ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Metesel
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
17 Kasım 2012 16:45
Son Ziyaret:
21 Nisan 2015 08:11
Toplam Mesaj:
26 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mete Sezer
Doğum Tarihi:
09 Haziran 1982
Yaş:
41
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mete Sezer

SON 10 MESAJI

Yunus Hastalık
Detaylı bilgiler ve ilginiz için teşekkür ederim. Dış filtre temizliğini en son 4 ay önce yapmıştım. Bir önceki filtre temizleme aralığım 6-7 ay idi. Bir sene boyunca hiç filtre temizliği yapmayan akvarist arkadaşlar var. Siz ne kadar sürede dış filtre temizliği yapmaktasınız? Asıl sorun sizin bahsettiğiniz yetersiz temizlik olabilir. Başka da seçenek gelmiyor aklıma.

Diğer taraftan, akvaryumu komple baştan kurmaya karar verdim. Taş, kum ne varsa çıkardım. Kaya tuzu ile akvaryumu ve malzemeleri temizledim. Şu anda tuzlu suda akvaryumu bekletiyorum. Dış filtreyi temizledim ancak içerisinde yüzlerce minik salyangoz buldum. Debide azalma olmamıştı ama acaba bu minik salyangozların hastalıkla bağlantısı var mı bilmiyorum. Bu olay yunuslardan beni iyice soğuttu. Başka tür ile devam edeceğim.
Metesel2015-04-19 20:20:01
Yunus Hastalık
Akvarist arkadaşlar,

Resimdeki hastalıkla boğuşuyorum. Daha önce 2 balığımı kaybettim, biri aynı bu şekilde karnında delik oluştu öldü. Diğeri durup dururken öldü. Daha önce canlı doğuran, tropheus besledim, hiç bir sorun yaşamadım. Ama yunuslarımı kaybediyorum. Gördüğünüz gibi bir de göz fungusu olan balığım var. Gözü bu hale geldi, her gördüğümde ona acıyorum ve moralim bozuluyor.

Fotoğraf:




Canlıdaki Belirtiler: Fotoğrafta

Akvaryum Kapasitesi (litre): 300lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Sarı prenses

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): 25 c

Filitrasyon: Eheim 2228

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :

10 günde %20 - 25. Musluk suyu ile
İkola Vent Şişmesi
Hacmen sınırda olduğum için 2 erkek sıkıntı yaratabilir diye düşünüyorum (100x55x55). Daha önce denemiştim 2 erkek kavga ediyor ve biri hep bir kenarda bekliyordu. Bu yüzden 1e 6d olarak şekillendirmiştim oranı.
Ancak yine de 2e uygun olur diyorsanız öyle bakayım.
İkola Vent Şişmesi
Desteğiniz için sağolun.
Çağdaş Bey, balıkların hepsi bu şekilde ve birden oldu böyle. Yani zıplayıp ölen balık akvaryumdan çıktıktan sonra 2-3 hafta içerisinde. Zaten damızlık balıklardı, sanırım hepsi aynı zamanda tüpcük çıkardılar. Bazılarının tüpcükleri çok şişmiş bazılarının ki az. Aynı anda hepsinin böyle olması tuhafıma gitti. Sanırım ölen erkek balığımmış. Bu durumda koloniye bir adet erkek ikola almam gerekecek. Acaba erkeği koloni dışlar mı? Bir akşam vakti usulca koyarım diye düşünüyorum.
Bir de geçen akşam akvaryuma bakarken, yerde yumurta gördüm. Sanırım dişi yumurta almış ağzına ve atmış. Erkek döllemediği için atmış olabilir mi?
İkola Vent Şişmesi
Resimleri eklemeye çalıştım.

Görüşü olan var mıdır bu konuda? Dün balığın bir tanesi (içlerinden en küçüğü) sanki ağzında yavru varmış gibi hiç yem yemedi. Ağzı da çok az şişikti. Anlam veremedim ben bu işe.
İkola Vent Şişmesi
Çağdaş Bey, fotoğrafı akşam çekip koymaya çalışacağım.

İrfan Bey öyleyse bütün balıklar dişi oluyor sizin dediğinize göre. Peki eğer böyleyse, balıkların hepsinin dişi olması ve çiftleşememesi bir sıkıntı oluşturur mu? Bu şişlik (1-2mm) zamanla iner mi?

Metesel2014-10-15 22:26:52
İkola Vent Şişmesi
Merhabalar,
1e- 6d olarak beslediğim tam damızlık  ikolalardan biri geçen nasıl olmuşsa akvaryumdan atlamıs ve ölmüş. Erkek değildir diye düşünüyordum çünkü kurlaşmalar devam ediyordu.

Üzerinden 2-3 hafta geçti ve akvaryumdaki tüm dişilerin tüpcüklerini çıkarmış ve ventlerinin hafif dışa çıkmış olduğunu gördüm. Bugün hepsini zorbela akvaryumdan çıkarıp anus vent kontrolu yapmak ıstedım ancak tupcukler şişkin oldugu için cinsiyet anlaşılmıyor.

Acaba ölen akvaryumdaki tek erkek miydi? Dişilerin hepsinin böyle vent şişmesi normal bir durum mudur? Sadece dişi balıkların olduğu akvaryumda mı bu olay gözlenir yoksa nedeni ne olabilir? Kurlaşma halen devam ediyor.
Cagdas OZDOGAN2014-10-15 14:25:33
Yeni akvaryum ve camdaki kabarcıklar fotolu
Öncelikle geçmiş olsun. Acı bir tecrübe olmuş.

Size önerim eğer geri alımı kabul etmiyorlarsa bir daha o camcılarla temas kurmayın.

Gidin bir akvaryumcuya durumu anlatın ve parası neyse camları güzelce söküp tekrar yapıştırmasını isteyin. Mümkünse bu işlem evinizde yapılsın ki o kadar eziyet çekmeyin tekrar.

Bir kere yapılan işlerde işini güzel yapan kişilerle alışveriş yapın arkadaşlar.

Mesela bak demişssin ki cam buhar yaptı taşıyamadık. Benim akvaryumu tedarikçim cama yapışan ve sabitlenen iki kulp takarak çıkarmıştı. İki kişi zor çıkarmışlardı ancak o alet büyük kolaylık.
Canpet 'in kargoyu yollamaması
Murat Bey merhabalar,

Bahsi geçen firma bu ve buna benzer bir çok konuda sabıkası olan bir firmadır. Çok amatör çalışmakla birlikte sonuç olarak müşteriyi kazanmak adına müşteriyi mağdur etmiyorlar. Nedense bu firma sürekli bakım, taşıma vb. nedenlerle müşterilerine cevap verememekte, telefonları sürekli meşgul çalmaktadır. 

Sorununuzun çözümüne ilişkin olarak ise telefonu düşürebilirseniz ( :) )orada bulunan Ertuğ Bey ile temas kurup çözüm istemenizi tavsiye ediyorum. Muhtemelen ellerinde sipariş ettiğiniz malzemeler bitmiştir ve tedarik sürecindedir. Kendisi bu konuda size yardımcı olabilir.

Saygılar

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.