ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
huseyinasa
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Temmuz 2012 13:14
Son Ziyaret:
02 Ocak 2013 11:12
Toplam Mesaj:
6 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Hüseyin asa
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Bursa
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Hüseyin asa

SON 6 MESAJI

Işık konusunda tavsiyeler
[QUOTE=DaSKaPiTaL]Akvaryum bitkili olacaksa akvaryumunun litresinin yarısı kadar watt ışıklandırma yapmalısın. Yok bitkili olmayacak ciklet falan besleyeceğim diyorsan hacminin 4 te 1 i kadar watt olarak hesaplamaya gidebilirsin.

Senin akvaryum 240 litre. Takılı akvaryumlar 60watt. Eğer bitkili değilse o ışı yeteli. Bitkiliye döneceksen  aynı florasanlardan 2 tane daha almalısın. Hangi florasan hangi marka olayına gelince o zamanla tecrübe ederek de öğrenebilirsin.
[/QUOTE]

Akvaryumum bitkili içinde zeytin, gül, limon, saz ve ismini bilmedigim bir tanede ön plan bitkisi daha var. Beslediğim tür canlı doğuran türü. Yani benim suyum 240 lt. olduğuna göre ben 120 watt bir ışık vermem gerekiyor ancak dediğim gibi akvaryumu hazır aldım ve iki tane floresan yeri yapmışlar ve başka floresan takacak yerde kalmamış açıkcası yani benim 2 floresan ile işi çözmem gerekiyor. 2 floresan ile bu işi nasıl çözebilirim hangi floresanlardan 2 tane alsam benim akvaryumuma yeterli gelir. Birde benim floresanlarım T8 mi T5 mi oluyor? Çok yeniyim bu konularda siteden diğer konuları okuyup çözmeye çalışıyorum sayenizde biraz biraz bilgi sahibi olmaya başladım.


Evet araştırmalarım sonucunda 2 tane floresan buldum

1- Sera Plant Color T5 (45w)
2- Sera Blue Sky T5 (45w)

bunlardan 2 tane alsan 90w edecek ve hemen hemen benim akvaryumum için yeterli gelecek gibi ancak bu iki floresandan hangisi daha iyidir.

1- Sera Plant Color 4300K ve kırmızı-mavi ışık
2- Sera Blue Sky ise 12000K ve parlak mavi yoğun gün ışığı olarak geçmekte

kelvin değeri yüksek olan Blue Sky mı? yoksa kelvin değeri düşük ancak kırmızı - mavi ışık veren Plant Color mı? 
Işık konusunda tavsiyeler
Merhaba
100*60*40 boyutlarında hazır dolablı bir akvaryumum var akvaryum kapağında da 2 tane floresan koymuşlar. Floresanların üzerinde polylux XL f30w-890 yazmakta. Bu 2 floresan benim 60cm yüksekliği bulunan akvaryumuma yeterli gelir mi? Değil ise önereceğiniz floresan tipleri, marka ve modelleri nelerdir. Bu konularda çok acemi olduğum için kusura bakmayın. Bitkili akvaryum yapmaya çalışıyorum o yüzden tavsiyelerinize ihtiyacım var.
Bitkilerin durumu nedir.
Sanırım zeytin bitkisi aynı durum benim zeytinlerde oluyor sararma delinme ve kopma problemi nitrat eksikliğinden kaynaklanıyor.
moss ve moli ilişkisi
Teşekkür ederim cevabınız için. Parvula ve micra'yı deneyeceğim.
moss ve moli ilişkisi
Merhaba 300 lt. bitkili akvaryumum var ve içerisinde canlı doğuran besliyorum (moli, lepistes ve velifera). Sorunum şu molilerim (2e 3d) mosslarımı yiyorlar ve nerdeyse daha mosslarımı hiç büyütemeden bitirdiler bile bu durumda zemin bitkisi olarak ne kullanmamı önerirsiniz sanırım moss türlerini kullanamayacağım zemin bitkisi olarak.
Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin
Herkese merhaba foruma yeni üye oldum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.