ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
deadwater
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Kasım 2012 13:01
Son Ziyaret:
05 Ağustos 2013 20:41
Toplam Mesaj:
136 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Okan Quizy
Doğum Tarihi:
26 Kasım 1985
Yaş:
38
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Okan Quizy
130x40x60 312 Litre
Bombeli Rs 480 A 36 Litre

SON 10 MESAJI

İkiz Yani Yapışık Balık ve Özürlü Doğum Yapıyor Lepistesim.....fotolu
[QUOTE=doguse]Okan Bey, merhabalar.
Canlılarınız yaşıyor dahi olsa büyük ihtimal kaybedeceksiniz. Bu tür durumlarda yaşama olasılıkları çok çok az ve malesef yapabilecek bir şey yok.
Bunun en büyük sebebi gen havuzunun daralması yani aynı kanı taşıyan (kardeş) canlıların çiftleşmesinden doğan bir sorun. Tankınız yeni ise tahminim dişi ve erkek lepisteslerinizi aynı akvaryumdan aldınız yada lepistesler sizin aynı dişiden üretiminiz olabilir.
Size tavsiyem; tanktaki erkekleri verip farklı tanklardan farklı erkek lepistesler alarak gen havuzunu tekrar genişletebilirsiniz.
Ek olarak erken doğum yapan dişilerde de bu tarz durumların gözlemlendiğinden bahsediliyor, bilginiz olsun.
Sağlıklı balıklar dilerim.
[/QUOTE]


Çok teşekkürler zaten maalesef 2 tane ikiz doğdu biri bir sekilde birinden koptu ve o yaşıyor ama diğer ikizim ise öldüler. Hatta bayağı bir sakat doğum oldu yarısı olan mı olmayan mı dersiniz 23 balıktan 14 tane kaldı. Üzüldüm ama dediğiniz gibi yavrular büyüdü ve direk aynı anneden olduklarından çiftleştiler ve bu meydana geldi akraba evliliği gibi oldu ya kıyamıyorum da vermeye o kadar tatlılar ki, başka tank var ama dolu değil, boş. Hala kum alamadım ama başka çare yok. Genede teşekkürler her şey için :)


BeZGiN2013-05-25 11:15:34
İkiz Yani Yapışık Balık ve Özürlü Doğum Yapıyor Lepistesim.....fotolu
Balıklarım hep özürlü doğuyor. Çok kötü oldum bir balık yavrusu doğdu ikizler gözlerime inanamadım Allah'ım ya ne yapacağım ben... Off moralim bozuldu... Ne yapacağım ya anne doğumu tam yapamıyor yavru kuruğu annenin dısında ama gerisi içeride. Anne doğurmuyor o sekilde dolasıyor 3 tane yavruda tuhaf bir sekilde doğdu canlı mı ölümü bilemiyorum arkadaslar... Foto koydum... Ne yapmam gerekiyor... Neden olabilir...

