ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
BlackEagle1903
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
16 Haziran 2012 04:55
Son Ziyaret:
13 Ağustos 2013 03:38
Toplam Mesaj:
51 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Serkan Oguz
Doğum Tarihi:
01 Ekim 1975
Yaş:
48
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

EagleLake1903

SON 10 MESAJI

Ph testi olarak hangisini önerirsiniz?
Merhaba,Bir hatayi duzeltmek isterim.PH metreler asla saf(distilled) suda bekletilmezler aksi takdirde problarini bozarsiniz,zaten bu tip problar saf suyun PH'ini da olcemez ve sapitirlar.PH metrelerin problari kcl denilen Potasyum Klorur sivisi ile prob koruyucu kapagin icine damlatilarak kullanilir ve muhafaza edilir ki prob omru daha uzun olmasi icin.Ben Hanna'nin PH metresini kullaniyorum memnunum fakat iyi marka sivi PH olcerler daha mantikli geliyor bana hem daha ucuza mal edersiniz hemde uzun sure kullanabilirsiniz,1-1.5 senede bir vereceginiz prob parasina daha uzun yillar taze sekilde PH sivisi temin edebilirsiniz.Marka olarak tavsiyem Elos veya Sera olabilir dogru olcum yaptiklarini gayet iyi biliyorum.Tropical markasindan uzak durum derim bana ciddi manada kotu geldi renk skalasinda rengi tayin etmek oldukca zor hatta imkansiz gibi.
Flowerhorn'un Cinsiyeti Hakkinda;
Merhaba, çiftleşmesi icin verdiğim arkadaştaki erkeği öldürdükten sonra kendiside akvaryumdan atlamis. Volkan ULUĞ2013-03-29 00:22:58
Polleni, Red Terror ve daha niceleri CES Akvaryum'da
[QUOTE=Köksal Gürkan]Arkadaşlar "red terror" yok!!! Gelen balıklar "Mayan" yani Nandopsis Urupthalmus. Yeni siparişte de gelecek diye bekleniyor ama siparişin geleceği yer açısından yine mayan olacağını düşünüyorum.

Elde olan balıklar salvini, ateşkafa, balzanii, surinamensis, midas, jaguar, jack dempsey, rainbow, sajika, festivum, severum, green terror, mayan, bakır astronot, gold ramirezi gibi amerikanlarla çeşitli malawilerden oluşuyordu. Bu ara dekor değişimi olacağından en azından dekor değişene kadar farklı balık yok. Sonrasında yeni ithalat olacakmış. O zaman çok sayıda balık geleceğini de öğrendim.

Peacock Bass ve Polleni kalmamış. Corydoras da göremedim.
[/QUOTE]
 
