ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
okky
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
23 Mart 2012 23:21
Son Ziyaret:
07 Mart 2014 01:09
Toplam Mesaj:
7 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
okan kemal öztürk
Doğum Tarihi:
06 Eylül 1985
Yaş:
38
İl:
Izmir
Meslek:
astsubay
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


okan kemal öztürk

SON 7 MESAJI

150*40*50 akvaryum kurulumu
[QUOTE=piserol]Renk kodu yada kaplama kodu muhakkak vardır çünkü resimde görülen mobilyalar kaplamadır saf ağaç değil. Kaplama oldukları içinde kesinlikle aynısının tıpkısını yaparsın. Bizim yaptırmayı kararlaştırdığımız sehpanın boyu 150x70x40 dün biraz fiyat araştırması yaptım eniştem tornacı olduğundan demir fiyatını verdi profil demirden yapılırsa max. 150 - 200 arasında değişir dişarda yaptırman dedi yani demir için verilicel max. miktar 200 TL. kaplaması içinde yine kuzenin marangoz arkadaşına başvurduk oda düz kaplama 1cm mdf den verdiğin olçülerde 200-250 liraya filan gelir tabaka hesabından ama çekmeceli olması lazım kapaklı olması lazım sonuçta yenge yemek ünitesi olarak kullanıcak yanı bir tarafı ona ait olucak o yuzden 300 lira gibi düşün dedi aldığım fiyatlar bunlar. Kaplama işi dediğim gibi resimde görülen mobilya lake kaplama deil belli standart mdf kaplama gibi duruo kaplama çeşidini ve renk kodunu öğren heryerden bulursun bulurlar... Sıkıntı etme yengeyede yaptırmadan önce bi göster bak aynısı olucak...[/QUOTE]
Çok teşekkür ederim desteklerinizden dolayı. Yani sizin söyleminize göre mobilya ort. 400tl'ye mal olucak dimi?
150*40*50 akvaryum kurulumu
[QUOTE=piserol]Selamlar,

Aynı olayı nişanlımla bende düşünüyoruz ve cumartesi günü karar verdiğimiz yemek odası konsolunu güzelce inceledim ve satış temsilcisinden çok yararlı bilgiler aldım diyebilirim.. Ne kadar uğraşırsanız uğraşın en kaliteli ağaç olsa bile taşımaz dedi çünkü parçaların birbirine geçme olması ağır yük taşımasına engel... Bu ve benzeri ürünler sadece içerisine ve üzerine eşya konmak için uygundur... Bizde bundan vaz geçip (bu parçayı almayacağız) onun yerine aynı renk ve desenlerden aynı boyda akvaryum için mobilya yaptırma kararı verdik... 

Son olarak şu anda kullanmakta olduğum tankım 60x50x50 ve 150lt hacimde. ilk kurduğumda sehpası yoktu ve bilgisayar masasından bozma bi dolabın üstündeydi L köşelerle desteklenmiş. 2 Ay kullandım ama içim bir türlü rahat etmedi çünkü en ufak bir dokunuşta sallanma yapıyordu bu yüzden kuzenimi vasıtası ile marangoz arkadşına yeni dolap yaptırttım. Taş gibi en ufak bir sıkıntı yok. Buda L köşelerle destekli ve mdf kalınlığı 3cm. Yerinde o olsam o konsolu almam ve aynı renkte bir atölyede yaptırtırım... Hem yemek odası takımına uyar hemde için rahat olur... (konsola vericen paraya sehpayı rahatlıkla yaptırtırsın biraz araştır)
[/QUOTE]
Valla aynı durumdaymışız  ya peki acaba bizim yemek odasının bi parçasıymış gibi yapabilirlermi sizce? Eşim kesinlikle yapamıyacaklarını iddaa ediyorda ama bende yılmıyorum bu işi çözücem. Birde siz hiç bir yerden fiyat aldınız mı? Ne kadara mal olur sizce benim istediğim boyutda bi mobilyalı akvaryum??? 


