ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
pasaxxx
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
07 Eylül 2011 03:26
Son Ziyaret:
07 Şubat 2012 03:43
Toplam Mesaj:
9 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Umurhan Bayri
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Eskisehir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Umurhan Bayri

SON 9 MESAJI

Kuyruğu Kopmuş Bir BP
[QUOTE=BARBAR] Öncelikle örnek davranışınızdan dolayı sizi tebrik ederim.Eğer ana tankınızda bu balıkla beraber başka hangi canlılar var ve bu beyaz prensesin bu hale gelmesinin sebebinin hastalık mı yoksa başka balıkların saldırısı mı bunu kesin olarak belirtirseniz daha rahat yardımcı olabiliriz.
Yani,mesela şimdi bu balığa başka balıklar saldırmışsa durduk yere ilaç önermenin manası olmaz.Yada hastalıksa hangi hastalık olduğuna göre uygun bir ilaç tavsiyesinde bulunabiliriz.
[/QUOTE]

Bu balıkla birlikte 2 tane erkek Beyaz Prenses 4 tane Mavi Prenses, 3 sarı prenses ve birkaç tanede vatoz var. Aldığım kişi baskın balıkların saldırısı yüzünden bu hale geldiğini söyledi ki aynı tankın içinde ki balıklarda bu hastalıktan yoktu. Ve gerçekten de saldırgan balık türleri vardı yani adamın dediği doğru olabilir. Şu anda balık kuyruğu yüzünden sürekli yukarı doğru yüzüyor ve diğer balıklar onunla hiç bir temas kurmuyorlar.
Kuyruğu Kopmuş Bir BP
Ne yazık ki karantina akvaryumum yok. Çok küçük bir akvaryum var onada ısıtıcı takabilsemde hava motoru takamayacağım için şu anda tek çözüm ana tankta durması. Kaya tuzu, mavi damla, bol oksijen ve yüksek sıcaklık gibi yöntemleri gelir gelmez uygulamaya başladım. Tek istediğim bu hayvanın kendine gelmesi ve sağlıklı olması. Yardımınız için teşekkür ederim.
Kuyruğu Kopmuş Bir BP
Arkadaşlar merhaba. Bugün damızlık bir dişi ararken esnaf sarayında kuyruğu çoğunlukla erimiş bir balığa denk geldim. Orda bırakmaya gönlüm razı gelmedi çünkü kalsa ölecekti bende aldım eve getirdim belki iyileştirebilirim umudu ile. Kuyruğun %50'lik kısmı gövdeye doğru erimiş durumda tahminim başka büyük balıklar tarafından saldırıya uğradığı yönünde. Bu hayvanın kondisyon kazanması için ne yapabilirim yada hangi tedavileri uygulayabilirim ? Yardımcı olması açısından resminide çektim.. Yardımlarınız için teşekkür ederim.








