ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
resul35
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
28 Kasım 2016 17:19
Son Ziyaret:
17 Mayıs 2018 14:00
Toplam Mesaj:
18 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
resul kahya
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

resul kahya

SON 10 MESAJI

Moli Balığıma Ne Oldu Anlayamıyorum?
Akvaryum kurulumu 6 aydan fazla oldu. Şuan beyaz moli ölmedi yani karnından kuyruğuna kadar olan kısım felç gibi ama yan yüzgeçleri ile yüzüp takılıyor anlamadım. Bir tane neon tetram öldü rengi nerdeyse bembeyazdı. Bir rasbora ara ara kendi etrafında başının üstünde dönüyor çok garip hareketler sergiliyor bir süre sonra normal bir şekilde devam ediyor. Sarımsaklı yem hazırlayıp verdim iki gün ıspanak verdim ama bir sonuç elde edemedim hala aynı durumdalar :(
Moli Balığıma Ne Oldu Anlayamıyorum?
Yok mu hiç bir fikri olan?
Moli Balığıma Ne Oldu Anlayamıyorum?
Drobsy den şüphelenmiştim bende baya araştırdım ama pullarında hiç bir kabarma vs yok. Ve şuanda da 2çift rasbora balığımdan bir tanesi daha yüzerken kendini bırakıyor aşağıya doğru süzülüp tekrar hareketleniyor sanırım oda ölmeye doğru gidiyor. Bütün balıklarım ölmeden nedenini bulmam lazım :(
Moli Balığıma Ne Oldu Anlayamıyorum?
Akvaryum hacmi:300lt
Canlı türleri: 4 lepistes, 3 moli, 4 neon tetra, 2 kılıç kuyruk, 2 gurami, 2 komando çöpçü.
tetra ex700 dış filtre, resun4000 hava motoru ve tetratech 300w ısıtıcı mevcut şuan sistemimde. Pul yem ile günde iki defa besliyorum.

Herkese iyi günler. Moli balığımda bir sorun var. 4gün önce ısıtıcımın bozulduğunu farkettim su sıcaklığı oldukça düşmüştü. Bunu moli ve gurami balığımda ki anormallikler sonrası kontrol ederek farkettim ve hemen yeni ısıtıcı temin ettim ve su sıcaklığı normale döndü. Bu sıcaklık düşmesi sırasında 2 moli 1 gurami ve 1 neon tetramda aşırı karın şişliği yem yememe yada çok az yeme sürekli bir köşede hareketsiz bir şekilde sadece ağız ve yan yüzgeç hareketi mevcuttu. Sıcaklık normale döndükten sonra gurami normale döndü fakat diğer 2 moli ve 1 neon tetram aynı şekilde devam etti ve sonunda neon tetram nerdeyse beyaz renge bürünerek öldü. Şuan moli balığımdaki sorun ise aşırı hızlı ağız hareketleri fazla durgunluk karın şişliği ve karından sonrasi sanki felç olmuş gibi sadece yan yüzgeçleri ile yüzüyor eğer hareket ederse. Ne olduğunu anlayamadım araştırmalarım sonucu bir hastalık da bulamadım. Yardımcı olursanız çok sevinirim durum daha da kötü hale gelmeden müdahele etmek istiyorum.


Lütfen acil yardım lazım balıklarım ölmesin :(
Dış Filtremin İç Malzemelerinde Hangisi?
Herkese merhaba. Ben dış filtremin alt sepetinde kalın gözenekli sünger ince bir elyaf 2. Sepette ince gözenekli sünger elyaf 3. Sepette fluval miomix seramik ile lav taşı 4. Sepette ise zeolit-karbon karışımı kullanmayı düşünüyordum şuan sipariş aşamasındayım. Fakat 3. Sepette bazı okuduğum yorumlarda seramik ve laf taşı yerine sadece sera siporax daha verimli olabileceği gibi yazılar okudum. Natteri besliyorum. Sizce hangisi daha güzel ve mantıklı olur?
Mangrow Kökü
Bende mangrow var istersen eğer kardeşim ?
Ekol 19 Dış Filtre
Uzun araştırmalarım sonucunda ,öğrenci de olduğum için fiyat konusunu da düşünmem gerek ne yazık ki, tetra ex700, lifetech 829 5 sepetli, atman 3336 modellerini ikinci el 75 tl ye buldum. Ben tetra ex 700 daha mantıklı diye düşündüm ama sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda gerçekten merak içindeyim? Birde eheim 2213 ve eccopro 2036 modelleri de var aynı fiyata ama bunlar diğerlerine göre daha küçük olduğu için elemiştim yani 200 litre için yetersiz kalır gibi düşündüm.

Biran önce yardımcı olursanız çok mutlu olurum bir kaç içinde halletmem gerekiyor bu dış filtre meselesini küçük bir iç filtre çok sorun yaratıyor :((
120 Litre 22 Balık
Yani sende ki balık türleri hakkında çok geniş bir bilgiye sahip değilim ama akvaryumun en iyi anlaşan balıkları arasında yunuslar ve sp ler gelir bende bir dönem bakmıştım. Çok güzel yavru verimi vs almıştım yanlarına farklı türler denedim zebra gibi mesela direk negatif sonuçlar aldım. Balıkların renklerinde olsun yavru verimi olsun akvaryum davranışlarına kadar sorun yaşayıp direk çıkarmıştım farklı türleri. Ki bence daha önemli konu benim tankım yaklaşık 750-800 litre civarıydı ve 8yunus 8 sp kolonisi 1 vatoz 3 küçük çöpçülerden vardı sadece. Sizin tankınız bu sayıda balık için gerçekten yetersiz bu içindeki balıklara baya eziyet eder. Bazı arkadaşların dediği gibi sadece tek bir tür koloniyi bırakmanız daha doğru olacaktır diye düşünüyorum bende.
Ekol 19 Dış Filtre
Gerçekten kimsenin haberi yok mu bu ekol marka dış filtrelerin durumundan? :((((
Ekol 19 Dış Filtre
Arkadaşlar merhaba. yaklaşık 300 litre civarı bir ciklet akvaryumu kurdum yeni bir dış filtre almam gerekiyor. Araştırmalarıma göre ekol 19 diye bir türk markası filtre gördüm gayet güzel diyorlar fakat ürünün satışı mı durdu noldu anlamadım ama hiç bir yerde bulamadım ürünü bilginiz var mı bu konuda acaba? Forumlarda ki yorumlar da çok eski tarihlere ait atılan linklerin çoğu kapatılmış durumda bu yüzden hem ürünü kullanıp hakkında bilgi verebilecek hobi severler ihtiyacım var hemde bu ürünü nerde bulabilirim ? Birde lifetech 838 var sizce ekol 19 mu lifetech mi önerirsiniz yardımlarınızı bekliyorum.
Saygılar sevgiler herkese iyi hobiler :))

Yok mu hiç bilgisi olan ? :((

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.