ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mstfkzn
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
09 Ağustos 2011 00:16
Son Ziyaret:
12 Nisan 2012 16:26
Toplam Mesaj:
9 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mustafa KOZAN
Doğum Tarihi:
21 Nisan 1982
Yaş:
42
İl:
Konya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

150x50x40 Tropheus İlangi Yellow (Çok yakında)
100/50/60 Yunus&Sp
95/50/45 Mavi&Beyaz Prenses
3 adet 90x45x45 Yavru akvaryumu 70x50x40 dinlendirme akvaryumu

SON 9 MESAJI

Tropheusa geçmeyi düşünüyoruz. Görüşleriniz önemli.
İyi dilekleriniz ve önerileriniz için teşekkürler Barış bey. Balıkları dayanamayıp getirdim. Su beş gün dinlendi. Sera aquatan ve nitrivec eklemiştim. Şimdilik bir sorun yok. Küçük yavrular daha çabuk adapte oldular. Tavsiyelere göre bir diyet yapıp fotograf makinasını ayarlar ayarlamaz tanıtım yapacağım. Herkese sağlıklı balıklar dilerim. mstfkzn2012-04-12 16:20:13
Tropheusa geçmeyi düşünüyoruz. Görüşleriniz önemli.
Evet arkadaşlar yardımlarınızla tropheus akvaryumu kurmuş bulunmaktayım. Balıklarımı satın aldım ama haftaya getireceğim. 150x50x40 ebatındaki akvaryumum için 30 kilo mercan kırığı ve yaklaşık 30 kilo tamburlanmış kaya kullandım. Akvaryumu dezenfekte edip temizledikten sonra pazar günü doldurdum. Sera aquatan ve Sera Nitrivec ekledim. İki kök anubias bateri eklemeyi düşünüyorum son olarak.
Aldığım yemler, Nls Thera +A, Tetra Pro Vegetable, Dainichi Veggie, Sera Spiriluna Tablet, Tropical Spriluna super Forte ve Sera Flora. Maddi imkanım el verdikçe daha fazla çeşit eklemeyi düşünüyorum. Tetra Pro Vegetable ana yem olarak düşünüyorum. Nls'yi ise hafta da bir veya iki kez diyetlerine ekleyeceğim . Forumda çok fazla soran olmuş ama yine de yem konusunda tavsiyeleriniz olursa memnun olurum. İki ayrı yerden f0 damızlık altı ve yavru aldım. Damızlık altılar 9 adet büyük ihtimalle 4e 5 d ve  5-6 cm yavrular 7 adet  3-4 cm. En küçük ve formda olanları seçmeyi düşünüyorum. Nasip olursa haftaya tanıtımını yapacağım. Öneride bulunan bulunmayan herkese teşekkürler.
Tropheusa geçmeyi düşünüyoruz. Görüşleriniz önemli.
Çok sağolun Ferit bey. Bahsettiğiniz olay malawide başıma geldi. Özellikle damızlıklara ekleme yapmak riskli. tropheus ta çok daha riskli anladığım kadarıyla. Bu yüzden Akvaryumum 10 gün içinde hazır olduktan sonra ilk batım 9 ilangiyi eklemeyi ve en geç 15 gün sonrada aynı boylarda ikinci batım damızlık altlarından 5 dişi daha eklemeyi düşünüyorum. Keşke imkanım olsa ve direk olarak 2e10 dişi f0 red rainbow kasanga alabilsem. Mecburen risk almak zorunda kalacağız. Umarım sorunsuz hallederiz. Tekrar teşekkürler mstfkzn2012-04-06 15:16:29
Tropheusa geçmeyi düşünüyoruz. Görüşleriniz önemli.
Bilgiler için çok teşekkür ederim. Haftasonu çalışmalara başlayıp tankı hazırlayacağım inşaallah. Sizlere bir sorum daha olacak. 1 aylık yavru yerine, F0 yavrusu 6-8 cm damızlık altı ilangi yellow buldum bir tanıdıktan. Sorun adedinde Aynı batım yavrular ve yalnızca 9 tane. Tahminen 3e 6 d veya 4e 5 d. Aralarında bir iki ay fark olan diğer batım yavrular erkek dişi ayrımı yapıp ekleyelim mi? 2 e 8 d bırakmayı düşünüyorum. Sonradan ekleyeceğimiz dişilerde adaptasyon sorunu olurmu?
Son olarak zevk meselesi ama sizce ilangi yellow mu yoksa red rainbow kasanga mı?
Yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler
Tropheusa geçmeyi düşünüyoruz. Görüşleriniz önemli.
Teşekkürler Murat bey. 2. sorumda 300 litre akvaryum için ideal sayıyı sormak istemiştim.
Tropheusa geçmeyi düşünüyoruz. Görüşleriniz önemli.
  