Bu birinci


Bu ikinci


Bu üçüncü


Bu da dördüncü


BeZGiN2013-05-25 11:13:50
Salyongozlarla Derdi Olanlar Size Sazangillerden Bir Balık Önerisi...
Evet Arkadaslar Genelde Herkezin Basına Gelmekte ben Salyongozlarla Basım Belaya Girmişti Ne Yapacağım Diye Düşündüm Başka Bir Salyongozda İstemiyordum Ve Daha 3 Gün Önce Bir Balık Aldım Tafsiye Üzerine Dedi Salyongoz Lavralarını Yer İyi Dedim en Azından Üremez Kalanlarda Zamanla Ölür Diye Düşündüm Ve Balığı Aldım Geldim Koyduk Akvaryuma Uygun Sekilde Tabi Sonra Hiç Merak Etmemişken Durup Dururken Bir Bakım Dedim Su Salyongozlara Çünkü Bu Meraktan Değil Hergün Salyongoz Görürken Bu 2 günden beri Göremiyormusum O Dikkatimi Çekmiş Sağ Bak Yok Sola Bak Yok Yere Baktım Ne Görim Bütün Salyongozların içi Bosaltılmış Sadece Dısı Kalmış Yer Dolu Bos Kabuklarla :) Dedim Bunu Bilmeyenler Varsa Alsınlarda Başları Beladan Kurtulsun hemde Güzel bir Balık Renkli Ve Göze Çarpan Tipte :) ucuzda Cep Yakmaz Yani Ama Akvaryumunuz Küçükse Sıkıntı Olabilir He Ben Alayım 2 hafta kalsın sonra benm arkadasa satarım onun akvaryumu genis derseniz hayhay alın gitsin :) tek çare bu hangi salyongozu alırsanız alın bir yavru yapıyor yavrularıda bır yavru yapıyor sormayın :D
Link Alta benm akvaryum 40 litre 2 haftaya 320 litrelik akvaryumu hazırlıcam inş.. ozaman onun yeri ora olacak bu ara benm makrakanta suan 5 santim boyunda resimde gördüğünüz bendeki Makrakanta...Birtane bile bırakmamış hepsini yemiş aç :D

Benim Makrakanta


Boş Salyongoz Kabukları


Makrakanta bakmak isteyene :)
http://www.akvaryum.com/chromobotia_macracanthus_%28makrakanta%29_tatlisur_7_288.asp#b deadwater2013-05-16 18:04:07
Vatoz cinsiyet ve tur belirleme
Noktalı vatoz kesinlikle dişi ayrımını erkek ayrımını bende arastryorum sizin balığınız noktalı vatozdur :) googleden arastıra bilirsiniz  :)
motorsuz yaşam
Filtre ses cıkarmaması için motorun su altında kalması cok önemlidir motor su altında kalmalı motor en az 2 3 santim suyun içinde olmalı ozaman sıfır ses diye bilirim :) motor değilde hava kabartıcı ses cıkarıyordur :)
56 lt. akvaryumum var ve ne besliyeceğimi ve ne koyucağımı bilmiyorum
Öncelikle sunu soylim ben benekli moli besliyorum akvaryumum 40 litre ve 1 lepistes erkek var  bir dişi molim var ve 6 lepistes yavrusu 2 santimler renklenmeyede basladılar 12 tane moli yavrusu 3 santimi geçtiler 7 tanede moli yavrusu 3 santime yaklasıyorlar 1 vatoz var ve cok güzeller özellikle moliler hep beni takip edyrlar nereye uzaktan elimi götrsem onlarda oraya geliyor cok güzel bir durum...
Bitki kayalık karısımı bir akvaryum koy bende yapay var hala ama sıkntı olmuyor sende moli besle 1 erkek 2 dişi al yeter li yavruladıgında yavruların saklanacak yeri olsun yeter :) zaten hızlı buyurler yeterki su değişimlerini sürekli yapın haftada birkere %30 kadar dinlenmiş çeşme suyu koyun ve bir kaç damla vitamin ilacı göreceksinizki cok sağlıklı olacaklar su değişimi cok cok önemli :)bugune kadar sadece 1 tane molim öldü erkek ama lepistesten ölen 4 5 tane oldu... molimin olme sebebi sitresti dişi surekli kovalıyordu diğerleride aslında stresten oldu :) moli diyorum 1 vatoz süper olur yada 2 vatoz :) moli 30 40 tane yavru birakıyor eminmki 20 den falzası hayatta kalıcak onları yetstrn cok seveceksiniz molileri cok barscıllardır...