Farklı Türlerde Hamilelik
Sanıyorum ki hamilelik sürecinde yemlenmiyorlar. Ama korkuyorum ölürler mi acaba ? Yarın ilk işin gidip bir cam kesitmek ve birbirlerinden ayırmak olacak. Birde ne zamandır ağızlarının dolu olduğunu bilmiyorum bu bir sorun yaratır mı sizce ? Acil kusturmam gerekirse zamanı bilmediğim için bi sıkıntı oluşur mu ? 
Farklı Türlerde Hamilelik
Aslında bende istemiyorum kusturmak hatta ana tankta yavruların saklanabileceği bir yer hazırlayacaktım ve herşeyin doğal olmasını sağlayacaktım. Ama balıklar gittikçe güçten düşüyorlar, gözleri falan çok farlı bakıyor.. Nasıl bi yöntem izlemem gerektiğine karar verememdim ki daha önce hiç kusturmadım da bir balığı. Ama yarın ikiye ayıracam akvaryumu. Birde iç filtre balıkların kaçmasını engelleyecek şekildede sabitledim altını. Sorun çıkartır mı sizce ?
Farklı Türlerde Hamilelik
Selamlar arkadaşlar. Forumu bir süredir takip ediyorum ve yeni bir aktiviristim. Üreme konusunda her zaman balıklarımı dikkatli gözlemliyip nasıl yapabileceğimi düşünürdüm. Bir gün dikkatli baktığımda bir tane beyaz ve bir tane sarı prensesimin hamile olduğunu gördüm ve boşta olan 75cmlik akvaryuma koymaya karar verdim. Ama bi takım sorularım var. Şimdi ikiside farklı türler oldukları için birbirlerinin yavrularını yemeleri olası mı ? Bu korkumdan ötürü bugün gidip ikisine tül yavruluk aldım ve birini bir gözüne diğerinide diğer gözüne koydum. Akvaryumda serbest bırakmam daha mı sağlıklı olur. Açıkcası biraz zayıf düştükleri için kusturmak istedim ve başaramadım. Bu hayvanların sağlıklı bir doğum gerçekleştirmesi için nasıl şartlar sağlamalıyım. Yardımlarınız için teşekkür ederim.
Perşembeden Bu Yana kaplumbagam Korkuyorum
Tetra reptomin tavsiye ederim yem konusunda. Hayvanların daha bir iştahla yemeye teşvik ediyor. Ama küçük kaplumbağalar hepsini bir anda yiyemiyor. O yüzden ikiye kırın ortadan. Eğer çok küçükse 3 e bölün. Reptomine hayır diyen kaplumbağa görmedim. Uv lambaya gelince ise, şimdilik kuru alanı ısıtması açısından bir halojen lamba alabilirsiniz.En azından hayvan kurumak için buraya çıkacaktır böylece mantar gibi kabuk yumuşaması gibi lanet hastalıklardan muzdarip olmayacaktır. Kuru alan akvaryum suyundan 3-4 derece daha fazla olmalı. Böylece içgüdüsel olarak oraya çıkacaktır. Bu şartları sağladıktan sonra ise exo terra ampül stili lambalardan alıp (75w ideal bana göre) kuru alan ve güneşlenme sorununu kökünden çözebilirsiniz. Hayvan küçük olduğu için biraz yukardan koyarsanız daha iyi olur. Isıtıcı ve filtre gerçekten şart. Suyun ısısı 27-29 derece arasında(27 bana göre en ideali, optimal olarak hayvan doğal ortamında hissediyor) olmalı. Ve inanın hayvan küçük olduğu ve üşütme riski daha fazla olduğu için ısıtıc olmazsa olmazdır. Filtre ise akvaryum hacimin 3 katı seçilmelidir. Böylece hayvan gerçekten de kendini doğal ortamında ve mutlu hissecektir.
Kaplumbağam yem yemıyor!
Alıştırma sürecini hızlandırmak için suyun ısısını yükseltebilirsiniz. Metobolizması hızlanacağı için yemek yeme isteğide artacaktır. Yeni aldığım 4 kaplumbağa da sizin kaplumbağanızla aynı durumda olunca bu yöntemi uyguladım ve yemek yemeye başladılar.
Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin
Merhaba arkadaşlar. Aktivirist olarak hayatıma yeni başladım. 1 tane akvaryum bir tane paluderyum sahibiyim. Kaplumbağalarımı büyük bir paluderyuma taşıyınca onlardan boşalan akvaryuma balık aldım. Acemilik eserim olarak aldığım balığın 5ide 5 saat içinde öldüler. (suyu dinlerdirmekten haberim olmadığı için) Sonra interneti talan ederken bu foruma rastladım ve bilgilerimi sayenizde oluşturmaya başladım. Sayenizde kurduğum akvaryumda 4 albino cichlid ve 1 leopar vatos rahat bir şekilde yaşıyorlar. Daha fazla şey öğreneceğimede eminim :)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.