[QUOTE=Reinhard]Okan bey eşinizin farklı türde ve rengte mobilya olmasın şartını gayet iyi anlıyorum aynı dertten bende çekmiştim zamanında :) Ama size tavsiyem o konsolu almamanız yönünde çünkü akvaryum 300 litre kumu taşı derken 400'ü bulacaktır. İÇinde demir profil olmadığından ve suya dayanıklı bir malzemeden yapılmadığı için belki 1-2 hafta taşıyacaktır ama sonrasında tatsız bir surprizle karşılaşmanızı istemem. Benim bu konuda fikrim diğer aldığınız mobilyaların kaplamasının ne olduğunu öğrenmeniz renk adıyla yada kodu falan vardır. Yada mobilyanızın fotoğrafını çekip bir marangozcuya gidip aynı kaplamadan yaptırabilirsiniz.  En iyisi içi demir profil ile güçlendirilmiş sizinde mobilyanıza uygun kaplama ile kaplatmanız size daha ucuza mal olucaktır. Gidip o konsolu alıcaksınız fiyatını bilmiyorum ama bide içine güçlendirmek için masraf yapıcaksınız gidip direk akvaryum sehpası yaptırmanız daha ucuza çıkacaktır diye düşünüyorum. [/QUOTE]
Peki siz nasıl kandırdınız eşinizi bu yönde taktik verin bana  şaka bi yana sizede danışayım gerçekten aynı takımın bi parçası gibi yaptırabilirmiyim akvaryumumu ve fiyat olarak ne kadara mal olur bi fikriniz var mı?
150*40*50 akvaryum kurulumu
Arkadaşlar cevap veren yardımcı olmaya çalışan herkese çok tesekkür ederim. Öncelikle şunu belirteyim biz bu konsolu daha almadık. 2 sene önce konsol hariç olarak kilim mobilyadan bu yemek odası takımını almıstık. Ama şimdi ben böyle büyük bir akvaryum yapmak istediğimden eşimde yemek odası takımımızın konsolunu alalım onun üzerine yaptır dedi. Yani onunda şartı bu bende ona mobilyalı akvaryum yaptıralım diyorum fakat evde farklı farklı mobilyalar istemiyorum olacaksa böyle olsun diyor. Bu yüzden o konsola bu akvaryumu yaptırmanın çarelerini arıyorum. Bi arkadasım konsolun içinin resimlerini istemiş ama dediğim gibi daha almadığımız için iç resimleri yok. Konsol Kilim Mobilyanın Şehrazat Yemek Odası Takımının konsolu. Birde arkadaslar ben bu konsola güçlendirme yapıcak olsam bu bana ne kadara patlar yani maliyetli bişe olurmu ve en önemliside gerçek manada işe yararmı bu güçlendirme? Ayrıca şuan oturduğumuz yerden 4 sene sonra tayin olucaz taşınırken konsola yaptırdığımız güçlendirme sökülmesine mani olurmu acaba? Çok soru sordum biliyorum ama bu konuda bilgili siz değerli arkadaslarımın tavsiyeleri doğrultusunda ilerlemek istiyorum bu iş de. 



[QUOTE=piserol] [/QUOTE]

Piserol arkadasım forumda mesajınız var ama boş bilginiz olsun.
150*40*50 akvaryum kurulumu
Arkadaslar cidden olurmu olmazmı ya başka fikir verecek kimse yokmu ne kadar ağır cevap geliyor benim konuma 
150*40*50 akvaryum kurulumu
Arkadaslar yokmu başka fikir verecek yardımcı olacak kimse??? Ayrıca akvaryumu nasıl yaptırmalıyım cama cam şeklindemi olmalı? Kapak kısmı nasıl olmalı? Vs vs... Tavsiyeleriniz üzerine bişe yaptırmak istiyorum açıkcası herkesin fikrini alıp ona göre karar vermek istiyorum. Ayrıca sizce bu istediğim akvaryum ne kadara mal olur acaba???
150*40*50 akvaryum kurulumu
[QUOTE=cagdasbay]
Taşır taşır, 300 L sorun olmaz. İşaretli yerler çekmece mi? Yoksa yapıştırma mı? Açılabiliyorsa eğer, köşelerde kenarlarda federler destekler var mı bakın. Yoksa içerden demir L profilli parçalar vidalatın yada dik üçgen profilli ahşap parçalar tutkallayın. Zaten o öndeki kısım yapıştırmaysa yeterince destek sağlayacaktır. Bir şey yapmanıza gerek olmaz.
[/QUOTE]
İlginiz için teşekkürler işaretli yerler çekmece değil kapak. Şöyle söyleyeyim konsolu ortadan ikiye ayırdığımızda sağda iki kapak solda iki kapak var dikkatli bakarsanız anlarsınız sizde. Cidden taşırmı ya biz korkmustuk tasımaz diye
150*40*50 akvaryum kurulumu
Arkadaslar suanda 120 lt'lik bir akvaryumum var ve ben yemek odası takımının konsolu üzerine tam oturacak şekilde 150*40*50 boyutlarında bi akvaryum yapmayı düşünüyorum eşimle ortak kararımız bu şekilde ancak en büyük korkumuzda acaba taşırmı? bu konudaki tüm fikir ve desteklerinize çok ihtiyacım var. söz konusu konsol resimdeki konsoldur. yardım ve tavsiyelerinize bekliyorum çok güzel bi akvaryumum olsun istiyorum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.