ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Josea
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Nisan 2012 12:10
Son Ziyaret:
30 Nisan 2012 18:01
Toplam Mesaj:
53 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ali Tanrıverdi
Doğum Tarihi:
14 Haziran 1987
Yaş:
36
İl:
Istanbul
Meslek:
Tahsilat
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Korkaklıkta ar, İlerlemekte ŞEREF var...

SON 10 MESAJI

hangi tür daha uygundur
Zevkine göre bu tankta besleyebileceğin bir çok tür var. mavi prenses hoşuna gidiyorsa bence tek tür mavi prenses besle. sağlıklı yavrular alırısın inşallah ;)
128 lt'lik akvaryuma balık
Karmaya hiç girme derim. 6-8 aylıkken çifleşme dönemine giriyor balıklar aldığın balıklar 2-4 ay içerisinde üreme dönemine girmiş olacak. zaten sorunlar üreme döneminde başlıyor. hele bide balıklar eş tutarsa sen izle cümbüsü. heee şöyle bişey yaparsın hepsinden 2 şer erkek yada dişi alırsan yani cinsiyetler aynı olursa eş tutamayacakları için belki sorun olmaz ama bu seferde üreme olmayacaktır. sen önce ne yapacağına karar ver yavru almak istiyorsan o akvaryumda tek tür derim görsellik dersen karma yapabilirsin ama üreme ve eş tutma olayı işe girerse büyük sıkıntı çıkar ;)
128 lt'lik akvaryuma balık
Anladığım kadarıyla bu işten zevk almak istiyorsun. sana önerim Sarı Prenses...
1e 3d al kolonini kur. sonra her gün gözlemlemeye başla...
ağzı dolu olan dişi hatta çifleşmelerini, dişini yumurtaları yerden topladığını bile gözlemleyebilirsin...
daha sonra nur topu gibi yavrularını başka bir akvaryuma koyduğun zaman emin ol dört köşe olacaksın ;) fazla çeşit hep bizleri cezbeder fakat uyum, hacim, su kalitesi, hava yetersizliği... uzaaar gider. bilinçli yetiştir balıklarını ;) az bişey araştırmayla bulamayacağın bilgi yok ...
100*60*40 cm Akvaryumum
Öncelikle hayırlı olsun. deneyimleriniz bilmiyorum fakat arowanalar beslemesi güç balıklardır. kuru yeme alışması çok güç canlı yem ise hem pahalı hemde zahmetli olacaktır. oscarlara gelice müthiş balıklardır beslediğim için biliyorum. bence arovanaya girmeyin oscarlar işinizi görecektir. yakında 240 lt bana az geliyor acilen akvaryumu büyütmeliyim dedirtecek kadar da hızlı büyüyorlar demem o ki 240 lt oscara bile küçük gelecektir uzun vade de arowana ise oscardan daha fazla hacim ister kanımca 240 bi akvaryumda 2 oscar beslemeniz ;)
128 lt'lik akvaryuma balık
Malawi balıklarının temel özellikleri bölge koruması olduğu için eğer alanınız dar ise (örn. 128Lt) tek tür 1e 3d şekline bi koloni canınızı sıkacak herhangi bir kovalamaca ve arbede olmaksızın zevkle besleyip yavru alabileceğinizi düşünüyorum. tankınız biraz daha hacimli olsaydı. 2,3 hatta 4 cins aynı anda yaşayabilir fakat zaten sarı prenses için minimum 120lt falan diye hatırlıyorum. bence tek tür besleyin. saygılar.
Kafam çok karıştı...
Herkese çok teşekkür ederim... Prenseslerimi seviyorum. tek tür SarıPrenses aynen devam ;):)
Kafam çok karıştı...
Bende sp var şuan hali hazırda beslediğim. Uzun zamandır görüşmediğim bi arkadaşı aradım. Konu akvaryuma ve balıklara geldi. Sana amerikan zebra vereyim dedi. Bende ona bende afrika türü var sarı prenses bilmiyorum yaşar mı ama yaşamaz bence boşa maceraya girmim dedim ama o bana papağan sp zebra falan karışık besliyorum sorun yok hepsinden yavru alıyorum dedi. Sizce 1e 2 d zebra alsam mı arkadaşımdan??? 200lt akvaryumda 5d 1e sp besliyorum 2 de matrakantam var... Onur Yıldız2012-04-24 23:45:09
kolay Kabuksuz Artemia Hazırlanışı
Hiç üşenmeden okudum yorumları bazen düşündüm bazen şaşrıdım hatta katıla katıla güldüğüm noktalar oldu... Özen hanım sizi tebrik ederek başlamak istiyorum. çamaşır suyu(parfümsüz) artemia yumurtalarını eritiyor, sireke çamaşır suyunu dezanfekte ediyor, bizde sirkeden çıkan artemiaları su ile durulayıp sirkeden arındırıyoruz ve son olarak yavrulara veriyoruz. ya kimin kafasına ne takılıyor alnamadım ki??? TEMİZ İŞ ;) 
Astronot beslemek istiyorum...
Besleyen arkadaşlar varsa beni biraz bilgilendirebilir mi?

tek almayı düşünüyorum. çabuk büyüdüğü için yavru alıp büyütmek daha hoş olur bence. şuan 70l akvaryumum var. 300l yeterli olursa 300lt akvaryum yaptırıcam. jebo 828 dış filtre yanında etheim iç filtre düşünüyorum. haftada bir dip çekip %25 suyunu tazelerim. iki haftada bir filtre temizliği yaparım.

üretimi zor gibi geliyor fakat üretmek istersem ne yapmam gerekir???
3D Arka Fon Dış Filtre Yeri ve Yapıştırma.
Arkadaşım yapılan arkafonlar kişinin zevkine kaldığı için onun tasarımında nereden ne geçeceğine filtreler ve ısıtıcı gibi ekipmanların gizlenip gizlenmeyeceğine yapan arkadaşlar karar veriyor. bence kendi projeni kafana göre dizayn etmelisin. bi arkadaşımız forumda paylaşmıştı. herkes 5kg fuga pool kullanırken ve onu bitiremezken o 20kg kullanmış ve tamamını bitirmiş. sonra kalıbı bozmadan bir şekilde straforu içinden çıkartmış. öyle birşey deneyebilirsin. ama strafor olduğu sürece arka fon akvaryum içinde hareket edecek tam batma gerçekleşmeyecektir. slikonla yapıştırıp beğenmediği arka fonu çıkaran bir arkadaşım o slikonu temizlemeyi başarmıştı. yani biraz uğraşırsın ama slokn izi yüzünden tereddüt yaşıyorsan çıktığını duymuştum. saygılar...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.