Bu benim yavrular ve akvaryum :)

lutfen arkadaslar
Benmde balıklarım surtunuyordu bir su değişimde tuz kullanmayın 2 suyu her hafta %30 35 değiştirin yemleme gunde 2 kere aynı saatlerde su değişimde vitamin kullanın bir kaç damla emin olun ki sıkıntı kalmayacak sizde göreceksiniz ölümlerde baslar bu dediklerimi yapmazsanız suyunuz kirli oldugundan oyle oluyor :)
Yeni Akvaryum
[QUOTE=Erdem41_] Merhabalar
 150-200 litre arası bir akvaryum almayı düşünüyorum bütün malzemeler ne kadar tutar. Bilgisi olan var mı yaklaşık bir fiyat verebilirseniz memnun olurum.
 Birde gereken malzemeleri liste halinde yazabilir misiniz ? Şu anki akvaryumum 50 litre ve iç motor ve ısıtıcı var yeni alacağım akvaryumda bunları kullanabilir miyim ? 
[/QUOTE]

Bende Senin Gibi Düşünüyordum Ama Sakın 100 200 lt alma 300+ ltre al pişman olmıcaksın pişmanlıktan cok keşke daha büyüğünü alsam diceksin sakın 300 lt altını alma tabi bu benim görüşüm ama alan nekadar cok olursa yavrularda okadar rahat eder unutmayın yavrularda buyuyunce durduramıcaksınız doğumları :) sonra sudan cok balık olacak :D iyi düşünün aceleci davranmayın 2. el akvaryumlara bakın cok güzel akvaryumlar satılıyor sadece akvaryumu al gerekirse 5 ay sursun bitimi ama buyuk al :) ben 320 lt aldım pişmanım aslında keşke yerim olsaydıda 400+ ltre alsaydım diye ve biliyormusun ben aldım ama kurmadım hala boş 1 aydan beri dış filtrem eksik bekliyorum :)
Lepistesim Moli Doğurdu..?
[QUOTE=malawi_cheart] Resimdeki moli yavrusunda herhangi bir lepistes geni yoktur zaten moli olduğu anlaşılacak görünüme ve boya gelmiş.Bir lepistesin durduk yere moli doğurması imkansız.Melez olayıda bu kadar basit değildir.Erkeklerin % 90 ı(velifera-moli,kılıç-plati,endler-lepistes arasındaki ilişki biraz daha sık ve yakındır) kendi türünden başka bir dişiye ilgi duymaz.Bunun için ya karma ve kalabalık akvaryumda denk gelir ya da bilinçli yapılıyorsa onlarca erkek denenir.Dişininde başka türden hamile kalabilmesi için hiç döl almaması (bildiğimiz bakire) gerekir.Bu da ancak karma ve kalabalık akvaryumlardaki genç balıklarda görülür ya da yine bilinçli yapılır.Akvaryumcudan aldığınız balıklarda da böyle bir şey söz konusu olmaz.Çünkü geldiğinde hepsi kendi cinsinin erkekleriyle bir araya gelir.
Not:Canlı doğuranlardan bahsediyorum.
[/QUOTE]

Öncelikle Söyle soylim şuan tabiki ortaya bir laf atamam ama buyudugunde anlasılır zaten :) benim molim zaten doğurdu yavrularını besliyorum moli 6 tane doğurmaz bence 6 tane var baskada yok diğer yavrular ise hala gelişimde bende çözemedim bilmiyorum tuhaf anlamadım hepside aynı günemi denk geldi ne :D olsun bişi olmaz ama lepistesi hamile bir şekilde aldım zaten 1 haftaya doğurur dedi satıcı ve doğurdu :) nebilim ya kafam karışmadıda değil hani :D
Lepistes Yavruları Gelişimi ile ilgili...
Günde 2 kere yemleme yapıyorum :) gayet mutlular galiba :D bol miktarda ve suyuda fazla kirletmicek şekilde düzenli atıyorum ve evet sıkıntı yok gayet güzel bir şekilde yuzuyorlar ama lepistesim moli doğurunca onlar daha cabuk buyudu diğer yavrulardan 6 tane moli mevcut lepistes beklerdek moli doğurdu püfff çözemedim :) suan sağlıklılar :)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 14 Online Kullanıcı, 8 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.