ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
007nefret
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
27 Aralık 2011 13:15
Son Ziyaret:
08 Eylül 2018 20:51
Toplam Mesaj:
6 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
cihan usta
Doğum Tarihi:
01 Şubat 1986
Yaş:
38
İl:
Bursa
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

cihan usta

SON 6 MESAJI

Tropheus Duboisi Tankı
Sağlıklı balıklar dileğiyle sözlerime arkadaşların dediği gibi akvaryumunun içi cok kalabalık tabi bunun akvaryumun 1m lik bi akvaryum onun için baska balık eklemezsen daha ii olur fazlalıkları cıkar. sadece kup ve yassı taşları kullan tropheuslar genelde bu yassı taşların uzerinde yumurta doker akvaryumundan siyah hagen kumu cıkarmalısın ve bu ilk once yapacagın olsun cunku o kum ph degerlerini dusurur genelde bitkili akvaryumlarda kullanılır. sebeke suyumuz 7-7.60 cıvarlarında ph verir oysa tropheuslar 8-9 ph arasında bakılır kumla birlikte dahada dusuyordur suyun degeri saygılar saglıklı balıklar...
Pul Yem Yapımı
[QUOTE=engingnz]Pul Yem Yapımı
Malzemeler :
500 gr Bezelye
10 Yaprak Ispanak
10 Dal Isırgan Otu
2 Kırmızı Dolmalık Biber
1 Havuç
5 Diş Sarımsak
200 gr Ton balığı konservesi (Karides veya çimçim de olabilir ancak kilosu 50 ytl)
4 Yemek kaşığı Mısır Unu veya Buğday Unu
4 Yemek kaşığı Soya Unu veya Buğday Unu
4 Bemiks Vitamin Tablet
5 Spiruluna Tablet
4 Yemek kaşığı Mısır özü yağı (Balık veya karides yağı bulamadığımdan)
2 Tatlı kaşığı iyotsuz tuz
2 Tatlı kaşığı toz şeker
Toz Jöle (az miktarda) (Aktarlardan bulunabilir)
Aliminyum Gıda Folyosu
Ufak boy Spatula

Hazırlanışı :
* Ispanak Isırgan Otu Bezelye Kırmızı dolmalık biber Havuç bir tencerede az miktarda su ile ağır ağır kaynatılarak haşlanır. Haşlama suyunu dökmeyin.
* Elde edilen haşlanmış malzemeler mikserde parçalanarak inceltilir.
* Mısır ve Soya unu Mısır özü yağı Tuz Şeker eklenir.
* Sarımsaklar dövülerek inceltilir.
* Bemiks tabletler Spriluna tabletler havanda dövüldükten sonra bütün malzemeler karıştırılır.
* Ton Balığı mikserde inceltilir karışıma eklenir.
* Bütün malzemeler karıştırıldıktan sonra macun kıvamına gelmesini sağlayın; artan haşlama suyu ile inceltebilirsiniz. Macun çok koyu veya çok sulu olmamalı.
* Yemi parçalara bölerek buzluğa kaldırın (o gün kullanacağınız kadarını bir çorba kasesine ayırın)
* Yarım çay bardağı suya 2 çay kaşığı toz jöle ilave edin iyice karıştırın. Ayırdığınız yemle jöleli suyu karıştırın. 1 tatlı kaşığı mısır özü yağını karışıma ekleyin.
Elde edeceğiniz kıvam çok önemli çok sulu olmamalı. Örneğin; bebek maması kıvamında olmalı. Çok koyu bir kıvamda da olmamalı gerekirse biraz daha jöleli suyla ve yağla inceltin. Çok sulu ise çok az un ekleyerek kıvamı bulun.
* A3 genişliğinde aliminyum folyo kesin yemi ince bir tabaka olarak folyaya yayın. Ufak bir Spatula yardımıyla tüm yüzeye eşit dağılacak şekilde sıvayın. Sıvama işlemi sabırla folyonun yüzeyi görünmeyecek şekilde yapılmalıdır. Sert darbeler yemin bazı bölgelerde daha yoğun bazı bölgelerde daha seyrek olmasına sebep olur. Spatulayı folyo üzerinde yemi okşarcasına gezdirin. Yem bütün yüzeyi kaplamalı alttaki folyo görünmemeli.
* Kurumaya bırakın. Hava sıcaklığına göre 2-4 saat sürebilir.
* Yem kuruduktan sonra parmağınızla üzerine bastırarak sıyırabilirsiniz. Eğer kolaylıkla sıyrılmıyorsa folyoyu rulo yaparak katlayın ve hafifçe üzerine kuvvet uygulayın. Yemler kendini bırakacaktır. Eğer sürdüğünüz yem tabakası çok inceyse folyonun yemi bırakması daha zor olur. Kalan yemleri bir çay kaşığı ile hafifçe kazıyabilirsiniz. Yem rahatlıkla sıyrılmıyorsa kıvamla ilgili bir hata yaptınız demektir. Yem kuruduğunda ilk sürdüğünüzden daha ince bir tabaka olur. Jöle çok gelmiş olabilir veya un/yağ oranı yanlış olabilir. Unu fazla kullandıysanız kurabiye gibi kolayca dağılan bir yeminiz olur. Jöleyi fazla koyarsanız yem kuruduğunda çok sertleşir yenmez! Yemin içinde yeterli miktarda yağ varsa kolayca kabuk kabuk sıyrılacak hatta dökülecektir. Aşırı yağlı bir yem elde ettiyseniz kağıt peçete üzerine serin bir süre bekleyin yağ kağıda geçecektir. Yağlama işlemi yem kuruduktan sonra yapılmamalıdır.

