ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
eczacı
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
29 Mayıs 2006 13:10
Son Ziyaret:
13 Mayıs 2009 09:41
Toplam Mesaj:
20 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
emre soydaş
Doğum Tarihi:
01 Şubat 1982
Yaş:
42
İl:
Ankara
Meslek:
eczacı
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Emre Soydaş
Ankara

SON 10 MESAJI

Kendi artemianı üretmek?

  Ömer Bey daha ne desin. Ben de konuyu merakla takip ediyorum.Bence de mutlaka fotoğraf konulmalı(resim değil) . Artık Ömer Bey isyan etti ama onun yerinde ben olsaydım şimdiye dek çoktan çıldırıp bir fotoğraf makinası almıştım.  Bazen çok zor dediğimiz şeylerin çok kolay yöntemleri olabileceğine hepimiz mutlaka şahit olmuşuzdur.Ancak bu işin ilmiyle uğraşan bir insanın da verdiği bir emek dolayısıyla konusu hakkında yapılan yorumlardan kaynaklı endişe hissetmesini olağandışı olarak görmüyorum .

   En kısa zamanda fotoğrafları da görmek dileğiyle....

Ev yapımı co2

[QUOTE=Achilles]Arkadaşlar aynen 2lt su 400 gr şeker 2 çay kaşığı maya yaptım 2,5 luk bi pete şeye yok olmuyorr.. Aksine hortum yarısına kadar akvaryumun suyu doluyo anlayamadım niye olur böyle ? [/QUOTE]

Eğer akvaryumunuz çok büyük değilse şişenin oluşturacağı basıncın yetmesi gerekir. Bir süre su hortumun yarısına gelse de zaman içinde gaz çıkışı olmaya başladıkça (şişenin içinde yeterli basıncı oluşturacak gaz birikince)  durum düzelecektir.

Ev yapımı co2

Sheker,Niyo ve Leon:

Sistemi hazırladığınız şişenin oda sıcaklığında kalması yeterli.Özellikle de bahar aylarına doğru ilerlediğimiz bugünlerde (ki havanın mevsim normallerinin çok üzerinde sıcak seyrettiği de düşünülecek olursa) bence evde oda sıcaklığında tutacağınız şişeden co2 almakta sorun yaşamazsınız. Zaten sistemi kurduğunuzda co2 çıkışı oluyorsa şişenin yeri ve içinde bulunduğu sıcaklık uygun demektir.(Tabii şişeden hortumun çıktığı yeri gaz kaçırmayacak şekilde güzelce silikonladığımızdan emin olarak) Kolay gelsin.

Dış Filtrelere Pratik Güvenlik Sistemi

''Motor yanmaz mı? '' diye soran arkadaşlara :

Motor her iki durumda da yanar.Delik açılmazsa akvaryumun tüm suyunu yere boşaltıp (hatta belki alt kat komşunuzun da kafasına) balıklarınızı öldürüp yanar. Delik açılırsa evinizi su basmaz balıklarınız ölmez sadece motorunuz yanmış olur. Kıyaslayın, karar verin ve uygulayın .

Bu bitkiyi koysam olur mu?
     Bence yeterince temizledikten sonra akvaryuma koymadan önce mümkünse başka bir akvaryumda 1 hafta-10 gün gibi bir süre bitkiyi takibe alın. Eğer müdahale etmeniz gereken şeyler ortaya çıkarsa balıkların bulunduğu akvaryumda değil burada müdahale edersiniz. Yeteri kadar bitkiyi gözledikten sonra diğer akvaryuma almanızda bence bir sakınca yok ama sıcaklık meselesi gerçekten önemli bir handikap.Saygılar
bitki almak şart mı?
   Bence akvaryumunuz küçük dahi olsa boyutuna uygun sayıda bitki eklemek iyi olur. Sonuçta balıklar için daha doğal bir ortam akvaryum için de daha doğal bir biyolojik döngü sağlamış olursunuz. Kolay gelsin.
maymun kafalarım yumurta döktü

   Ben de bunun olmasından korkuyordum aslında ama hem forumdan okuduklarım hem de maymun kafa konusunda bilgisine güvendiğim İbrahim Bey'in ayırmamı söylemesi beni ikna etti.Kısmet değilmiş.Bir de ben acaba balıkları ayıracağım derken çifti bozdum mu diye de şüphelenmeye başladım çünkü akvaryumdaki iki maymun kafa birbirlerini hiç tanımıyormuş gibi davranıyorlar.

   Akvaryuma ayırdığım diğer iki maymun kafayı da koyup 4 maymun kafa'nın olduğu 65 cm'lik bir tank oluşturacağım.Yeter diye düşünüyorum ama umarım yanılmıyorumdur.Sonuçta ilk yumurta döktüklerinde akvaryumda toplam 6 balık vardı. Umarım bu sefer daha başarılı olurum.

   Teşekkürler, saygılar.

eczacı2006-6-21 9:14:32
sıvı gubre

Bazı gübrelerin içeriklerinin yazılı olduğu bir link

http://www.aquabotanic.com/plantfer.htm

Umarım beraber yapacağımız bazı araştırma ve denemeler cebimizi yakan gübre alımından bizi kurtarır.

sıvı gubre

    Kutalmış Bey; Bu miktardaki nitrat'ın akvaryumda çok olumsuz bir etkisi olmayacağını düşünüyorum.Nitrat'a zaten bitkilerin ihtiyacı var.Ama içinizde böyle bir şüphe varsa Mesut Bey'in verdiği formülasyondaki Potasyum nitrat'ı Potasyum klorür veya Potasyum sülfatla değiştirmeniz mümkün. ( UYARI: Potasyum sülfat eklerseniz sülfat miktarı fazla olabilir! ) Bitkilerin klorür ihtiyacını da karşılayacağından Potasyum klorür daha iyi olacaktır.

     Yalnız mesut Bey'e bir sorum olacak, bu formülasyona fosfat, nitrat ve sülfat dengesini bozmadan baryum, kalsiyum, bakır, demir, magnezyum ve çinko gibi elementleri nasıl ekleyebiliriz acaba? 

eczacı2006-6-19 11:18:3
maymun kafalarım yumurta döktü

Merhabalar:

Ayın üçü itibariyle akvaryumumda yumurta kalmamıştır.   İbrahim Bey'in tavsiyelerini yerine getirdim ama sebebini anlayamadığım bir şekilde maymun kafalar kendi yumurtalarını afiyetle yediler. Akvaryumdaki bütün balıkları ayırdım (anne baba hariç) ancak durum bu oldu. Sizce sebebi ne olabilir? Şimdi ayırdığım balıkları akvaryuma geri koysam onlara yumurtlamak için alıştıkları ortamı sağlayabilir miyim?

Teşekkürler

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.