ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
zahitciftci
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
221
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
30 Ekim 2011 16:38
Son Ziyaret:
08 Şubat 2024 12:52
Toplam Mesaj:
230 [0.05 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
1 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Zahit Çiftçi
Doğum Tarihi:
19 Şubat 1984
Yaş:
40
İl:
Antalya
Meslek:
Diş hekimi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Zahit Çiftçi [URL]http://www.akvaryum.com/Forum/50x25x35_bitkili_ve_mavi_gozler_gokkusagi_k858347.asp[/URL]

SON 10 MESAJI

Akvaryumbitkicim.com
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/118022/111120231540241.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/118022/111120231540291.jpg[/IMG]

Fissidens fontanus diye aldığım bitki. Sitede yeni sarım diye yazıyordu birde. Yeşil bir dikiş ipi ile güzelce sarmışlar. Mantıklı bir hareket ki yeşil ipten alttaki kısım tam seçilemiyor. Yeşil gibi görünüyor. Firma ile iletişime geçtim. Aldığım cevaplar:
- Koyu yeşil
- Normal
İlk defa bu bitkiyi almadığımı, daha önce baktığım bir bitki olduğunu belirttiğimde ise aldığım cevap:
- İlk defa değilse uzayan alt kısımlar köke sabit olduğu için kahvelik normal
- Uzun kısımları dikkate alın lütfen
Konuyu daha fazla uzatmadım. Bitkiler hakkında yorum yapmayacağım. Taktir sizin. Bu firmadan alış yapacaklar için uyarı sadece.
Taşınma Sırasında Akvaryum
Taşınma sırasında akvaryumun fotoğrafını paylaşayım. Yanlış hatırlamışım, önce taşınma sırasında kullandıkları örtüyü serdiler, onun üzerine karton, üstüne akvaryumu koyup sarmışlardı.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/118022/261120170041511.jpg[/IMG]
Taşınma Sırasında Akvaryum
Ben 2 ay önce taşındım ve aynı sıkıntı bende de vardı. Kök ve kayalardan dizayn ettiğim bitkili 160 lt'lik akvaryumumu bozmak istemiyordum. Sonuçta o dizaynı oluşturmak ve bitkilerin istediğim şekle gelmesi için uzun süre ve emek harcamıştım. Taşınmadan 2 gün önce balıkları 20 lt'lik kovaya aldım. Neden 2 gün derseniz balıkları yakalayabilmek için gece bu işe giriştim. Amacım da gece gözden kaçan balık olursa ertesi gün gözlemleyip son gece de onları yakalamaktı. 2 adet damacanaya da akvaryumdan aldığım suyu koydum. Bir adet damacana ya da temiz su hazırladım. Akvaryumda kalan suyu da mümkün olduğunca boşalttım. Tabanda tabi ki bir miktar kaldı. Bitkilerimi mümkün olduğunca koruyabilmek için de akvaryumun üstünü streç ile kapattım. Taşımacılar geldiğinde özellikle rica ettim bu akvaryum benim için önemli, çok ağır ama bu haliyle taşırsanız çok sevinirim dedim. Yok taşıyamayız deseler içerisindeki kayaları çıkarmayı göze almıştım, en azından tabanda oturmuş kumun kalmasını istiyordum. İçlerinden birisi biz taşırız ama taşırken alt kısmı çıkabilir silikonlar dayamaz dedi. Bir diğeri de yok ben hallederim o işi dedi ve yere karton kolilerden birisini iki kat olacak şekilde hazırladı. Benim akvaryumu alttan tutarak kaldırdılar ve kolinin üzerine yerleştirdiler. Sonra da alttan geçecek şekilde bir güzel bağladılar. Taşırken de hep altından tuttular. Çok şükür kazasız belasın o işi hallettik. Taşındığımız günün akşamı balıkları da koyarak eski haline getirmiş oldum. Şu ana kadar bir sıkıntı yaşamadım. Önemli olan koliyle sarıp taşımış olmaları. Yük silikonlara binmemiş oldu. Hatta taşıma şekilleri hoşuma gittiğinden fotoğraf da çekmiştim. Yarın bulabilirsem onu da ekleyeyim konuya. Bu arada bende sıkıntı olmaması kimsede olmayacak anlamına gelmez. Eğer güvenemiyorsanız işinizi sağlama alıp akvaryumu boşaltmanız daha doğru olabilir. Bence su dan çok oturmuş tabanı muhafaza edebilmek daha önemli. [EDIT]zahitciftci,2017-11-23 01:54:01[/EDIT]
Parvula
[QUOTE=drdolantin]Parvulalarımın bu hale gelme sebebi co2 mi? yoksa vatozun yapraklarını yalaması mıdır? [:'(] Dikiyorum sararıyor, dikiyorum sararıyor. uçları böyle dört beş günde inceliyor, sararıyor ekimden sonra.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/192488/030520171030571.jpg[/IMG][/QUOTE]

