ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
hatug
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
04 Ekim 2011 10:21
Son Ziyaret:
07 Mayıs 2013 10:50
Toplam Mesaj:
13 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Hakan Atuğ
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1965
Yaş:
59
İl:
Istanbul
Meslek:
Mühendis
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Hakan Atuğ
120x40x60= Bitkili, Lepistes, Moly, Kılıç Kuyruk, Velifera,Platy, Ramirezi, Rasbora, Kelebek Vatoz, Komando ve Albino Çöpçü,Frenatus Albino, Albino Kılıç Kuyruk, Cüce Gurami, Kardinal Tetra

SON 10 MESAJI

ışıklandırma sorunu (bitkili akvaryumda yukseklik fazla)
Benim akvaryumumda aynı derinlikte ve akvaryumum hazır akvaryum olduğundan üst tarafında kapak vardı. 10 gün önce 3 adet sylvania aquastar ve 3 adet grolux t5 39w taktım. Akvaryumcularda hazır 4lü setler var (aliminyum üniteler içerisinde balast+floresanlı sistemler) benim harcadığım fiyatlara denk geldi. Ben akvaryum kapağının altına slikonla tutturarak yaptım, güzel oldu ama yer porbleminden biçimsiz yerleşti
istersen önce bu sistemlerin fiyatını öğren, bana 250 tl fiyat vermişlerdi. hatug2011-12-19 16:44:08
İstanbul t5 florasan nerden bulabilirim
Maltepe Akvaryumdan Sylvania t5 39w aquastar ve grolux 115cm lik almıştım tanesi 30 TL
www.maltepeakvaryum.com

Akvaryumum Su Sızdırıyor
Tekrar ilginiz ve verdiğiniz bilgiler için teşekkürler, şimdilik sorun arka fona bir şekilde sızan sudan kaynaklandığını tespit ettim, fonu çıkarıp biriken suyu silince 2 gündür sızdırma olmadı
Akvaryumum Su Sızdırıyor
Herkese ilgisi için, cevap yazanlara da ayrıca teşekkürler,
dün bir PET mağazasından uzman bir arkadaş ile birlikte baktık, arkadaki fona su sızmış olabileceğini söyleyip fonu kaldırdıktan sonra fonu ve arka camı kurutup yaklaşık 1 saat bekledik ve bu sabahta baktığımda sızdırma yoktu, çok rahatladım.
İşin ilginci kendimde elle kontrol ettiğimde bariz bir su sızıntısı vardı, bukadar bir sızıntı fon ile arka cam arasına girmesi ilginç geldi, aklıma tek gelen cevap, geçen cumartesi su değişimi yaptığım zaman su seviyesini her zamankinde biraz fazla kaçırmıştım, ayrıca o gün sylvania 3xaquastar, ve 3xgrolüx, 39w, T5 takviyesi yaptığım üst kapağım gelmişti, su daha fazla buharlaştı yada farkında olmayarak hortum girişlerinin olduğu yere kadar suyu taşırdım gibime geliyor.

tekrar teşekkürler
Akvaryumum Su Sızdırıyor
Cevap için teşekkürler arkadaşlar, en son çare onu yapacağım ama akvaryumda ki suyu boşaltmak, problem değil ama çok fazla balık var akvaryumda ayrıca bitkilerde cabası, bu kısımada tamam, bitkileri yeniden diker akvaryumu yeniden dekore ederim de tabanda 50 Kg ın üzerinde 1-2mm lik hagen siyah kum ve 25-30 kg sera plora depot var, bunları çıkarmak yada ayrıştırmak çok zor, yeniden almaya kalkmakda bayağı para tutacak, ne dersiniz, başka çözüm yolu yokmu?
eşim, arkadaki fonun ucunu kaldırınca arka dip taraftan silikonlu bir yerden sızdırdığını gözüyle gördüğünü söyledi (ben işte olduğumdan eşime kaldı tespit işi :-)
Akvaryumum Su Sızdırıyor
288 Lt (120x40x60) Silindir cam akvaryumum ön cepheden bakınca sağ arka alt taraftan saatte 1-2 yemek kaşığı su sızdırdığını dün akşam farkettim. Akvaryumumum bitkili ve canlı doğuran çoğunlukta olan bir akvaryum. MArkası Sea Star olan akvaryum mobilyalı hazır bir akvaryum.
Bu sızdırma gittikçe yayılabilirmi? akvaryumu tamamen boşaltmadan kalıcı bir çözüm üretmem mümkün mü? çözüm önerilerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkürler
Eskişehir de T5 Lamba ve Balast
Verdiğiniz bilgiler için bende çok teşekkür ederim.
120x40x60, 288 lt lik akvaryumum var, akvaryumda bolca bitki yetiştirmeye çalıştığım için (istanın 95 gr lık c02 sini kullanıyorum, yakında 2 kg'lık slenoid valfli sisteme geçeceğim) ışık yetersiz gelince 3 adet sylvania aquastar, 3 adet sylvania grolüx t5 39w, 3 adet çifli elektronik balast ile devam etmeye karar verdim.

