ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
aydin.ozden
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
4
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
29 Eylül 2012 16:07
Son Ziyaret:
06 Aralık 2018 22:36
Toplam Mesaj:
86 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Aydın ÖZDEN
Doğum Tarihi:
19 Ocak 1987
Yaş:
37
İl:
Istanbul
Meslek:
Gemi inşaatı - Makine Mühendisliği
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Aydın ÖZDEN

SON 10 MESAJI

TABAN BİTKİSİ İÇİN SADECE SİYAH KUM
Selamlar moss türleri besinini direk sudan alır diye biliyorum. Sıvı gübre kullanmanızı tavsiye ederim. Işık ise başlı başına ayrı bir konu 6500Kelvin ısı sıcaklığında litre başına 1 watt ayarlarsanız eğer güzel bir moss akvaryumu olur düşüncesindeyim. Blanket moss daha önce hiç bakmadım daha tecrübeli arkadaşların yorumunu dikkate alın lütfen.
Taban İçin Hagen Kum Yeterli Mi?
Selamlar tabanı bozmak istemiyorsanız misket gübre takviyesi yapabilirsiniz.
Sadece Hagen kum yeterli değildir taban bitkilerinin çoğu kökleri vasıtasıyla besinlerini tabandan alır.
En baştan sağlam bir taban oluştursaydınız aklınızda soru işareti kalmazdı diye düşünüyorum.
Akvaryumdaki Durgunluk.
Yusuf bey , Sitede Tatlı su canlıları bölümünde hangi balığın ne kadar hacimde beslenmesi gerektiği yazmakta iyice inceleyin balıkları tanıyın örneğin yunus şu an ki hacminize hiç uygun değil en az akvaryum hacmi 300 litre . Akvaryumu büyütme imkanınız yoksa canlı doğuran türlerine yönelmenizi tavsiye ederim.

http://www.akvaryum.com/cyrtocara_moorii__(yunus_cichlid)_tatlisur_3_225.asp#b
Akvaryumdaki Durgunluk.
Biyolojik filitrasyonun sürekliliği için mutlaka dış filitre öneririm. Kapasiteniz yetersiz evet.Mutlaka hacminizi büyütün.
Fotoğraflarla ve Sorularla Tüplü CO2 Sistemi
Selamlar Tüp ve Regulatör arasında conta var diye teflon bant sarmayı ihmal etmeyin.
Sistemi kontrollü bir şekilde kullanmak için selenoid bağlantısını yaptıktan sonra. 
Regulatörün kapalı olduğundan emin olun ve yavaşça tüpün vanasını bir iki tur açarak döndürün.
İlk okuyacağınız değer maximum 50-55 bar arasında olmalıdır regulatörün sağında ki gösterge gözükecektir.
Ardından regulatörü yavaşça açmaya başlayın solda ki manometrede değer 3 ila 5 bar arası yeterlidir fazla açarsanız ince ayar vanasından ayar yapamazsınız düzgün çalışmaz. Saniyede istediğiniz baloncuk değerini elde ettikden sonra selenoid valfin elektirk bağlantısını çıkartın sistemin kapandığından emin olun. Emin olmak için bağlantı noktalarına bir sünger vasıtası ile sabunlu su , köpük sürün kaçak varsa kendini belli edecektir. kaçak olmadığına emin olduktan sonra tekrar fişe takın ve aynı co2 kabarcık sayısının elde ettiğinize emin olun.
(Co2 çıkışını akvaryuma vermeden bir bardak yada kab içersine hortumu koyarak sayabilirsiniz ayrıca damla sayacı almanıza gerek yoktur.)
Akşamları yatmadan mutlaka regulatörde ki basınç değerlerini kontrol edip yatın. Sisteminiz hayırlı olsun. Bitkili akvaryumunuzda başarılar dilerim.Tadı ayrı oluyor.
Yavrularım
Ana akvaryumdan alacağınız suyla birlikte kullanacağınız pipo filitre işinizi fazlasıyla görür.
İstanbul/Pendik te dükkan önerir misiniz ?
Gri papağan ve Yeşil papağan pet shop o civarda ki büyük akvaryumcular.Fiyat konusunda bir şey diyemem, Canlı alımı yapacaksanız pet shop yerine hobici bir arkadaşı tavsiye ederim. Ekipman alışverisi içinse internet de araştırmadan almayın.
Akvaryumdaki Durgunluk.
selamlar, 
Taşlara sürtünmenin sebebi biyolojik döngünün oturmaması olabilir.Kullandığınız filitre yetersiz gelebilir.Balık yükünüz fazla olabilir.Filitrelemeyi nasıl yapıyorsunuz? Birde haftada %30 su değişimi ideal olandır,15 gün fazla bir zaman. Hastalıkda olabilir ilaç kullanmadan önce mutlaka biyolojik döngüde sorun olmadığından emin olun.
Pseudotropheus Saulosi
Canlılar: Pseudotropheus Saulosi & Demasoni
Akvaryum: 90*50*50
Filitre: 1200 litre/saat
Isıtıcı: 200w
Kum: kalsiyum karbonatılı beyaz kum
Aydınlatma : Tasarruflu lamba 23w 6500K / PL lamba 2x55W 4650lümen (Kullanım dışı)


Herkese selam arkadaşlar,
Bitkili akvaryumdan malawi'ye dönmüş bulunmaktayım.Elimden geldiğince bolca kayalık bir ortam hazırlamaya çalıştım daha büyük ve bol kayalık yapmak isterdim ama taban camı korkuttu. 
Kayalıkların altında yükü dağıtması için ve olası düşmelere karşı plastik ızgara mevcuttur.
Kum için olumlu yorumda bulunamayacağım kalsiyum karbonatlı kum hala suya toz salmakta , kullanmayı düşünen, benim gibi beklemek istemeyen arkadaşların olabildiğince yıkayıp akvaryuma koymasını tavsiye ederim. Kayalar hafiften yosunlanmaya başladı gibi.Günde 7 saat zaman ayarlı priz ile 23w'lık tasarruflu ampül kullanılmakta.Su değişimlerinde sıvı mikro element gübresi kullanmaktayım.
Demasonileri kısa zamanda elimden çıkartacağım.Demasonilerin ürkek tavırlarından şikayeti olan arkadaşlarımın saulosi ile birlikte beslemesini tavsiye ederim. Göze çarpan veya eksik olan bir kısım varsa tecrübeli arkadaşların yorumlarını bekliyorum.




Buda Eski hali:



Tür ve pH değişimi
Selamlar aklımda kaldığı kadarıyla ankarada çeşme suyu ph seviyesi 7,2 ile 7,6 arası değişmekte kökü çıkartmak bile ph'ı yükseltmeye yeterli gelebilir , uygun buffer katkılarıylada ph'ı yukarı çekebilirsin ama farklı bir bölgenin balığı ise yeni kurulum yapmak daha doğrusu. Tetralardan kalan mikrobik bir şey beslenmek istenilen balıkta hastalık yapabilir.

Kalsiyum karbonatlı kum kullanırsan eğer ph'ı 8,1 ile 8,4 arası sabit tutan kumlar mevcut daha da yükseltmek istersen buffer kullanırsın.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.