ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ebulut
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
26 Nisan 2012 20:37
Son Ziyaret:
17 Ocak 2017 18:15
Toplam Mesaj:
11 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ergin bulut
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Bursa
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Dünya gözüyle gören yüzü
Kalp gözüyle gören özü görür

SON 10 MESAJI

akvaryumda su dalgalanmasını nasıl önlerim ?
Önerileriniz için teşekkür ederim, bir pet şişeyi kesip suyun çıktığı kafanın üstüne geçirdim şişenin bir kısmı suda. Filtreyi kısmıştım şimdi tamamen açtım baya iyi sonuç verdi. Daha uzun bir pet şişe kullanacağım ve şişenin büyük bir kısmı suya batmış olacak o zaman çok daha iyi olacağını düşünüyorum. Akvaryumda azda olsa bitki var amacım tamamen bitkilendirmek, betta yı çok sevdim ama ışık ve dalgalanma olayı betta yı rahatsız ediyor bunu bir çok yerde okudum ve gerçekten rahatsız oluyor. Işık bitkiler için lazım, vede suyun akvaryuma akarken çıkardığı ses çok hoşuma gidiyor. Uykuya geçince ninni gibi geliyor. :) Eğer betta nın sıkıntısını bunlardan vaz geçmeden giderebilirsem çok iyi olacak ama sıkıntısı geçmesse betta dan vaz geçeceğim :(
akvaryumda su dalgalanmasını nasıl önlerim ?
Merhabalar, akvaryumda su dalgalanmasını nasıl önlerim? Dış filtrem var, sirkülasyonu yavaşlatıyorum ama yinede betta rahatsız oluyor. Filtreyi durdurduğumda betta yelpaze gibi açılıyor ama filtre açıkken kısıyor ve rahatsız olduğunu hareketlerinden rahatça anlıyorum. Bu sorunu çözmenin bir yolu yoksa, betta beslemekten vaz geçeceğim. Betta besleyenler ne yapıyor çok merak ediyorum.
Bitkili akvaryumum (4 aylık)
[QUOTE=itswip]Arka fon edinmenizi tavsiye ederim. Birde ısıtıcı, termometre gibi ekipmanlar çok göz önünde sanki. [/QUOTE]
Evet akvaryumun yerini değiştirmeyi düşünüyorum, ve değişiklikler yapacağım o yüzden akvaryumun içine şuan hiç mudahele etmiyorum. Hepsini birden yapacağım. Arka plan için öneriniz ne tür bir desen veya nedir?


[QUOTE=umutgunay]Lepistes & Plati tamam, Neon Tetra asitli ve yumuşak su ister, dayanıksız olur. Çok da uyumlu sayılmaz. Kerevitler ise ulaşabildiği her şeyi yer. Bitkilerin bazıları da buna dahil. Onlar karma akvaryumlar için uyumsuz türlerdir. Onun yerine karides besleyebilirsiniz. [/QUOTE]

*tetraları aldığımda akvaryumcuda yaşamaları konusunda sorun olabilir demişti ama Maşallah çok sağlıklılar.

*Kerevitlerin bitkilere zarar verdiğini hiç görmedim. Belkide benim bitkileri sevmiyorlardır başka bitki türlerini seviyorlardır. :) Kerevitleri küçük bir tank aldım ona aktarmayı düşünüyorum. Bunuda üreme esnasında rahat olmalarını düşündüğüm için kısacası yavru almak için.

2 veya 4 kerevit için tank boyutu önerirmisiniz?
ebulut2012-11-29 13:58:05
Eletronik ballast alacaklara öneri ve uyarı!
Hiç oritech ballast kullandınız mı? Yada görme şansınız oldumu? Oritech kesinlikle iyi değil, fiyatıda pahalı. Elt hem t8 hem t5 çalıştırabiliyor. Yanlış bağlama ve diğer durumlar için koruması var. Ben türk malı kullanmak isterim ama aynı zamanda kaliteli ve ithal mallardan ucuz olmasını isterim. Hadi parasını geçtim türk malı olsun ama kaliteli olsun. Kutunun üzerinde t5 yazıyordu yada cihazın tam hatırlamıyorum. Vede gönderilmeden önce test edilmişlerdi (Satıcı firmanın dediği) ve de göndermeden önce 2 adetinde problem çıktığı yenisinin temin edilince siparişin gönderileceği söylenmişti. Geldi ama ilk denemde patladı!
Eletronik ballast alacaklara öneri ve uyarı!
Merhabalar, ışıklandırmam yetersiz olduğu için t5 florasan ve ballast almaya gereksinim duymuştum. Florasan seçimim jbl tarafından oldu çünki uzunluğu bana uyan bir tek jbl marka bulabildim. Ballast'ıda oritech aldım. Siparişim gelince açtım ve oldukça adi birşey olduğunu sezimledim. Ve yanılmamışım, ilk takışımda patladı. İçini açtığımda tse baskılı elektronik elemanlar olduğunu görünce ürünün ithal değil türk malı olduğuda anlaşıldı.

