ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ROKO
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
20 Kasım 2011 00:46
Son Ziyaret:
11 Ağustos 2020 16:55
Toplam Mesaj:
10 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Burak Sapmazer
Doğum Tarihi:
07 Temmuz 1977
Yaş:
46
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Burak Sapmazer

SON 10 MESAJI

Bitki Bakımı Tavsiye
Sevgili Dostlar Merhaba;

Yaklaşık 2 hafta kadar önce 2. kez canlı doğuran tankıma bitki eklemiş bulunmaktayım. Sizlerden bakımları ve yapmam gerekenler hakkında yardımlarınızı bekliyorum. 

ilk bitki : hygrophila angustifolia resim alıntıdır)  
umarım ekleyebilmişimdir. 

Bu bitkide yaprak erimesi başladı ve parça parça kopmalar başladı, bunun için ne yapmalıyım, sağlıklı bir bitki olması için neler gereklidir.

İkinci bitkim: Ceratophyllum demersum

bu bitkiminde yapraklarından sürekli küçük parçalar kopuyor.

Önerileriniz ve yardımlarını için şimdiden teşekkürler.

Tank: 60x35x40 h
eheim 2213 dış filtre
Grolux daylight 18w Floresan (yaklaşık 12 saat ışık açık)  
DIŞ FİLTRE TAVSİYESİ
Arkadaşlar Merhaba;

Sonunda Eheim 2213 alarak dış filtremi kurdum öncelikle değerli yorumlarınız için teşekkürler. Biraz ses problemi vardı ancak şu an kesildi sayılır sanırım havasını iyi alamamıştım. Sizlere bir sorum olacak yemleme yaparken filtreyi fişten çekiyorum her fişe takıp çalıştırdığımda tırrrtt şeklinde ses geliyor sonra rutin çalışmaya başlıyor, bunun filtreme bir zararı olur mu acaba çünkü kapatmayınca pul yem kullandığım için birde yavrular için ufalayarak yemleme yaptığımdan su karma karışık oluyor. 
Birde dış filtrenin temizlenmesi konusunda bilgi rica edeceğim elyafı yenisiyle değiştireceğim mavi sünger, karbon sünger ve diğer katmanları akvaryum suyunda mı temizlemeliyim acaba. Filtreyi full dolu aldım 2213-05. değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

 
DIŞ FİLTRE TAVSİYESİ
Teşekkürler, temizlik ve sessizlik olarak değerlendirirsek ne dersiniz enerji elbette çok önemli, balık yüküm fazla değil ama ecco pro için ön filtreleme ve hava alma pompa olması bana yakın geliyor. Birde forumda 2213 için çok şikayet var. pro için pek fazla yorum göremedim.
DIŞ FİLTRE TAVSİYESİ
Merhabalar;

Yaklaşık 4 ay önce başladığım bu hobiye akvaryumu büyüterek devam ediyorum (80 lt). Bir kaç kayıp dışında 3 aylık büyümüş ve yeni yavrularla devam ediyorum. Bugün bir dış filtre almayı düşünüyorum Eheim 2213 mü yoksa ecco pro 200(2032) mi tavsiye edersiniz. Sessizlik temizlik ve kullanım kolaylığı açısından. Değerli yorumlarınızı bekliyorum.
60x35x30 için tavsiye
Arkadaşlar, bana bilgi verebilecek birileri var mı acaba?
 
Teşekkürler...
60x35x30 için tavsiye
Arkadaşlar Merhaba;
 
Hafta sonu tankımda dip çekimi yaptım %30 su değişimi ile birlikte Eheim 2010 iç filtremi yine akvaryum suyunda temizleyerek yerine taktım. Ancak suda bulanıklık var. Hergün %10 su değişimi ile bu problemi çözebilir miyim, bilgi veren olursa çok sevinirim.
 
Teşekkürler...
60x35x30 için tavsiye
Arkadaşlar Merhaba
 
Değerli yorumlarınız için çok teşekkürler, ancak dinlenmiş su kullanıyorum sanırım 2i ihtimal asabi başka bir balıktan. Bu arada başka 2 sorum daha olacak bir balığımın dün kuyruğunun bir bölümü yoktu (türü canlı doğran ama tam adını bilmiyorum resmini eklemeye çalışacağım) ve kuyruğunun uç kısmı yani gövdesi et rengine dönüşmeye başladı , bugün eve geldiğimde kuyruğunun tamamı yok ve et rengi gövdesinin yarısına kadar gelmiş. Ayrıca doğru dürüst yüzemiyor ve iştahsız ne yapmalıyım normal bir durum mu?
 
Teşekkürler...
60x35x30 için tavsiye
Yorumlarınız için çok tekkürler, bu arada dün gece dişilerden biri kendini dışarı atmış malesef, normal mi dir?
 
Teşekkürler...
60x35x30 için tavsiye
Sevgili Arkadaşlar;
 
Öncelikle herkese merhabalar.
Bugün aldığım canlı doğuranlarla bende aranıza katıldım. Uzun zamandır yaptığım araştırmalar ve takip ettiğim forum sonunda bende bu hobiye karar verdim. Ancak kafama takılan bazı sorular var, aşağıdaki sorularım ile ilgili bilgi verebilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
 
Tankım çok büyük olmadığından ve hobiye yeni başladığımdan canlı doğuranlar ile başladım. Eheim 2010 iç filtre,tetra 100 hava motoru 25 cm hava taşı, 100 w Eheim ısıtıcı kullanıyorum. Arka fon siyah kaya görünümlü 1 adet plastik uzun bitki(ısıtıcıyı ve filtreyi gizlemek için), 1 adet yapay mercan ve mağara şeklinde 1 adet kaya ve sarı kum ile dekore ettim. Şu anda 9 adet canlı doğuran var 2 çöpçü ve 2 vatoz daha alacağım.
 
1- Filtrenin hava özelliği var hava özelliğini devreye aldığımda hava motorunu da çalıştırmalımıyım. Yada sadece filtre özelliğini kullanıp hava motorunu mu devreye almalıyım?
2- Balık sayısı yeterlimi yoksa bir kaç ekleme yaparsam çok mu abartmış olurum?
3- Sıcaklık 26-27 derece uygun mu?
4- Tankımın üst arka kısmı açık, uygun boyutlu cam ile kapamayı düşünüyorum sorun olur mu?
5- Beslemeyi günde 1 kez yapacağım uygun mu?
6- Kaç günde ve ne oranda su değişikliği yapmalıyım?
7- Dip sifonu aldım, ne sıklıkta ve nasıl kullanmalıyım?
8- Tankın ışığı nekadar açık kalmalı, şu anda ışık beyaz dekorasyon için açık pembe ışık koysam balıklara zararı olur mu
9- Geceleri sadece filtreleme çalışsa yeterli olur mu yoksa herzaman hava takviyesi yapmalımıyım.
10- Filtrenin çıkışını tankın enine mi boyuna döndürmeliyim?
11- Bu tankta başka cinslere de bakabilir miyim.
 
Sanırım abarttım ancak yeni başlayan beni sıkılmadan bilgilendireceğinizi umut ediyorum. Değerli yorumlarınızı beklerim.
 
Teşekkürler...
 
Burak

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.