 
Merhaba Koksal Bey,Polleni tabi kalmaz sonuncusunu siz aldiniz :) Bu arada Sami bey siparisleri gecti ve listeyide bizzat biliyorum yakin zamanda yapacaklari ithalat ve bir sonraki ithalatlariyla nice turleri temin edecekler.Yapilan tadilat yapmak istedikleri bircok ise sekte vurdugu dogrudur ama Sami,Erdem ve Cenk Bey'in geregini yapacaginida gayet iyi biliyorum.Yeni ithalat ellerinde oldugunda bana verdiginiz telefondan sizide arayacagim.Iyi hafta sonlari dilegiyle,Hoscakalin...
160*50*60 yerli deniz akvaryumu kurulum
Merhaba,Oncellikle tebrik ediyorum akvaryumunuz hayirli,ugurlu olsun.Ben kendi sahsi fikrimi soylemek istiyorum.Akvaryumun altinda umarim strafor vardir cunku sagi ve solu bos,Allah korusun 5.5-6 civari bir depremde patlama riski cok fazla strafor dahi kurtarmaya bilir.Ben olsam altina demir profil ile destek yapardim.Yinede siz bilirsiniz.Diger konuya gelince suyu zaten denizden almissiniz orada yasayan canlilar icin problem olacagini dusunmuyorum fakat en gec haftada bir mutlak %20 oraninda su degisimi tavsiye ederim cunku su degerlerinde oynama ve su kalitesinde dusus olacaktir.PH olcmenize gerek yok zaten dengede tutamazsiniz cunku 16 santigrat derecede aldiginiz su 24 santigrat dereceye yukseldiginde PH oranida degisecektir.Bence haftalik su degisimi ile problem yasamazsiniz.Ben olsam Kasiyum,Magnezyum ve Karbonat Sertligi oranlarini denizden aldigim sudan olcum yaparak bir yere not eder.2 gunde bir olcum yaparak tuketilen veya yukselen oranlara bakar karar verirdim.Eger cok buyuk oynama olmuyorsa denizden aldigim suyu oda sicakliginda havalandirarak akvaryumdaki su isisina getirerek yavas yavas takviye eder stabiliteyi saglardim.Fakat sunuda soylemek isterim,okyanus balik veya canlisi takviyesi bence dusunmeyin cunku Bizim Denizlerimiz ile Okyanus suyu degerleri farkli gerek tuzluluk orani,gerek elementsel degerler.Diger yandan canli uyumu buyuk problem olmasi olasilik.Percula,Tang vs ne kadar bizim baliklarla yasar,anlasir hic bilmiyorum ama dunyada olmazsa olmaz yoktur bunuda gayet iyi biliyorum.Ama yinede ben yerinizde olsam denemezdim cunku habitatlari ciddi manada farkli.Test kiti olarak Amonyak,Nitrit,Nitrat(Olmazsa olmazlardan)mutlaka kullanir.Daha oncede soyledigim gibi ilk zamanlar Kalsiyum,Magnezyum,KH testi yapar ve siz bunlari marine akvaryumu olan arkadasiniz varsa ondanda gecici temin edebilirsiniz cunku ilk degerler ile daha sonraki bir kac deger arasinda sorun yaratacak oranda degisim yoksa suyu denizden temin ettiginiz icin daha sonra gereksinim duymayabilirsiniz.Masraf etmeyin diye sadece fikir verdim,yinede siz bilirsiniz.Tamamen sahsi fikrimdir siz yinede kendi bildiginiz dogrulari uygulayin derim.Hayirli ugurlu olmasi dilegiyle,Herkese saglik,mutluluk dolu nice hayirli seneler dilerim.
Yavru Ilangi Den Damızlığa
[QUOTE=furrion] [QUOTE=siyi] Yılmaz bey balıklarınızın maşallahı var. Erkeklerde süpermiş. Güzel bir koloni oldular... İnşallah bol yavru alırsınız...[/QUOTE]
Sağolun Selim Bey güzel koloni olacak ama benide öldürecek.Erkek dişilere yem yedirmiyor koyduğumdan bu yana en az 2 cm boy attı.İrileşti.Dişiler ancak o doyduktan sonra kenardan köşeden yem yiyebiliyor.
 Önemli bir konu olduğunu düşünüyorum;http://www.akvaryum.com/Forum/nitrit-nitrat_dongusu_k33217.asp
[/QUOTE]
 
Olacak degil olmus bile Yilmaz,cok ugras verdin umarim hersey gonlunce olur.Baliklarini gozlerimle gordugumden biliyorum hersey yerli yerinde olmasi gerektigi gibi yani olmamasi icin hicbir sebep yok.Diger yandan erkeklerin yem vermemesi gayet dogal ataerkil toplumdan geliyor hayvanciklar :) Gorusmek uzere diyorum,kendine iyi bak herkese selamlar.Saglik,Mutluluk ve esenlik dolu nice hayirli seneler diliyorum...
Deniz akvaryumu.Tuzun hazırlanması.
[QUOTE=cenksel2001] Serkan bey bana 200 LT üzeri en az 2 yıllık bir tane reef yada marine tank gösterebilirmisiniz ps kullanmayan?
Siz kullanmayabilirsiniz kimse buna birşey diyemez ancak verdiğiniz tavsiyelerde kullanmaya gerek yok gibi anlaşılıyor.
Çeşme suyundaki maddeleri o kimyasallarla ayıramazsınız,hatta tds değerleriniz de çok yüksek çıkacaktır, ki kendiniz söylüyorsunuz -kh 14- bu bile suyunuzun ne kadar istenmeyen değerde olduğunun göstergesi.