yazılarınızdan 2 adet daha daylight ampül alsam mı? diye düşünmeye başladım, yoksa aquastar ve grolüx yeterli mi?

şimdiden teşekkürler

not: akvaryumda çoğunlukta canlı doğuranlar beslemekteyim. .
Masa eğikliği
Akvaryumum 288 Lt (120x40x60), akvaryuma su doldurmadan önce su terazisiyle ölçüm yaptığımda şaşırtacak şekilde akvaryum dengedeydi, akvaryumun altına Bauhause'dan aldığı yalıtım malzemesini koydum, ancak su doldurduktan sonra 2 köşe arasında yaklaşık 1-2 cm eğim oluştu, sanırım alttaki parkelerin oturmasından.
bu eğikliği akvaryumu boşaltmadan giderebileceğim bir yönetem varmı?
Akvaryum ısısını düşürme
Akvaryumumun ısısını dijital ve civalı termometre ile ölçüyorum. oda sıcaklığına da bağlı olarak Dijital olan 29 derece gösteriyor, canlı doğuranlar, beslediğim için ısıyı 26 derece civarında tutmak istiyorum.
ısıyı nasıl düşürüp sabit tutabilirim.

Forumda bu konuda yazışmalar var ancak benim istediğim geçici çözümler değil, şimdilik akvarymun arkasında ki kapağı açmak ve fluoresanın birini kapatmak.


hatug2011-10-13 12:47:32
Hayalet Yakalama
Bilgi veren herkese teşekkürler, nasıl yakalanacağı konusu halen muamma,
Benim balığım, Apteronotus albifrons (Hayalet),

http://www.akvaryum.com/apteronotus_albifrons_%28hayalet%29_tatlisur_8_354.asp

Bazı arkadaşların sorularına cevap olarak; 2 adet kelebek vatozum var (boyutları çok küçük)
ölen 2 adet kardinal tetramın karın bölgesinde küçük yaralanmalar vardı. Bazı balıklarımın kuyruklarında kopmalar, özellikle kılıç kuyruğun kuyruğunun koptuğunu sonradan gördüm ama diğer kılıçkuyruk bunu kovalayıp duruyor, ancak kuyruğunu kopardığını sanmıyorum.

ayrıca ışık timer vasıtasıyla gündüz 12:00 den akşam 23:59'a kadar açıyorum. işin kötü tarafı 5 adet hayalet almıştım balıkların güzelliğine kanarak, ertesi gün yakalamak isterken 1 i öldü 3 ünü kepçeyle yakaladım ve iade ettim, sanırım akvaryumda kendilerine bir yer sahiplenmedikleri için kolay yakalayabildim. ama bu sonuncusu kovuklara girdimi çıkmak bilmiyor.
müren gibi birşey yuvasının yakınından geçen bir platy e hamle yapışını kendim görünce iyice telaşlandım.

Bir konuya dikkat çekmek istiyorum, burada anlattığım pet şişeyle ilgili tuzak konusuna arkadaşların dikkat etmesi gerekiyor, bu tuzağa giren balıkları hemen çıkarmazsanız kısa süre sonra ölebilirler, bu tuzağı balık aktarmak isteyip kepçeyle balıkları yakalamak istemiyorsanız çok güzel bir çözüm. içindeki yemi almak için balıklar çok kolay giriyor ama çıkamıyorlar, hemen alıp içindeki suyla aktarma yapabilirsiniz. tuzağı uzun süreli akvaryumda bırakmayanız.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 38 Online Kullanıcı, 21 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.