ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ogulcan13
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
18 Ocak 2012 21:08
Son Ziyaret:
19 Kasım 2018 18:20
Toplam Mesaj:
237 [0.05 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
OGULCAN AKGUN
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Makina Müh.
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

OGULCAN AKGUN

L144-L144Longfin,Mavi Kaplan, Kırmızı Kristal, Blue Leg Poso, Kardinal, Kiraz Karides

SON 10 MESAJI

Bitkili Sorular --
En az 2x39 watt t5 hatta 3x39 watt daha iyi olur. 
L SERİSİ VATOZLAR HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER
Merhaba Güven bey, size bir kaç sorum olacak;

1) İçinde sae,neon, kırmızı burun tetra, rasbora ve karideslerin olduğu high tech bitkili tankımda bir kaç haftaya yumurtlayacak damızlık L144 lerim var. Size sorum yavruları ayırmalı mıyım yoksa kendi hallerinde bırakıp akvaryuma dağılmalarına izin mi vermeliyim? Yem bulma sorunu yaşarlar mı?

2) Ayırmam gerekiyorsa bunu nasıl yaparsam daha sağlıklı olur? ( yumurtalar ve erkek vatozla birlikte küpü tül yavruluğa koyarak veya yavrular yumurtadan çıktıktan sonra küpü boşaltarak mı? )
Dış filtreye gerek varmı
Merhaba, dış filtre almanız dip temizliğine pek bir fayda sağlamayacaktır ama biyolojik filtrasyon içi iyi bir seçim. Kullannırsanız yararınıza olur.
Benden size bir öneride, çift ısıtıcı kullanmışsınız yani herhangi bir termostat arızasıyla karşılaşma ihtimalini ikiye katlamışsınız (heleki çin malı).    
Bitkili akvaryumlarda dip çekimi.
Aydınlatma sürenizi 5saat açık 4 saat kapalı 5 saat açık gibi timer ile ayarlarsanız daha iyi olur veye 4-4-4 gibi...
50 lt lepsites akvaryumu icin bitki ve kum onerisi
Taşlara moss türleri sardırarak güzel bir dekorasyon yapabilirsiniz. Java mossun bakımı neredeyse yok denecek kadar az. Ayrıca taşlara anubias bağlayabilirsiniz. Dediğim bitkilere bir göz atın isterseniz forumdan. 
co2 sisteminde hata mı yaptım?
İlker bey , fermentasyon için sıcaklık da çök önemli, şişe soğuk bir zeminde duruyorsa daha korunaklı ılık bir yere alıp deneyin.
Bitkili akvaryumlarda dip çekimi.
Alg problemini su değişimiyle değil de filtrasyon ve aydınlatma ile çözmeye çalışırsanız, su değişimlerindeki bel ağrılarından da yırtarsınız. 
Co2 Tüpü Hakkında Tüp Kullananlardan Yorum Bekliyorum.
1) Alüminyum tüp çelik tüpe göre daha yüksek basınca dayanır.
2) Akvaryum için kullanımda tüp basıncınızın hiç bir zaman 60-65 in üzerine çıkmasına izin verilmez, kaldıki 190 bar civarında emniyet ventili devreye girer .Yani sağlamlık açısından alacaksanız pekte bir farklılık hissetmezsiniz.
3) Alüminyum tüplerin en büyük artısı göz estetiği, yani evin içinde çok görülen bir yerde duracak ise tercih sebebi olabilir ama kapalı dolapta duracak ise çelik tüpün hiç bir sakıncası yok.
4) 02 ile Co2 nin korozyon etkileri farklı olduğundan, sadece co2 tüpü diye üretilen tüpler kullanılır. Ama O2 ve hava tüpleride rahatlıkla kullanılabilir.
5) İsta gibi sadece akvaryum için üretilen ürünlerin kat kat daha fazla fiyata satılması oldukça normal, yurt dısından gelene kadar bin kişi kar koyup biz hobicilerden çıkarıyorlar bunuda. Ama türkiyede üretilen ve sanayi kullanımı için üretilmiş tüplerin makul fiyatlı olması doğal.


co2 sisteminde hata mı yaptım?
Ömer beyinde dediği gibi yapıştırıcıydı silikondu hiç gerek yok, çiviyi ocakta ısıtıp kapağı hortum çapından daha dar delin ve kolay kolay sızıntı problemi yaşamazsınız.
Co2 Tüpü Hakkında Tüp Kullananlardan Yorum Bekliyorum.
O2 tüpünü Co2 için kullanacaksanız, eğer hali hazırda üzerinde bulunan vana varsa onu emniyent ventilli vana ile değiştirmeniz gerekiyor. Emniyet ventili 190 bar civarında kendini açarak, tüpün patlamasını engeller. Benim tavsiyem yerli herhangi bir markanın çelik co2 tüpünü alıp, üzerine ista selenoid valflı regulator takarak kullanmanız. 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.