Not: Oritech i bu sayfada gördüğüm bilgiye istinaden aldım.
http://www.akvaryum.com/oritech_elektronik_ballast_urunr_43_1426.asp

Sorum: Aldığım ürün çakmamıdır vede orjinali varmıdır? ( Fiyat 35 tl civarındaydı ve tek florasan takılıyor, başka modelleri varmı bilmiyorum)

Sonra Bursa Gazcılarda sadece florasan ve lamba satan bir dükkana gittim. Balast konusunda bilgi aldım, adam bana elt marka bir ballast verdi, başıma gelenden ötürü kalitesini falan sordum. Bilgisayarından bir şeyler baktı ve ürünü yanlış hatırlamıyorsam 6 veya 9 yıldır sattığını bu zamana kadarda 1 tane bile geri ürün gelmediğini vede şikayet edilmediğini söyledi. Vede aldığım balast 2 florasan birden yakıyor. 4 tane birden yakan modelide mevcut. Eve gelince elt nin sitesine girdim ve çok iyi bir ballast aldığımı anladım. Üstelik 25 tl! ve çift florasan birden yakıyor!

Sitesi:http://www.elt.es/productos/i-fluorescencia_m.html?110105000&1

Türkçe seçeneğide var sayfanın.

Aldığım model 2 adet yakan modeli.

Ürünün kısa devre korumasıda var yanlış taksanızda patlamıyor! Bu sadece 1 özelliği. Üzerinde bağlantı şeması var hiç zorlanmadan tornavida kullanmadan takabiliyorsunuz.

Kısacası size tavsiyem ballast alacaksanız bu marka ürün alın!

Umarım bu bilgi işinize yarar sizde benim gibi yanlış (oritech) seçim yapmazsınız.


ebulut2012-11-29 02:10:10
Bu tetranın türü nedir?
Evet, acilen çıkartıyorum akvaryumdan :( Teşekkürler demek o yüzden fotoğrafını bulamamışım. Olan yavru balıklara oldu :(
Bu tetranın türü nedir?


Merhabalar,

3 - 5 sayfaya baktım ama bu türün fotoğrafına raslayamadım. Türü nedir acaba?

Rengi çok hoşuma gittiği için aldım. Az miktarda parlak turuncu rengi var.

Türünü sormamın nedeni bütün yavrularımı avlıyor! Doğum yapan balığımın yanından ayrılmıyor!

Akvaryumumdan çıkarsam mı. Diğer balıklarım yavrularla hiç ilgilenmiyor iken bu kerata sürekli av peşinde.

Bitkili akvaryumum (4 aylık)
Fotoğraf:

Boyut (cm):80x35x45
Kapasite (litre):126
Canlılar:3 adet lepistes (2 dişi 1 erkek), 3 adet plati (2 dişi 1 erkek),8 adet neon, 1 adet tetra(türünün tetra olmadığını ve boya enjekte edilerek renk verildiğinin öğrenince tanktan çıkardım!), 2 adet leopar vatoz, 2 adet Parodon affinis (La plata),1 adet buz balığı, 2 adet meksika cüce kerevit, 1 adet kaplan kerevit, çeşitli basit bitkiler.

Malzemeler:Fluval 206 (200 litre) dış filtre,  Aquael 300w ısıtıcı, 2x24w jbl tropic, 2x24w jbl gün ışığı florasan, 2 adet elt BE 258 - 2 ballast

Akvaryum Bakımı:2 haftada bir dip çekimi ve 1/3 su değişimi, Ayda bir dış filtre temizliği.

Kullanılan Yemler: Tetra Min, Tetra Pro Algea, Tetra Water Mix

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: Sera aquatan,sera nitrivec, kükürt

Not: Co2 sistemi edineceğim.

Merhabalar, yorumlarınızı bekliyorum.
ebulut2012-11-28 23:27:22
Co2 set önerisi
Hmmm. peki dediğiniz parçaları hangi marka varsa model almam gerekir?

*Tüp sorun değil, co2 zaten iş yerimde kullanıyorum. Bana göre bir tüp temin edebilirim ve dolumunu yaptıra bilirim.


Co2 set önerisi
Teşekkürler, yardımcı olursanız sevinirim. Sistem toplamak derken parça parça mı almak daha ucuz ve mantıklı yada aşağıda verdiğim sistemlerden almak mı?

http://www.evcilal.com/ISTA-CO2-SETI-95-GR-TUPLU-SET,PR-8344.html

http://www.evcilal.com/ISTA-CO2-SET-REGULATOR-DUFFUZOR-REAKTOR-95-GR-TUP,PR-8343.html

Bunda damla sayıcı var. Bana gereklimidir?

http://www.evcilal.com/ISTA-CO2-TUP-082-LREGULATORDIFUZORDAMLA-SAYICI,PR-8345.html

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.