ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Smartman
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
01 Mayıs 2012 19:26
Son Ziyaret:
11 Kasım 2014 14:53
Toplam Mesaj:
6 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Gazi Kibar
Doğum Tarihi:
02 Ağustos 1974
Yaş:
49
İl:
Ankara
Meslek:
Ekonomist
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Gazi Kibar

SON 6 MESAJI

kılıç kuyruk

Hemen hemen tüm hamile canlılar nasılsa onlar da öyle oluyor. Karın bir hayli şiş, iştah açık, biraz huysuz :) Ama bence asıl sorun hamileliliğin son bulması aşaması. Yani sağlam, sağlıklı ve diğerlerine yem olmamış yavrulara sahip olabilmek. Bitki şart, yok değilse bol bol rafya. Ve kılıç yavrularının dipte daha çok gezindiğini hesaba katıp rafyaları mümkün olduğunda dipte tutmalı. Haydi bakalım kolay gelsin.

Vatoz ' un discusa yapışma efsanesi.
"Merhaba,
2.5 yıldır sağlıklı ve sorunsuz yaşayan 15-16 cm arasındaki diskuslarımın olduğu akvaryuma 4 tane 3-4 cm'lik vatoz ekledim. Işık sönünce maalesef vatozlar diskuslara sarkıntılık etmeye başlıyor. Üstelik akvaryumun camlarında ve bitkilerde epey yosun var. Yani vatozların aç kalmış olma ihtimalleri yok. Sanırım benzer gibi görünse de vatozlar arasında farklılıklar var ve farklı görüşler bu yüzden ortaya çıkıyor. Vatozların en faydalı balıklar olduğuna şüphe yok. Fakat bizzat deneyimlediğim kadarıyla vatoz ve diskus aynı akvaryumda olmuyor. Biraz daha temizlik yapsınlar ilk fırsatta vatozları çıkartacağım. Selamlar. 

Düzenleyen Sahinn - Bugün Saat 11:08"
 
Şahin bey bence işte mesele bu! Şu dip yemlerini bir deneyin derim, en azından üç beş tane bulup bir yerlerden deneyin ve sonra tekrar bir değerlendirelim. Çünkü camdaki, bitkideki yosun yetmiyor hayvancağıza. Zamanında aynı düşünce yüzünden birden fazla vatozun açlıktan ölümüne sebep olmuş ben ve benim gibi pek çok hobici var. Saygılar, iyi akşamlar.
Vatoz ' un discusa yapışma efsanesi.
Sadece bir an için aklımdan geçeni yazıyorum : Acaba vatozlar açlıktan mı bunu yapıyorlar, vatozların aç kalmaması için (çünkü sadece sağı solu temizleyerek doymuyor zavallılar) dip yemlerinden özellikle çabuk erimeyen tablet yemlerden kullandınız mı? Kolay gelsin...
Yeni İthal tankım ve F0 Red Reinbow kantalambalarım
Hayırlı uğurlu bol yavrulu olsun akvaryumunuz, tesadüfen gördüm, sade ve dinlendirici görünüyor. Ama keşke ya bir arka fon (iç yada dış) yada biraz bitkilendirse misiniz acaba diye düşünmedim değil :)
Kribensis cinsiyet belirleme
Kuyruk yapısından anlaşılması en kolayı, sizinki erkek. Ama kuyruğunun uç kısmı yani sivri olması gereken bölge sanki daha baskın başka erkek kribensisler tarafından hırpalanmış gibi. Kolay gelsin.
Kribensis+Discus
Hocam yıllar sonra da olsa henüz yeniden başladığım akvaryum hobisinde tecrübemle sabit naçizane tavsiyem bahsettiğiniz canlılar hepsi bir arada (hayalinizde canlandırdığınızda) çok hoş bir görüntü versede, şu garibim discuslar onca heybetlerine rağmen diğerleriyle bir arada olmuyor. Küçücük lepistes yavrularından bile ürküyorlar  Aç sefil perme perişan oluyorlar  Birde dana yüreği karışımı özel yemlere alıştırılmışlarsa bekleki bir tanecik kuru yemlerden yesinler tabi insanın tadı tuzu kaçıyor  En güzeli tek seçim yapmak, ya Kribensisler yada Discuslar  

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.