Not : Her ne kadar tarife bağlı kalmaya çalışsanız da %100 başarılı olmazsınız. Deneme yanılma yoluyla en ideal kıvamı ve oranları bulabilirsiniz.
Kullanılan besin çeşitleri isteğe göre değiştirilebilir. Akvaryum balıkları için sıcak kanlı hayvanların etleri önerilmez karides veya balık etleri kullanabilirsiniz.
Balıklarınız yeme 1-2 gün içinde alışacaktır. İlk etapta azar azar yemleyin. Marka yemlerde kullanılan karides ve kabuklu hayvan etleri balıklara çok çekici geldiğinden balıklarınız yaptığınız yemi yadırgayabilir. Ancak besin değerleri olarak marka yemlerden hiçbir eksiği yoktur. Maliyet hesabı kullanacağınız malzemelere göre değişiklik gösterecektir. Benim hesabıma göre marka yemlerden 6-7 kat daha ucuza geliyor.

                                                                                                                             ALINTI


[/QUOTE] yapan ustadın son formulu budur ilk yaptığı balıklar tarafından beğenilmemiştir







007nefret2013-01-02 00:14:28
Balıklarımın türleri nedir yeni resimler
Bana CALiCO erkek gibi geldi.calicolar kirma baliklardir diger adida cingene cichlid dir. akvaryumda turemis dogada bulunmayan canlilardir. forumda veya internette arasan bulabilirsin cesitli varyasyonlari bulunur renkleri farkli olabilir.007nefret2012-12-29 18:48:55
Kasakalawe+bemba+ikola acaba hatamı yaptım
135-55h-40 lık akvaryuma 3D+1E olmak üzere 12 adet 5cm-7cm arası Kasakalawe-bemba-ikola koydum ...Acaba hatamı ettim. Hem beslemek hem gorsellik hemde saglıklı yavru almak istiyorum...Sizce ayırmalımıyım bu türleri?
 
şimdiden cevaplarınız için teşekkürler saygılar...
baliklarin Türü nedir ?
Yorumun için sağol ama bana pek yunus gibi gelmiyorlar 
baliklarin Türü nedir ?

soldaki dişi sağdakinin erkek olduğunu düşünüyorum türleri ayni ama ne olduğunu bilmiyorum şimdiden teşekkürler
007nefret2011-12-27 13:24:33

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.