Temeli sağlam kurmadıktan sonra ileriside çok hoş olmuyor, arkadaş 540 lt de sump kullanmayacak kendi fikri benim fikrimde elinde sadece acı sudan başka bir şey olmayacağıdır o hacimde o ekipmanla ne balık bakabilir ne mercan.

İç filtre dış filtre olayına hiç girmiyorum sadece gülüp geçiyorum artık lütfen tatlı sudaki alışkanlıklarınızı bırakın.
[/QUOTE]
 
 
Sozlerimi son 4 cevap yazan arkadaslara toplu olarak yazacagim arif olan kime ne yazdigimi gayet iyi anlar,Yaziyi okumadan neden yaziyorsun?ve +1 aliyorsun dusundurucu!PS kullanma diyen kim hayrola? ''Protein Skimmer bana gore can damari olmakla birlikte kurtarici olarak gorulmesi cok buyuk hatadir'' bu yazi nerede yazilmis UZAYDAMI?Yazdigim gereksinimler icin de yazili degil mi?Sizin gibi at gozlugu takan sabit fikirli insanlarin bir sey ogrenmesi mumkun degildir.Siz anca onun bunun agzina bakar ondan duydugunuzu suna buna satar hem kel hem fodul gezersiniz!Benim kardesim yasimda olamayacak bir tip gelecek bana gulup gececek mis!Donde kendine gul derler adama!
 
Eger ingilizceniz varsa; Global dunyaca unlu bir siteden,Su Thread'i oku bakalim ne diyor ve yuzlerce ornek veririm!Ayrica cevap veren kisilerle bir sohbet et bakalim kimlermis,backroundlarini bir incele bakalim!
 
 
Youtube'da 5 Aylik Fluval kullanilarak kurulmus bir tank; Baliklara bakin bakalim ne durumdalar!
 
 
 
Medyadan anladigin elyaf,bioball vs ise sen bu isi birak bilen yapsin!Marine tank'ta external filtreye sadece zeolith ve de nitrate vs tarzi medya koyulur.Tatli su tanki gibi bakteri kulturu tutmasi icin degildir.Bilmiyorsan sorar ogrenirsin benden degil bilenden.
 
Madem aski tip filtre bulamayacak,konuyu acan arkadasin yazilarini okumadan neden okumuyorsun cunku olculeri vermis 540LT oldugu belli peki neden kafadan atarak bu tavsiyede bulunuyorsun? ''Dış filtre ve iç filtre deniz akvaryumlarında kullanılmaz.Sump yoksa askı tip bir ps,canlı kaya,kum,ro cihazı,dalga motorları,refaktometre,test kitleri gerekmektedir'' Cunku okumadan sabit fikir yaz gitsin mantigi.
 
KH 14 orani yuksek bir karbonat sertligi orani degildir.Sorun teskil etmez.Akil aldigin akvaryumcularin akvaryumundaki Tuzluluk,PH,KH,GH vs vs oranlarina bak bakalim kac cikacak.
 
 
Cenk Selvili denen zati muhterem sen beni ne kadar taniyorsun ki tatli su aliskanliklarinizi birakin vs diyebiliyorsun hayrola sen kimsin derler adama!
 
Kendinize saygi duyulmasini istiyorsaniz insanlara saygi duyacak ve fikirlerinede hurmet gostereksiniz ki hurmet goresiniz.
 
100 KERE YAZDIM 1 KEZ DAHA SON KEZ YAZACAGIM BELKI BU SEFER OKURSUNUZ,ISTEYEN BILDIGI DOGRULAR DOGRULTUSUNDA ISTEDIGINI YAPMAKTA MUKTEDIRDIR.BURADA INSANLAR ISTISARE YAPAR,ISTEYEN UYGULAR ISTEMEYEN KENDI BILDIGINI YAPAR BEN HER YAZIMDADA BUNU DILE GETIRMISIMDIR.COK BILIYORUM DIYEN COK YANILIR,ARASTIRMA YAPMADAN YAZILARI OKUMADAN CEVAP VEREREK BIRYERLERE VARAMASINIZ.+1 ALMANIZDA COK ENTERESAN VE DUSUNDURUCU...BOSUNA BIRSEY YAZMAYIN SIZLERE BIR DAHA CEVAP YAZMAYACAGIM,YAZACAKSANIZDA BIRAKIN LAF YETISTIRMEYI FIKIRLERINIZI PAYLASIN TAKDIRI OKUYANA BIRAKIN ISTEYEN ISTEDINI UYGULASIN.
 
