ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
omerozlem
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
13 Haziran 2006 12:50
Son Ziyaret:
12 Ocak 2007 10:52
Toplam Mesaj:
11 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Barış KAHVECİOĞLU

SON 10 MESAJI

Yürümeden Koşmak

Zeynel Bey merhaba

 

Öncelikle hayırlı olsun umarım arzuladıgınız akvaryumu kurarsınız.

Deltec in bu setini ülkemizde maalesef bulamazsınız .Avrupada bile fahis fiyatla satılıyor.Bunun yerine bircok akvaryumcuda bulabileceginiz lifetec setini alabilirsiniz.Yaklasık 120-40-60 olculerindeki akvaryumumunu sump ve ps dahil 1500-1800 ytl civarında bulabilirsiniz ancak benim izlenimim (Durso sistemi hos olsada) ps in ve sump ın yeterli gelmiyecegi yonunde.

En iyi yol bircok arkadasımızın yaptıgı gibi güvenilir bir akvaryumcu bulup istediginiz olculerde mobilyalı bir akvaryum siparisi vermeniz.Alıcagınız ekipmanlar konusunda bu ve diger forumları incelemenizi öneririm.Asagıda bazı linkler veriyorum forumlara kayıt olup tuzlu su baslıklarını okursaniz bircok sorunuzun cevabını bulacaksınız.Bu siteyi inceledikten sonra asagıdaki forumlarıda incelemk faydalı olur.Birinde konusulmamıs konu digerinde konusulmus olabiliyor.Basarılar....

 

www.akvaristler.org.tr

www.*.org

www.resifbolgesi.com

 

Not - yukarıdaki linkte yıldız olan bolumde akvar yum kulu bu  yazıyor ama nedense mesajda yıldız cıkıyor.

 

omerozlem2006-10-3 2:13:48
karısık tanganyika
[QUOTE=eeremre]Refet bey açıklamış. Akvaryum ölçülerinizi söylemeden yapılacak bütün yorumlar havada kalacaktır.

[/QUOTE]

 

Söylemiş söylemesinede  bilgi veriniz gibi sert bir söylemle.Forum yöneticisi sıfatı tasıyan biri daha dikkatli yazılar yazmalı.

Ömer Bey tankınızın hacmi yeterliyse tropheus dısında hepsini beraber besleyebilirsiniz.Hatta aralarına ocellatus gold ve marlieri de ekleyebilirsiniz.Frontosa da ısrarcıysanız akvaryumunuzun boyu en az 100 cm olmalı.Daha kısaysa bence frontosadan vazgecmelisiniz..Basarılar..

duboisi nin yanına hangi tropheus olur
Evet duboisiler digerleriyle eşleşmez.Diger tropheuslar arasındada eşleşme tahmininizden çok daha zordur.
duboisi nin yanına hangi tropheus olur
Tropheuslarda boy farkı önemlidir ve baska bir balık türü koymamalısınız.Duboisi lerin yanına bemba koyabilirsiniz.Gerek fiyat gerekse bakım kolaylıgı bakımından duboisi ile rahatca besleyebilirsiniz. Tabii akvaryumunuzun ölçülerini bilmeden tamamen afaki konusuyorum.
Nerede bulabilirim?
Bu ölçülerde bir akvaryumda lelupi beslememenizi öneririm.Lelupiler sert ve bölgeci balıklardır.Bu ölçülerde su parametrelerini sabitlemeniz ve balıklara stressiz bir ortam saglamanız çok  zor.İmkanlarınız ölçüsünde daha büyük bir tank almanızı öneririm.
tropheuslar için buffer gerekli mi?

Buffer suyun ph ını ayarlamanızı yani tamponlamanızı saglar.Tropheuslar golun kayalık ve sahil kesimlerinde yasadıgından daha yuksek ph isterler.Sebeke suyunun ph ı 7-8 aralıgında olur.Tropheus icin icinde golun minerallerini barındıran seachem tanganyika buffer kullanıyorum ve suyun ph ı 8.4-8.6 aralıgında .Buda balıkları daha saglıklı ve mutlu kılıyor.Sizede tavsiye ederim.Bulamazsanız www.aquapetcenter.com adresinden edinebilirsiniz.

 

Tropeus kriza yanında ne beslenir.

Granül yemler mideleri yok denecek kadar ufak olan tropheusların sindirimi açısından uygun degil. İlla verilecekse iyice su emdirilip verilmeli.

Ayrıca tropheusları artemia ve dana yüreğiyle besleyenler bile var. Ne verseniz yerler ancak bu tarz bir besleme tecrübeli hobiciler tarafından denenmeli. Hayvansal Protein ağırlıklı beslendiklerinde bloat riski artıyor ancak illa bloat olacaklar diye bir şey yok.

tearaway2006-6-22 4:49:9
gece ısık
.Bu arada moba aldıgınızı okumustum bir yerde .Umarım üretmeyi basarırsınız
Metin Bey muhtesem olmus.En kısa zamanda bende deniyecegim
omerozlem2006-6-15 3:2:0
Eretmodus Cyanostictus

Bende su an 3 adet eretmodus var.Henüz yavru alamadım ancak ates dansları basladı .Sabırla bekliyorum.Cok enteresan balıklar oldukları kesin ve üretimleri cokda zor degil.Akvaryumcuda 40 cmlik tankta agzına yumurta almıstı.Özellikle yumurtalarını 10-12. gün erkek disi paylasıyor ve kuluckayı beraber tamamlıyorlar.

 

Bu balıga tanganyika palyacosu dendigini duymamıstım.Atkafa cichlid veya gülen cichlid benim duydugum takma adları.Merakınız varsa daha fazla bilgi verebilirim.Ayrıca eretmodus satan arkadasla irtibata gecmek isterim....

Tropeus kriza yanında ne beslenir.

Merhabalar

Tropheuslarla baska bir tür önerilmemekte.Bencede tek tür olarak besleyin.

Yem olarak granül yemlerden uzak durmalısınız.Sera granu green pek uygun degil yani.Ancak sera flora .osi spirulina .tropical spirulina .sera spirulina tablet ve haftada 2-3 kez karides mix verebilirsiniz(Karides mixi sabah ögünü olarak vermelisiniz.)

Yosun tutturmak icin en iyi yol balkonda kücük bir kovanın icine su koyup icine tasları yatırıp günese bırakmak.2-3 gün icinde yosunlar hazır olur.

Lütfen Türkçe karakterleri kullanınız, imza kısmına ad ve soyad bilgilerinizi girerseniz seviniriz, anlayışınız için şimididen teşekkür ederiz.

tearaway2006-6-22 4:45:17

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.