ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
lordsnk
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
4
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
16 Aralık 2011 10:24
Son Ziyaret:
09 Mart 2016 12:34
Toplam Mesaj:
11 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Cengiz Aydin
Doğum Tarihi:
15 Aralık 1986
Yaş:
37
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Cengiz Aydin

SON 10 MESAJI

Akvaryum Kenarında Oluşan Kireç Temizliği
Silis kumu camı net şekilde çizer demekki senin kumun silis kumu değil. Limon olayına da gelince sonuçta limon asidik olduğu için camda oluşan kireçi (kalsiyumu) çözüyor. Az miktarda kullanılması herhangi bir yan etki yapmaz.
Mayalı sistemle ilgili sorunum
Murat Bey, bende yaklaşık aynı tarifle yaptım ama ben sıvı gubre koymadım ve sütü yarım bardak kadar attım. Çıkışla ilgili problem benim gözlemlerime gore 2 nedenden gerçekleşiyor. 1- hava kaçıran kapak. Ben hava hortumu kullandım. Kapağı sıcak çiviye deldim ve güzelce silikonladim. Ve kapağın etrafını bantladım iyice. 2- çıkış noktasının cok sık malzemeyle kapatmak. Ben izmarit kullanmadım direk makyaj pamuğu koydum çıkışa. Suan sistemde hiç bir düşüş olmadan 20 günden fazladır çıkış alıyorum.
Akvaryuma yararlı yiyecekler
Bende kabak, salatalık, kırmızı paprika biber, elma vs. bir cok meyve ve sebzeden haftada 2 kez en az veriyorum. Herhangi bir dezavantajını görmedim. Aksine vatoz ve coryler afiyetle yiyorlar ve hızlı bı gelişim gösteriyorlar.
Bitkili Akvaryum Maden Suyu Kullanımı
Bende 2 haftada 1 kez 50 lt ye 1 şişe kullanıyorum. Canlılarda kötü bir etki bıraktığını gözlemlemedim hiç. Bitkilere tam katkısı oluyo mu bilmiyorum ama bitkilerim gayet sağlıklı.
Mayalı co2 kullananlar çıkışında ne tür difüzör kullanıyor?
İlk yazdığım yorumdan sonra tekrar deneme yaptım. Bu sefer hortum icine bir adet tel koyup büktüm ve kabarcıkların direk yukarı doğru çıkmasını sağladım. Difüzör olarak hiç bir şey kullanmadım. Hortum içerisine makyaj temizleme zımbırtısından koydum (biraz sıkıca ama). 10 gunü gecti harika bı çıkış var suanda. İncelik kabarcıklar çıkıyor ve bitkilerde gözle görülecek ve hayrete düşülecek kadar gelişme var. Bilgisayar bozuk o yüzden atamıyorum videosunu. İsteyen olursa mail ile göndere bilirim videoyu.
Nothobranchius Eggersi Yumurtalarım (killifish)
Hocam artemia verdim biraz önce. Böyle bir yem yeme şekli yok yani :). Resmen saldırdılar ama içlerinden 2 tanesi pek ilgi göstermedi. Birde biraz fazla kaçırdım herhalde artemiaları sorun olurmu acaba?
Nothobranchius Eggersi Yumurtalarım (killifish)
Balıkların dışkıladıklarını görebiliyorum aslında. Balıklar suan icin iyi durumda 8 tane ile kayıpsız yola devam ediyorum simdilik. Ben aslında yem icin fairy shirimp yumurtası satınalmıştım fakat bı turlu bu canlıları yumurtadan çıkaramadım. Ama bende hemen artemia desteğine gidecem.
Nothobranchius Eggersi Yumurtalarım (killifish)
Bende yaklaşık aynı tarihlerde elime ulaşan Rachovii Beira 98 yavrularımı sizin gibi 2 partide çıkardım ilk partide çıkan 18 yavruyu kazara kaybettikten sonra 29 aralık gibi ikinci partiyide suya bıraktım. Ben yumurtaları dibi torf dolu bir dondurma kabına koyup bunuda akvaryumun içine koydum. Suyun üstünde yüzer vaziyette duruyor. Evet genel anlatımdan sonra şaşkınlıkla sizin yavruların gelişimininden bahsetmek istiyorum. Ben balıklara daha herhangi bir yem taviyesi yapmadım kaba biraz yosun bıraktım sadece onlardan besleniyorlar. Ama gördümki canlı yem olmazsa olmazmış. Bendeki yavrular sizinkilerin yavrusu gibi neredeyse =).

Mayalı co2 kullananlar çıkışında ne tür difüzör kullanıyor?
Bende mayalı bi sistem kurdum fakat vortex yapmak istesemde çok çirkin bi görüntüsü olduğu için içim el vermiyor. İlk başta direk hortum içinedirek pamuk doldurup başka bi aparat kullanmadan denedim. Açıkcası fena olmadı ama çıkış çok azdı. Daha sonra şırınga sistemine geçtim. Onda da bi kaç iyi denemem oldu ama zamanla bozulduğunu gözlemledim. Bi sonuç bulamadım bende açıkcası :S Başlığın sıkı takipçisi oluyorum bende şuandan itibaren. =)
Cüce vatozala Normal Vatozu ayırmak
Teşekkürler Adil Bey. Sayenizde bişey daha öğrendik =)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.