ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
macho18
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
09 Eylül 2012 14:06
Son Ziyaret:
18 Nisan 2019 21:29
Toplam Mesaj:
109 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mehmet KARİP
Doğum Tarihi:
01 Mayıs 1982
Yaş:
41
İl:
Içel
Meslek:
öğretmen
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

6 Yıl Aradan Sonra Tekrar Merhaba
Daha önce supmlu akvaryum yapmıştım 120 litre. Suyun düşme sesi beni rahatsız etmiyor. Tepe sump olacağı için inişle bi işim de olmaz. Motor zaten fazla ses yapmıyor. Düşme sesini de rahatsız olursam uzatma ile kesebilirim sıkıntı olmaz. Dış motor kullanmıştım 350 litrede. İtalyan malı güzel bir motordu. Ona rağmen temizlemesi ciddi uğraştırıyordu. Oring bakımları, hortumları ayrı sıkıntı. O yüzden sump tercih ettim. Cuma günü sipariş vericem. İthal akvaryum. 105 litre. En azından tayin çıkınca topla, götür beni az yorar
6 Yıl Aradan Sonra Tekrar Merhaba
[QUOTE=Alikorkmaz13]Aramıza tekrardan hoşgeldiniz. bende daha önce alttan samplı 350 lt akvaryum kullandım ama ses yüzünden çok sıkıntı yaşadım ve en son elden çıkardım. Ses olayını nasıl çözmeyi düşünüyosunuz ?[/QUOTE]

O ses doğal terapi :))
6 Yıl Aradan Sonra Tekrar Merhaba
Teşekkür ederim arkadaşlar. Ankara'daki alsancak petshop ile görüştüm. oblong 60x50x35 105 litre hazır ithal akvaryum düşünüyorum. Üstten sumplu. Hazır set halinde 250 tl fiyat aldım. Muhtemelen sipariş vereceğim. Dış-iç filtreye pek sıcak bakmıyorum. Sump sistemi daha önce kullandığım için kolaylığını ve pratikliğini biliyorum. Ayrıca tek parça cam olması bu akvaryumu daha cazip kılıyor. Boyutları tam istediğim gibi diyebilirim. 1+3 demasoni kolonisi için yeterli duruyor. Tabana 5-6 cm krem silis kumu, arkaya derinlik okyanus fonu, içine de kendim bulacağım delikli orijinal kaya yeterli olur diye düşünüyorum. Hatta tabana 50 cm lik bi hava taşı da eklenebilir. Filtre sistemine eklemeler de yapılarak gayet güzel bir akvaryum kurulur. Tahminen 350-400 lira gibi bir rakama çıkar. Önerilere açığım.
6 Yıl Aradan Sonra Tekrar Merhaba
6 yıl ara verdikten sonra yeniden akvaryum kurmaya karar verdim arkadaşlar. Öncelikle 7 litre mini akvaryum ile bu hobiyle tesadüfen tanışıp 120 litre ile akvaryumu büyütüp 350 litre akvaryum ile jübilesini mecburen yapmış biri olarak sık sık görev yeri değişikliği sebebiyle çok büyük bir akvaryum kurmak istemiyorum bu defa. 50X50X50 cam kare veya akrilik hazır sistem akvaryum düşünüyorum. Tayin çıkınca doldur-boşalt-taşıt-tekrar kur vs işlemleri çok can sıkıcı oluyor. 100-125 litre şimdilik yeterli diye düşünüyorum. 1 erkek 3 dişi demasoni için sanırım yeterli olacaktır. Hobiye bayağı uzak kaldığım için tekrardan bilgi açığını kapatmak zor olacak. Şu anki hobi maliyeti hakkında ise hiçbir fikrim yok! Her türlü öneriye açığım. Tavsiyeniz nelerdir? Bana kurulum maliyeti ne kadar olur tahminen? İkinci el hazır set satan varsa öncelikle onu değerlendirme taraftarıyım. Aranıza tekrar dönmekten gerçekten mutluyum :)
Bu Kayanın Cinsi-Türü Nedir? Akvaryumda Kullanımı Uygun Mudur?
teşekkür ederim. az bi işi kaldı akvaryumun. umarım dizayn işini de kolayca halledebilirim. tam bittiğinde resimler eklenecek.
Bu Kayanın Cinsi-Türü Nedir? Akvaryumda Kullanımı Uygun Mudur?
Taşları bugün taş matkap ucu kullanarak zımparaladım. Epey uğraştırdı beni. Çok fazla keskin kenar vardı. Dikkatimi çeken taşın katman katman kırılabiliyor olması. İlginç bir taş. Akvaryum hala yapım aşamasında. Dolabı bitti. Buhar camlarını bugün yapıştırdık. Kapak malzemeleri hazır. Yarın öbür gün başlayıp yapıcaz. Farklı bir malzeme kullanıcaz. http://www.akvaryum.com/Forum/120x45x60h_kapak_ve_isik_tasarimi_k703807.asp
Bu konudan kapağı takip edebilirisiniz. Eğer başarırsak devrim olacak kapak yapımında. 