Deniz akvaryumu.Tuzun hazırlanması.
[QUOTE=predator]
Serkan bey, 35 litre akvaryumum olsa %20 su degisimi yapsam 7litre su yapar. 7litre icin ben olsam bende R.O almam sizin gibi yapardım. Ben 200litre net hacimli tankimda iki damacana 38L su degisimi yapardim. Bence 200L ve uzerinde  R.O. mutlaka sizin uygulamadan daha hesapliya gelicektir. Burda R.O hakkinda kucuk bi yazım var okumanızı tavsiye ederim. İyi gunler.


www.akvaryum.com/Forum/neden_ro(reverse_ozmoz)_kullaniyoruz_k466039.asp [/QUOTE]
 
Ufuk Bey kardesim,Tekrar soyluyorum ve tekrar yazmayacagim kullananlara saygim var gule gule kullansinlar.Ben kullanmiyorum ve kullanmiyacagim nedenini ise yukarida yazdim.Water Conditioner pahaliya gelir demissiniz ben katilmiyorum Ornek olarak Prodac Aqua Sana Reef Akvaryumlarinin su degisimlerinide garanti eder 250ml'lik kutusu 1000Lt su degisimi saglar fiyati ise 13-15TL civarindadir.Sahsi fikrimi yazdim herkesin kendi bildigi dogruyu uygulamasi en yerinde karardir.Hoscakalin...
 
Not: Yukarida belirttigim Water Conditionerler icinde bazilari ornek ReeFlowers'in Effective Conditioner'i Reef Akvaryumlarini garanti etmez tatli suda kullanilmaktadir.
 
 
Deniz akvaryumu.Tuzun hazırlanması.
[QUOTE=PicoCube]Tankım 4 yıllık o evreyi geçireli 3 sene 11 ay oldu. Sırf suyu test etmek için  ,sumpumu ayırarak test etmiştim  2 gün dinlenmiş su kullandım.Ayrıca suyu dinlendirmekteki maksat içinde bulunan klorun ve sıvılaşmış gazların kendiliğinden çıkmasını sağlamaktır ki, bu 12 saat içersinde gerçekleşir.

Ben karşıt bir görüşü savunmuyorum. Test edip onayladığım birşeyi açıklığa kavuşturuyorumki. Buraya bakıpta feyz alacak yeni arkadaşlar olabileceklere hazırlıklı olsunlar.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sayın BlackEagle

 --Marine akvaryumları küçük görmek gibi olmasın ama 2 adet S boy tomato clownuma büyük boy fanusta 1 ay baktım.Yeni evime taşınıyordum ve akvaryumu kısa sürede tekrar kurmam mümkün olmadı. Balıklarımı besleyecek kimse olmadıgından, böyle extrem bir yola başvurdum.Açıkçası 2 günde bir su değişimi ile 1 ay 2 tane T clowna bakabildim.

Fakat durumumuz çok farklı.Karşınızda ilk defa elini tuzlu suya sokacak bir hobici var.

Tropikal türler için durum belli. Herşey internette mevcut ne ister, ne yer, hangi sıcaklık, hangi tuzluluk değeri. Hepsi belli. tabuları yıkabilmek, yeni ve güzel fikirler üretmek çok güzel şeyler. Fakat olmayacak dua ya amin de denmez. Zaten hüseyin bey 540L gibi .Tuzlu su için çok masraflı ve büyük bir hacim seçmişken bukadar riske girmesine  teşvik etmek, ben yaptım oldu gibi konuşmalarla bunca değer bana göre ıvır zıvırdır demek. Bukadar bilim adamı ve profesyonel hobiciler işleri güçleri yok bizimi kandırıyor. Tuzlu suya yeni başlayan bir hobiciyi göz göregöre hüsrana sürmek ne derece doğru olacaktır.

