ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mikailmangir
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
16 Şubat 2012 12:21
Son Ziyaret:
05 Mart 2013 22:52
Toplam Mesaj:
30 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mikail MANGIR
Doğum Tarihi:
02 Ocak 1989
Yaş:
35
İl:
Antalya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

MDMD

SON 10 MESAJI

Moli Yavrularım Kaçıyor.
Işık faktörü,yansımalar ya da kendilerine yaklaşan nesnenin korkusu olabilir.bu siz de olabilirsiniz mesela.Sürekli gidip bakmanızdan bile rahatsız oluyorlar belkide.Onlara saklanabilecekleri bir ortam oluşturmalısınız.Bitki rafya kayalar gibi.İlk 2-3 gün yem vermemenizi tavsiye ederim.
Kuyruk buzusmesi
Kardeş bende de aynısı olmuştu kuyruk kısma olayı ama sonradan düzelmişti.Suyu tamamen değiştirmem gerekti.Dinlenmiş su koymak gerekiyor ve kesinlikte tamamı değişmemeli birşey olmaz diye hepsini değiştirdim sonuç olarak 3 tane lepistesim kuyruk kıstı ve 2 gün sonra düzeldi.Suyun oturmasıyla ilgili olarak galiba.Filtreleri son ayarda çalıştırdım ve tuz ekledim.Bu şekilde düzeldiler.Kum ve kayaya sürtünmesi dış parazitin habercisi olabilir.Kuyruk kısma olayı da bulundukları ortamdan rahatsızlar şeklinde yorumlayabiliriz.Renginde pullarında gözlerinde ve anüslerinde herhangi bir değişiklik var mı yok mu iyi gözlemlemeni tavsiye ederim.
Kuyruk buzusmesi
En son su değişimini ne zaman ne kadar oranda yaptınız ?
Yeni akvaryum
Co2 ve fazla ışık istemeyen bitkilerden tavsiyem olur.Şimdiden hayırlı olsun
lepistes ölüyormu?
Fotoğraf koyabilirmisin ? Resimli daha iyi tanı konulabilir.
Lepistes uzmanlarına sorum
Bunlar bildigin lepistes :)) yani akvaryumcularda var olan. Erkekler ithal gelenlere benziyor. kameranın sürekli gösterdiği beyaz gibi olan ise yerli.Renklendirici ya da hormon tarzı uygulamalar yapılmadığında bu şekilde kalıyorlar.Benim yavrulardan büyüyenler de beyazlar.Sadece kuyruklarında desenler var o da dikkatle bakınca görülüyor ve kuyruğun alt kısmına doğru nokta şeklinde izleri var.
Şelale Filtre Kulanıyorum, Hava Motoruna Gerek Var mı ?
Oluşturmaz olur mu kardeş ?? 650L/h ne demek ? Saatte 650 lt su basar demek. Hadi bunun yüksekliğiydi filtre malzemesiydi ıvır zıvır 500 lt ye düşsün. Bu da demek oluyorki saatte 500 litre su döngüsü olacak.Her durumda bu filtre o akvaryumdan o suyu çekecek ve filtre edip akvaryuma geri verecek.35 litre için bu fazla. Şelale filtre ile diğer filtre arasındaki fark,filtre ettiği suyu akvaryuma bırakma şeklidir. Saatte 4-5 döngü idealdir ama senin filtreyle en az on kez devirdaym olmuş olacak
lepistes bakımı
35-40 litreye 1 çay kaşığı tuz koymakta fayda var.Kum olarak iri taneli olanlar daha iyi olacaktır.Mercan kırığı midye kırığı gibi.Sonuçta lepistesler sert suların canlılarıdır.
ic filtre debisi
Az veya çok hava üfürmesiyle debisi değişmez.Motorun üzerinde yazan debi neyse odur.Su çıkan ağız kısmını cama doğru çevir yada dağıtan bi aparat takarsan suyun kuvvetını kırabilirsin.
Şelale Filtre Kulanıyorum, Hava Motoruna Gerek Var mı ?
Kardeş 35 lt lik akvaryum için 650 lt lik filtre kullanıyorsun.Su döngüsü çok hızlı olacaktır.Balıklarınızı çok yoracak gibi...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.