Taşların türünü hala öğrenemedim. 15 cm olanından 1 tane attım içine 20 gün kadar oluyor. Bi sıkıntı yok şimdilik. Taş suyu sertleştirsin istiyorum. Tuz ruhu testi yapmadım o yüzden. Muhtemelen köpürecektir sertleştiren cinsse. Kurulum tamamlanınca resim eklenecek.
120x45x60h Kapak ve Işık Tasarımı
Maile gerek yok hocam buraya ekleyelim herkes faydalansın, bilsin. 120x45x60 iki adet akvaryum yapıyoruz. Profile parlak mdf giydirme dolaplı. Şuan için tam hesap yapmadık. Ama muhtemelen bittiğinde ışık sistemi vs. dahil bir tanesinin 400-500 civarı bir maliyeti olacak. İşçilik her şeyde bize ait. Malzemeleri alıp kaynak dahil, mobilya dahil biz kendimiz yaptık. 2 öğretmen kafa kafaya verdik, yapmaya da devam ediyoruz. Bugün buhar camlarının raylarını yapıştırdık. Bir aksilik olmazsa bayramdan önce balık koymuş oluruz içine. Haftada 2 gün müsait oluyoruz imalat için. Yoksa çoktan biterdi. Dediğim gibi tam hesap yapalım, bu konudan resimleriyle birlikte paylaşıcam. Bizi en çok zorlayan şey camcının iş bilmezliği oldu. Kesinlikle ve kesinlikle CNC makine kesim ve makine rodajlı cam kullanın. Yoksa bayağı uğraştırıyor.
120x45x60h Kapak ve Işık Tasarımı
Akvaryum kapağında devrim niteliğinde bir deneme yapıyoruz. PVC köşebent (9x6 cm) içine yine pvc malzeme ile. Bittiğinde olumlu olumsuz her şeyini yazıp resim ekliyeceğiz. Tahmini maliyeti 20-30 TL arası. Yaklaşık max 3-4 kg ağırlığında olacak. Sudan kesinlikle etkilenmeyecek. Bekleyin...
ReeFlowers'dan Tüm Forum Üyelerine Hediyeler !
Hediyem ulaştı. Pearl White Sand kum istedim. Ayrıca Eğitime Reeflowers Desteği için ayrıca teşekkürler. Logonuzu kullanmaya devam edeceğim. Teşekkürler Reeflowers ve Ekibi :)
Balık satış ilanları ile ilgili anlamadığım bir konu
Bence forumdan işi ticarete dökenler atılmalı. Adam akvaristim diyor malawi akvaryumuna kum dahi koymuyor. Otçul balığa dayıyor canlı yemi. Çiftleşsinde para kazanayım diye. Sonra kalitesiz yavru kaynıyor akvaryumu. İki batın yavru aldım. Hiç birini kusturmadım. Annesi 10 gün kendi baktı ana tankta. Sonra zarar gelmesin diye mecbur ayırdım. Şimdi camdan cama anneleriyle bakışıyorlar. Bu balıklar da DEMASONi!

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 14 Online Kullanıcı, 8 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.