Sizden bir kaç ufak bilgi isteyebilirmiyim?

Bu şartlar altında baktığınız tankınız kaç LT.
Hangi canlıları besliyorsunuz.
Hangi test kitlerini kullanıyorsunuz.
Su Düzenleyici hangi markadır ismi nedir.

Mercan varsa tankınızda, çok rica etsem resimde ekleyebilirmisiniz.Kondisyonlarını benimkilerle karşılaştırmak istiyorumda.

[/QUOTE]
 
 
Karsi gorusu savunun veya savunmayin o sizin insiyatifinizdir.Ben burada kendi bildigim dogrulari yazar,hemen akabinindede bu yazimda ve hemen hemen her yazimda kisinin kendi bildigi dogrunun en iyi yol oldugunu yazar yapip yapmamasinida kendi insiyatifine birakirim.Once sunu soylemek isterim,kimsenin agzina bakmam kendi arastirmalarimi kendim yapar bildigim fikrine guvendigim insanlarla istisare yaparim.Uygulamalarimi kendim yapar baskasi uzerinde deneyerekte vebal almam.Soylediginiz soze cevap vereyim ''Bukadar bilim adamı ve profesyonel hobiciler işleri güçleri yok bizimi kandırıyor'' Bana kimse maval okumasin bu ulkede ilim,irfan sahibi hipokrat yemini etmis ne doktorlar var hepsi olmamakla birlikete tenzi ederim,bir cogu insanlari yok yere kesip bicmekte yada ilaclarla ameliyatlik hale getirmekte.Neden bahsediyorsun sen guzel kardesim?Madem o kadar ilim,irfana guveniyorsun da Sera'nin urettigi Aquatan (Klor,Kloromin ve Tum agir metalleri) yok ettigini soyleye firmaya neden guvenmiyorsun? veya diger isimli marka urunlerine.Bunlari hazirlayan Sari cizmeli Mehmet Aga midir?Reverse Osmosis cihazi kullanan kisiler gule gule kullansinlar saygi duyarim ama kullanmayanada ahkam kesmesinler.Reverse Osmosis piyasada yokken milyonlarca kisi bu dunyada Mars'tan gelmis su kullanmadi,Bana gore iyi marka su duzenleyiciler cok daha iyi is gormekte.Yukaridaki yazimda belirtmistim yine belirteyim Reverse Osmosis adi altinda satilan bir cok urun hikayedir,yillarca millete kapida satilan su aritma cihazlari gibi(Gazetelerde,Haberlerde izlemis olanlariniz vardir).Zaten cok iyisi ve iyi marka olanlari cok pahali ki insanlari bu sekilde hobiden sogutmak ne kadar dogrudur bilemiyorum.
 
Size son olarak tavsiyem yazinin tamamini okumadan kimseye bir sey yazmayin sordugunuz sorularin cevaplari yazilarimda mevcut;
 
Nano Marine Tank'im 35Lt'dir.450Lt American,180Lt Malawi ve 40Lt Bakim Tankim evimde mevcuttur.Sera'nin tum test kitlerini kullanmaktayim.Aqua Sana haricinde Aqutan ve ReeFlowers Effective Conditioner kullandim vede memnun kaldim.Xenia,Polip,Mushroom vs ne zaman eklenecegide yukarida ki yazimda mevcuttur.Herkese iyi gunler,hoscakalin....
Hydra 30 nitrit amonyak ve ph duzenliyici filtre duydunuzmu?
[QUOTE=altinparmak ] Ürünü kullanan arkadaşlar damızlık yavru veren tanklarda kullandınızmı ?üremeyi etki eden bir durum varmı ?Ben açıkcası nitrit nitratında belli bir oranda yararlı bakteriler sağladıgını düşünüyorum.[/QUOTE]
 
