhaba. Ben 2 gün önce kurduğum 200 lt lik akvaryumuma
 suyu doldurup 2 gün beklettiktten sonra Akvaryumcuya balık almaya gittim. Ciklet türlerinden karma olarak besleyebileceğimi söyledi satıcı ve bana kendi bi kaç tür karışık olarak verdi getirdim eve akvaryuma koydum akvaryumumda dış filtre iç filtre hava motoru gibi gerekli ekipmanlar mevcut. Ama malesef 2 gün içinde 20 yi aşkın ölü balık topladım ve bu sayı gittikçe artıyor. Suyun yüzeyine çıkıyorlar bazen yan yüzüyorlar derileri beyazlaşıyor gibi bide dikkat ettim birbirlerine değdikleri anda hızla yüzüyorlar hasta iseler bu hastalığın ismi nedir nasıl tedavi edilir acilen bilir kişilerden yardım istiyorum. Bu güzel hobinin beni böyle üzmesini istemiyorum 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.