ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
didedarr
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
18 Ekim 2011 11:29
Son Ziyaret:
09 Aralık 2011 21:24
Toplam Mesaj:
11 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
MUHAMMET NNN
Doğum Tarihi:
03 Nisan 1982
Yaş:
42
İl:
Meslek:
öğr. gör.
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

MUHAMMET NNN

SON 10 MESAJI

Lepistes
Benim akvaryum 65 lt. hemen hemen bu bitkiler kadar canlı bitkim var(takviye yapacağım daha) ama yetmiyor malesef. Rafyayla saklanacak yer yapmaya çalıştım. bence arttırmalısın.
Lepisteslerim doğurmak üzere
Ve mutlu son. 3 hamile dişimden birisi dün akşam üstü doğurmuş. Ben yavruları ortalıkta aylak aylak yüzerlerken gördüm. 6 tane bana görünen. Akvaryumum yetersiz bitkili ama rafyayla 30*10*10 luk bir alanı onlar için yaptım. onun içinde saklanmaya çalışıyorlar. 
Sabah işe gelirken ışıklarını açtım geldim. Sıkıntı olur mu sizce. Işıkta yem olmazlar umarım. Yavruluğum yok, tavsiye ederseniz bugün gidip bakacağım yavruluğa çünkü daha 3 dişim doğuracak. onlarda bugün veya yarın yavrular kesin. 
Fikirleriniz benim için değerli. Balıklara bolca yem attım yavruları yemesinler diye :)  Şimdi titizlikle inceleyeceğim tecrübeleri formdaki. sizdende bol bol tavsiye beklemekteyim. Çok hoş bir duyguymuş ama mesuliyet gerektiriyor.


Akvaryumumda 5 çeşit bitki var ve 10 çeşite kadar çıkacaklar. ama ben şu meşhur siyah kumun altına hindistan cevizi tabakası koymamıştım. yeni sipariş verdim. Bu yavru ve hamile balık kargaşasında sizce akvaryumu tekrar düzenlesem sitres yaratmış olurmuyum balıklarımda. 
Lepisteslerim doğurmak üzere
Hamile olarak aldığım 4 dişi lepistesimin karınları hafif siyahlaştı. Heyecanla doğum zamanını beklemekteyim. 4 dişi, 2 erkek lepistes ve 2 adet çöpçü. 65 lt bitki akvaryumum da var. Akvaryumun ışığını sabah açıyorum akşama kadar açık kalıyorve sıcaklık 28 derece bu yöntem iyimidir sizce? Birde dış filtre yavru olursa çekmesin diye ucuna bayan çorabı geçirdim :)didedarr2011-11-30 15:39:23
Yaramaz ciklet
[QUOTE=chemistry_1642]Sizin balığınız erkek hongiye çok benziyor. Tamda benim aradığım balık (dişi hongim yanlız kaldı)  bursada ikamet ediyorsanız ve eğer satmayı düşünrseniz balığınızı alabilirim kolay gelsin.
[/QUOTE]

çok çok hızlı gelişiyor ve çok yaramazlar. ilk ciklet türünü ilk kez besliyorum. ama ben hataydayım yakın olsanız memnuniyetle yollardım. 
Yaramaz ciklet
Bir de hava motoru aldım. Balıklar iç filtre çalışınca rahatlıyordu. Amam çok sesli diye geceleri açıyorum. hava motoru inş. gürültülü olmaz. Birde balıklarım akvaryumdaki kumları devamlı dağıtıyor. oyuklar falan yapıyorlar. ne kadar düzeltsem yinede bozuyorlar.  Eşkiya gibiler :)
Yaramaz ciklet
Arkadaşlar akvaryuma dış filtre taktım ama iç motoru çıkardım. balıklar nefes almak için su yüzüne çıkmaya başladı. bunlara hava motoru mu gerekiyor mutlaka. su oksijenlensin diye?
Yaramaz ciklet


Akvaryumumun kralı bu erkek. diğerleri kaçacak delik arıyor. ne yapsam bilemedim.
akvaryum talanı
Benimkiler de kum taş akşam farklı sabah farklı yerde hep. Gece partimi veriyorlar ne?
Herşeyi ile Pseudotropheus Elongatus Mpanga
Bu balıklardan var benimde 5 adet. Fakat 1 erkek çok huysuz tüm balıkları hayatlarından bezdirmiş durumda. Ona eş alacağım ama akvaryumum 60x30x30  yakın ebatlarda şuan 5 balık var 2 tane daha alsam çok mu ana baba yeri gibi olur sizce?
Yaramaz ciklet
[QUOTE=trixster]Bencede mavi dediğiniz Mpanga olabilir resimlerini inceleyin netten.
[/QUOTE]
evet dediğiniz cins balık. dişilerim iç filtrenin su kabarcıklarının karşısında duruyor devamlı. suyun üst kısmında. acaba korkudan mı? birde. akvaryumum 64*34*24 boyutunda. 5 balığım var 4 cm lik. 2 tane daha dişi alsam içine akvaryum boyutu bakımından sıkıntı olurmu ?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.