 
Merhaba,Yanlis dusunuyorsunuz.Nitrit veya Nitrat bakteri saglamaz aksine mikro bakterilerce tuketilir.Nitrit'e uzun sure maruz kalan baliklarda Anemi yani kan rahatsizligi gorulur ve sonucu olumdur yani nitrit'in baliga zararindan baska hicbir yarari yoktur.Amonyak,Nitrit,Nitrat dongusu icinde Nitrat en masum olanidir akvaryumda belli bir seviyede olmasi sorun teskil etmez,Bir bolumu bitkilercede tuketilir fakat Tank'taki Nitrat orani 50mg/l ve ustu baligin gelisimde sorun yaratir.Yani ne kadar dusuk seviyede tutarsaniz sizin mefaatinizedir.Hoscakalin...
Deniz akvaryumu.Tuzun hazırlanması.
[QUOTE=GETz READY]Literatür değilse de genel kaidedir.İstisnalar da kaideyi bozmazlar.Bütün bu ıvır zıvır ile uğraşmak yerine neden bir ps alınıp sorunların üstesinden gelinmiyor?İç filtre kullanımı ilk sizden duymuş oldum bu da literatür olmayıp bir istisna olsa gerek.Genel kaidelere uyulmayan deniz akvaryumu hiçbir zaman gerçek bir deniz akvaryumu olamaz.[/QUOTE]
 
 
 
Protein Skimmer bana gore can damari olmakla birlikte kurtarici olarak gorulmesi cok buyuk hatadir.Yazimi dikkatli okursaniz dis filtre kullanilir yazdim,ic filtre degil ama ben Nano Tank'im da ic filtre ve Protein skimmer kullanmaktayim.Ic filtrenin zararinin aksine faydali oldugunu dusunuyorum sonucta ben denedim halen kullaniyorum ve hic bir sorunla karsilasmadim.Ayrica '' Sump yoksa askı tip bir ps,canlı kaya,kum,ro cihazı,dalga motorları,refaktometre,test kitleri gerekmektedir'' demissiniz 540LT olan bir tankin temziligini sump olmadan,dis filtre olmadan medyasiz sadece bir Protein Skimmer ile ustesinden ne kadar gelinebilir bilmiyorum.Reverse Osmosis cihazlari su ortamda bana gore para tuzagidir.Cok iyi olanlari zaten cok pahali.80-300 TL'ye satilan Reverse Osmosis cihazlarininda isini ne kadar iyi yaptigi tartisilir.Iyi marka su duzenleyiciler ve dinlendirme ile cok daha makul fiyatlara basarili olabilinecegini biliyorum ve ben bu sekilde yapiyorum sorunlada karsilasmadim.Ivir zivir demissiniz,RO cihazi ile filtre edilmis suyun KH,GH,MG vs degerleri ile ugrasip dengeye oturtmak bana gore ivir zivirdir.Dinlendirilmis su duzenleyici kullanilmis benim su degerlerim gayet normal ve Nano tank'im da Amonyak 0mg/l,Nitrit 0mg/l,Nitrat 0mg/l KH 14 iken neden RO vs gibi luzumsuz islerle ugrasip yok KH Blend vs vs ile ugrasmam.ReeFlowers'in All Elements'i (80 Element takviyesi) 3 gunde bir ilave ederek su ve element degerlerimi cok uygun fiyatlara korumaktayim.Herkese hayirli aksamlar....
 
Not: Nano Tank'im Markali Marine Compact bir Tank'ir ve kendi icinden cikan ic filtrenin kullanilmasi siddetle tavsiye edilmis nedendir bilemiyorum.Hoscakalin.


[QUOTE=PicoCube]Ben kocaeliden, İstanbula taşındığımda(maltepe anadolu yakası) Musluk suyunu, sumpumu ayırarak test ettim 14 saatte sump kahverengi oldu.Lakin bunun sebebi tankımın reef olmasıdır aydınlatma da etkili bir faktör. [/QUOTE]
 
 
Bende Anadolu yakasinda ikamet ediyorum,soylediginiz diatom evresi sirasinda olusan ve isikla bas gosteren fosfatin ve nitratin tetikledigi kahverengi yosun olusumu olsa gerek.Evet Reef tanklarda maalesef sikca gorulmekte ama normal sartlarda suyu bos bir yere alin ve 3 gunde bekletseniz boyle bir durum soz konusu olmuyor.Hayirli geceler...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.