  Merhabalar,
 
 Öncelikle forumda ki değerli paylaşımlarından dolayı herkese teşekkür ederim. Yaklaşık bir yıldır malawi cikletlerinin çeşitli türlerini beslemekte ve düzenli yavru almaktayız. Toplam 1.5 ton (7 akvaryum) su hacmine sahip akvaryumlarımız bulunmakta. Maalesef son olarak yaptırdığımız 150x50Hx40 ebatındaki akvaryumumuzdaki iceman beyaz ve sarı kuyruk yavrularımızı beyaz benek hastalığından dolayı kaybettik. 300 litre kapasiteli akvaryumumuzu dezenfekte edip İlangi yellow yada red rainbow yavrudan alıp tropheusa geçiş yapmak istiyoruz. Akvaryum ve malzemeleri ile ilgili bilgiler:
Akvaryum: 150x50hx40 =Brut 300 lt
25 kg Mercan kırığı kum, 6 adet 30 kg tamburlanmış kaya, Aqua Pro 1800 dış filtre, Jebo iç filtre.
 
Birden fazla sorum olacak kusura bakmayın.
 
1. Akvaryum, dış filtre , kum vs nasıl dezenfekte etmeliyim?
2. 20 adet yavru almayı düşünüyoruz, ilerisi için 2e 8 d kalacak şekilde ayarlamamız uygun mu?
3. Dezenfekte işleminden sonra suyu hazırlamada özellikle dikkat etmemiz gereken işlemler neler? Su hazırlayıcı (Sera aqutan vs) kullanmamız şart mı?
4. Sera Flora, Tetra pro vegatable, vs gibi en az 7 çeşit yem almayı düşünüyoruz, diyetleri için öneride bulunabilir misiniz?
5. Son olarak su değişimlerinde malawilere uyguladığımız dinlenmiş su eklemenin dışında yapmamız gerek birşey var mı?
 
Değerli yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler. Sağlıklı balıklar bol yavrular dilerim.
KESTO'NUN Hobihanesi Fotolar Eklendi Syf--20 de.
Tebrikler Erkan bey. Kaçıncı kez baktım bilemiyorum. Maşaallah Allah nazardan saklasın. Birkaç gün önce telden aramıştım bu ender türe sahip olmak için ama maalesef şu aralar mümkün olamayacak sanırım. Ama yaza ankaraya gelip hem o mükemmel anaçları görmek hemde yavrularından almak istiyorum. Tekrardan tebrikler
Kara leke mi?

Yorumunuz için teşekkürler. Su değişimini haftada bir %30 olarak yapıyorum. Yem olarakta Nls chichlid formula, Nls Thera A , Sera Granugreen, Sera Granured ve Sera Flora veriyorum. Önereceğiniz yemler varsa menulerine ekleyebilirim. Hastalık olmaması sevindirici. Tekrar teşekkürler.

Kara leke mi?
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: Kara leke

Akvaryum Kapasitesi (litre): 300 lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon: Dış filtre + İç filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: kaya tuzu

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :
Merhabalar arkadaşlar. Öncelikle böylesi bir site ve forumu oluşturan arkadaşlara canı gönülden teşekkür ederim. Yaklaşık altı aydır ciklet besliyorum ve forumda ki bilgilerden çok faydalandım. Sizlere sormak istediğim. 300 litrelik tankımda 1 e 5 d yunuslarımın birkaçında kara lekeler var. Kondisyonlarında yem yemelerinde herhangi bir sorun yok. Haftada bir %30 dip çekimi yapıyor ve sadece kaya tuzu kullanıyorum. Resimler çok net olmadı kusura bakmayın. Aldığımdan beri bu lekeler mevcut. Eğer kara leke ise ne yapmalıyım? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.