Fotoğrafta görünen bitkilerin türü konusunda bir şey diyemeyeceğim ama parvula olmadıklarını söyleyebilirim.
Gömme akvaryum yapımı
[QUOTE=GoLGeHaN]Eni 11 diyorsunda cam kalinliklarinida cikarsan 8 mm veya 10 mm olarak varsayiyorum cami 9 veya 9,4 cm olacak o olcude el bile zor cevrilir bence balik rahat edemez gibime geliyor donerken filan mudahalede etmen zorlasir bence arkasinda oda vs yokmu demir profilden sehpa yapip 10 cm ini duvara 30 40 cm ini sehpaya bindirsen sehpayida guzel bi mobilya giydirme yapsan iki odadanda guzel bir goruntu olur ama musait yerin varmi onu bilemicem[/QUOTE]

Oğuzhan beye katılıyorum. Benim de ileride öyle bir düşüncem var. Genelde odanın birisinde duvara sıfır bir görüntü olurken diğer odada çıkıntı olur. Zaten akvaryuma müdahale edebilmeniz için böyle bir çıkıntı olması da gerekir.
Su Dışında Kalan Kütükte Mantar Oluşumu
Herkese merhaba,

Tankı kuralı yaklaşık 7 ay kadar oldu. İlk zamanlarda kökün su üzerinde kalan kısımlarında yüzeysel mantar oluşumu görünüyordu. Bunu çok fazla dert etmemiştim. Kurulumdan 3-4 ay sonra akvaryuma balık ekledim. Balıklarım atlamaya meyilli olduklarından tankın kenarlarını streç film ile kapatmaya çalıştım. Tabi streç filmin geçtiği kısımlarda nemlilik oranı arttı. Hatta bu yüzden elma salyangozlarım da bolca yumurta bırakmaya başladılar köşelere. Bunun yanı sıra kütük üzerindeki mantarsı oluşum da gelişim göstermeye başladı. Belli bir kalınlığa geldiğinde kütükten ayırmaya çalıştım ama sıkıcı tutunmuş olduğundan daha da zorlamadım. Ama zaman ilerledikçe arkadaş baya bildiğin mantar oldu. Genel olarak çok fazla rahatsız olmuyordum ama az da olsa içimde bir endişe oluşmaya başladı acaba evde sağlığa zararlı bir durum oluşturur mu diye. Sonuçta mantar hava ile sporlarını yayabilir. Bu konuda bilgi ve önerilerde bulunursanız sevinirim.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/118022/140420171519491.jpg[/IMG]
Kabarcık Sayısı İle Çıkan Gaz Uyumsuzluğu?
Cevaplarınız için teşekkür ederim. Damal sayacı ile difüzör arasında sadece "U" şeklinde cam dirsek var. Su değişimi yaptığım bir gün, mümkün olduğunca bağlantılara hiç dokunmadan akvaryum dışında damla sayacından itibaren tüm bağlantı kısımlarında köpükle kaçak var mı diye kontrol ettim. Kaçak gözükmüyor. Acaba difüzörde mi sorun var acaba diye difüzörü daha önce kullandığım ista 3in1 ile değiştirdim. Şimdi eskisine göre biraz daha fazla gaz çıkışı var ama yine de kabarcık sayacı ile uyumlu değil. Birde şöyle birşey var, videoda görünen damla sayacında saniyede 4-5 damla çıkış görünmesine rağmen ista difözörün içerisinde görünen kısımda (kendi damla sayacında) sadece 1-2 damla gaz çıkışı oluyor. Aklım çok almadı bu durumu. Olmadı bütün bağlantıları yeniliyeyim diyorum.
Kabarcık Sayısı İle Çıkan Gaz Uyumsuzluğu?
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=sXUV0fOkC6w[/VID]

Arkadaşlar videoda göründüğü gibi kabarcık sayacımdaki gaz çıkışı ile difüzörümden çıkan gaz arasında büyük bir uyumsuzluk var. Bunun nedeni ne olabilir. İlk aklıma gelen acaba gaz kaçağı mı var oldu ama öyle olsa difüzörden hiç gaz çıkışı olmazdı değil mi?
Bitki Akvaryum İçin Filtre
[URL]http://www.akvaryem.com.tr/Hailea-RP-200-Ic-Filtre-200-LtSaat,PR-383.html[/URL]
Benim kullandığım bu ürün.
Bitki Akvaryum İçin Filtre
200 lt çıkışlı olan modelini kullanıyorum ben

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.