ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Bandega
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
11 Ekim 2011 23:35
Son Ziyaret:
21 Şubat 2012 12:41
Toplam Mesaj:
29 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
murat başaran
Doğum Tarihi:
22 Temmuz 1990
Yaş:
33
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

murat başaran

SON 10 MESAJI

Lepisteslerim ne zaman doğum yapar ! ( Fotoğraflı )
Yorumu yazdıktan 2 dk sonra anne yavruları doğurdu şuanda 5 saatte 17 tane doğurdu son 1-2 saat başka yavru çıkartmadı yavru akvaryumunu kurmayı düşünüyorum 25-26 lt lik şuanda doğumu yaklaşam 2 balığım var onlarıda yavruluğa atmam gerekiyo akvaryumumda saklanacakları yer bolca var ama 30 tane de balık var daha rahat büyütmek için yavru akvarmunu kurmak istiyorum beslenmelerini daha rahat yapabilirim çünkü büyük akvaryumda nerde olduklarını bile göremiyorum .Yorumlarınızı bekliyorum tşkler.
Lepisteslerim ne zaman doğum yapar ! ( Fotoğraflı )
[QUOTE=ank_gfb]Doğuma max 1 haftan var. Sıcaklığını 28 getir doğumu hızlandır. Bu arada yavruluğun altı ızgaralı ondan dolayı balıklarını yemez anaç balık merak etme öle her dakika bakmana gerek yok. Bırak balık rahat rahat doğursun strese sokma. 12 saat aydınlık 12 saat karanlık uygulamasıda yaparsan faydalı olur. Fazlada yaklaşma akvaryuma strese girmesin balıklar.

Bu arada o yavrulukta hava sirkülasyonu iyi olmaz. Yavruluğun heryerine güzelce delikler aç derim. Aşırı büyük olmasın bir çiviyi ateşte ısıt böle alltan yandan delikler aç ki kapta su sirkülasyonu olsun.[/QUOTE]

yanları boydan boya ızgaralı hava sirkülasyonunda proglem olmaz sadece ne zaman doğurur diye merak ediyorum akvaryumda bu şekilde 3-4 tane balık var diğerlerininde hamileliği ilerlemiş hatta 2 gün önce yapay çimin altında 3-4 tane yavru gördüm sonra alt kısmın %80ini çim yaptım bide yanlara rafya yaptım.Dün akşamda hamileliği diğerleri kadar ilerlemeyen 2d 1 e lepistesim çok tuhaf bi şekilde öldü hiçbirşeyleri yoktu biranda sağa sola hızla yüzüp sonra durup ters dönüp sonunda can verdiler.Bugün %20 su değişimi yaptım yemlerinide sarmısak suyunda bekletip verdim suyunuda akvaryuma döktüm.Galiba iç parazit var dışkılarındada bazılarında saydamlık gördüm.
Lepisteslerim ne zaman doğum yapar ! ( Fotoğraflı )
Şuanda 2. fotoğraftaki lepistes yavrulukta acaba makimum kaç günde doğum yapar dün akşam ilk fotoğraftakinin yerine diğer lepistesi koydum karnı daha fazla şişik gibi geldi.
Sp Bu hacimde bakılabilirmi ?
[QUOTE=tasoleader] Uğur kardeşim ben de bu hobiye başlarken bir hata yaptım ve küçük hacimli bir akvaryumla başladım.Hatta ikinci bir hatayı balıklarımı karma aldığım için yaptım.Eğer balıkların üresin istiyorsan ve yavru almak istiyorsan,forumdaki bilgilerde de göreceğin gibi ve de imkanın varsa en az 120 lt hacimli bir akvaryumda,erkek-dişi oranını iyi ayarlayıp tek tür balık beslemelisin.Ben 50lt lik akvaryumda yaklaşık 8ay 12adet cichlid besledim.Balıklar yaklaşık 5-8cm arasındaydı.Ama üreyemediler.Çünkü hem hacim küçüktü,hem balık sayısı fazlaydı hem de dişi erkek oranı dengesizdi.O yüzden 4 tane balığımı arkadaşlarıma verdim.Tek tür beslemeye karar verdim.Sadece sp leri bırakıp,diğer balıklarımın hepsini kayınpederime verecektim.Sonra saulosi ilgimi çekti.Bütün balıklarımı kayınpedere verdim ve 65cm bombeli bir akvaryuma 2e 4d saulosi aldım.Hacim yine küçük ama elimdeki imkanlar şimdilik daha büyük bir tank almama müsait değil.Forumda yorum yapan birkaç arkadaş,o hacimde üremezler dedi ama daha cumartesi günü aldığım balıklarımı dün akşam eve gittiğimde çiftleşirken gördüm ve dişi ağzına yumurta aldı  Çok seviniyor insan emin ol.Bu sevinci senin de yaşamanı isterim.O yüzden forumdaki konuları iyi araştır,ne yapman gerektiğine karar ver ve ondan sonra harekete geç.Yoksa balıkları alıp,akvaryumu kurduktan sonra istemediğin şeylerle karşılaşınca hevesin kırılabilir.Sağlıklı balıklar... [/QUOTE]

Şimdi elimde 120 lt bi akvaryum var içince 2 tane 11 cm lik iceman 2 tane 8 cm lik iceman 4 yunus 5 sp 4 mpanga var şimdi hepsini elden çıkartıp 1e 4 d 9-10 cm sarı prenses almayı düşünüyorum yavrulaması için.İnşallah balıklarınız sağlıklı büyür :) 
SP mi iceman mi ?
Merhaba arkadaşlar 120 lt lik bir akvaryumum var 1e 4-5 dişi sp veya iceman bakmayı düşünüyorum sizce hangisinin üremesi daha kolay olur ? enginkoc342011-11-01 18:22:02
Sp Bu hacimde bakılabilirmi ?
Yavru almak için tek türmü beslemem gerekir ? uur_2011-11-01 12:42:16
Sp Bu hacimde bakılabilirmi ?
Merhaba arkadaşlar ; 55 lt lik bi akvaryumda 2d 1e 8-9 cm sarı prenses bakılabilirmi yavru almak amacıyla.
Küçük dişi saldırısı !
Biraz önce erkek iceman i ayırdım yarın tekrar alıcam akvaryuma yine kavga ediyolarsa 5 tane önce yunusu elden çıkartıcam yine devam ederse sarı prensesleride çıkarıcam .
Küçük dişi saldırısı !
İcemanlerin hepsi birbiriyle kavga ediyolar ne yapabilirim lütfen yardım edin hayvanların kafalarında yarılmalar olmaya başladı ölücekler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.