ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
cankcbyk
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
07 Eylül 2012 22:55
Son Ziyaret:
27 Ağustos 2023 15:29
Toplam Mesaj:
8 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
alican kocabıyık
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Antalya
Meslek:
tekniker
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

alican kocabıyık

SON 8 MESAJI

Moss Cinsi
Merhaba bende bulaştım bu yosun işine elime geçti bir yerden ama henüz akvaryuma koymadım. İki parça kayaya ve h.cevizi kabuğuna sardırmayı düşündüm. Fakat arsız olduğunu biliyorum ve biraz şüphem var ne dersiniz çok baş belası olur mu ? (40x80x30 ölçüler - melekler - garra rufa )
Melek için yem tavsiyesi
[QUOTE=h!do]Canlı yem olarak artemia su pirwsi (haftada 1 gün)
Ana yem olarak seraflora sera greengranülat tetra pro vegetable (haftada 3 gün)
diğer ana yem olarak protein bazlı sera granülat tetra bits karides (haftada 2 gün)
İlave olarak ve balıkta kabızlığı önlemek için ıspanak hastalıklardan korumak ve bağışıklık sistemini güçlendrmek içinde sarımsak verebilirsiniz :) 1 gn
[/QUOTE]

merhaba, ıspanak ve sarımsağı nasıl vermeliyiz. bir kaç sefer sarımsağın suyu damlatılmalı diye okumuştum ama hastalıklarda böyleydi. yem olarak nasıl vermeliyiz ?
tetramın karnı şişti :(
İki kök bitkim var, motoru sık temizlediğim için dibe fazla kalıntı kalmıyor görünürde. Ama dediğinizi dikkate alıp deneyeceğim daha az aralıklarla dip çekmeyi.
Akşam mikrofish i bi deneyeyim en iyisi. Teşekkürler şimdiden. Bakalım önümüzdeki günlerde ne olacak.

Diğerlerine bulaşmaması için ne yapabilirim peki ? Bulaşırmı daha doğrusu
tetramın karnı şişti :(
Dikkat çeken bir anormallik görmedim, sakin halde yüzmeye devam ediyor.
Yem yemiyor zaten yaklaşık 1 haftadır, görmüyorum yani. Dibe de neredeyse hiç yem düşmez, sonradan yeme ihtimali zayıf yani.
İç parazit durumunda nasıl tedavi uygulamamı önerirsiniz ?
tetramın karnı şişti :(
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: 2-3 gün önce, tetramın karnında daha önce rastlamadığım şişlik gözlemlemeye başladım ve giderek şişiyor. Fazla yediğinden desem değil çünkü diğerlerinin yanında her zaman yem yemez biraz daha kendi halinde dolanır. Yavru yüzünden şiş desem o ihtimal yok bile çünkü eşi öleli uzun zaman oldu ve kendi cinsinden başka tetra yok şu an. Anlam veremedim bu duruma, yardımcı olacak yakınımda birileri de yok o yüzden geç olmadan sorunu çözmek istiyorum.

Akvaryum Kapasitesi (litre):96 lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 4 Melek 1 tetra 1 sarı molly 1 albino cüce (neden bunlar tek tek diyebilirsini; mollyler 3 dişi 1 erkek düzenindeydi küçük akvaryumumda fakat ölümler başladı bitek şu an yaşayan dişiyi kurtarabildim ona da kıyamıyorum, diğer tetrlarında aynı şekilde eşleri öldü bi dahada bulamadım bu tetralardan :( ) 
 
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):27-29 derece

Filitrasyon: Atman iç filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Bitki dolayısıyla ilaç kullanmıyorum, yalnızca alg ve yosun engelleyici tablet var.

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : 3/1 oranında ortalama 3-4 hafta arayla yenileme yapıyorum bir sefer su değişimi yaptıysam ikinci değişim zamanı da dip çekiyorum, filtrem yine düzende temiz. İllaki eksik yaptığım birşeyler olabilir ama cahilliğime verin ve öğretin lütfen.

Kayıp olmasını istemiyorum öneriniz vardır mutlaka, uygulayıp bir anca sorunu çözmek istiyorum yardımlarınızla, teşekkürler şimdiden.

Moli Hamilelik sonrası
sehir disindayim kardesim takip ediyordu hamile molilerimi, dun sabah evden ayrildim geceden yavruluga koymustum anneleri, dun oglen aradi birisi dogurmus yaklasik 20 tane var dedi az kendine gelince ayirin dicektim ama aksam bi daha aradi 2 tanesi sag kalmis. doganlarin cogu az yuzdukten sonra dibe dusmus :( nerde problem olabilirki ? muhtemelen stresten olu dogdu yavrular

cankcbyk2013-09-09 11:09:10
Meleklerle başım dertte.
[QUOTE=Mesut Aksu] http://www.akvaryum.com/Forum/dikkat_dikkat_melek_dunyasina_girdinizvequot;_e_c_n--rcall--gozturkvequot;_k470479.asp burayı oku ve bilgi sahibi ol bence ustalar tüm bilgileri vermiş burda bende buradan okuyarak çoğu şeyi öğrendim melekler hakkında.[/QUOTE]

teşekkürler, ayrıca birebir görüşüp hareket edebileceğim birini bulabilirsem çok rahatlayacağım.
cankcbyk2013-02-02 15:28:26
Meleklerle başım dertte.
Antalya' da görüşebileciğim bilgisine muhtaç olduğum birini arıyorum.
Acemi sınıfındayım diyebilirim. Sorunum, küçük akvaryumumda 1 seneden fazla süre 4 melek ve 2 tetra besledim tas filtre, hava taşı ve ısıtııcıyla başka ihtiyacım kalmıyordu, tabi ara ara vatoz aldım öldü yenisini aldım falan. Artık meleklerim büyümüşlerdi ve büyük akvarmuyumumu (yaklaşık 100 lt) kurdum bitkili kursammı diyerek yeni kum aldım turuncu( adını öğrenemedim ), bitki için uygun olduğunu söyleyerek sattı akvaryumcu, herneyse meleklerin yanına neon aldım, ilk aldığım gün 4ü gitti yaklaşık 10 gün sonra da geri kalanları bu gece parçalanmış. Meleklerin kavgacı durumunu son zamanlarda gözlemliyordum zaten, hatta beyaz benek sandığım bi durum oluştu ama yakından bakınca birbirlerini yaraladıkları gördüm microfish den kullandım yarayı düzelttim.... Sorun olarak akvaryumculara gidipte boşboş konuşmalarını dinlemek istemiyorum ki sağlam, yardımcı olacak akvaryumcu da bulamadım henüz bu yüzden yardımcı olacak bir abiye ihtiyacım var, yardım edin de düzeltelim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 16 Online Kullanıcı, 9 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.