ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
celebra
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Ağustos 2006 17:58
Son Ziyaret:
04 Kasım 2008 13:15
Toplam Mesaj:
10 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
cel ebra
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Antalya
Meslek:
inş. müh.
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

hakan

SON 10 MESAJI

vatozum saatlerdir aynı yerde
Ya arkadaşlar sadece ilk yazıyı okuyup hemen cevap yazıyorlar galiba, lordi vatoz öldü diyor bazı arkadaşlar hala "Dediğiniz tüm davranışlar normal panik yapmayın..." diye yazıyor. Lütfen tüm yorumları okuyup sonra cevap yazalım. :)encort2006-12-4 22:22:22
vazotumu mu yediler ?
bildiğim kadarıyla vatozlar bir kaç gün içinde tamamen iskeleti dahil çürüyüp yok oluyor. forumda başka bir bölümde vardı sanırım.
Yavru tankı için aydınlatma
ışık belki fiziksel olarak ihtiyaç değil ama görsel olarak şart diye düşünüyorum o yavruların akvaryumda yüzüşünü ışıklı bir şekilde seyretmek büyük bir zevk bence
yavrulukta iki erkek lepistes
selam,
benim akvaryumdaki 3 dişi lepistesten ikisi öldü kalan tek dişiyi de iki erkek çok rahatsız ediyor, ben de iki erkeği yavruluğa koydum yaklaşık bir aya küçük dişiler büyür o zamana kadar yavrulukta dursa erkekler bir sorun olur mu acaba?
Antalya’da Yapılacak Dev Akvaryum
güzel bir fikir fakat bildiğim kadarıyla akvaryumumn yapılması planlanan bölge şu anda mahkemelik ve uzun yıllar da çözülbileceğini sanmıyorum.
İngiltere’den Bazı Akvaryumcu Resimleri
antalyalı bir balık sever olarak buradaki akvaryumcular çarşısından çok farkı olmadığını söyleyebilirim (neyseki fiyatlar daha ekonomik burada)
dişi lepislerin dogurganlıgı
küçük bir tank alıp doğumu yaklaşan dişileri orada beslemek en mantıklısı bence ,zaten toplam masrafı da 15 ytl'yi geçmiyor.
Akvaryumcuya güvenmek.....???
selam,
olaya bir de şu açıdan bakmak lazım; akvaryumcular (üreticiler değil satıcılar) zaten balıklara uzun süreli bakmazlar, genelde haftada bir balıklar gelir hafta içinde satılır ve sonraki hafta yeni balıklar böyle devam eder sürekli. bu yüzden akvaryumcuların çok fazla da bilgiye sahip olmasını beklememek lazım bence.
yüksek sıcaklık sorunu
[QUOTE=jaguar75]

Akvaryum boyutlarınızı ve akvaryumunuzun suyunu değiştirme  zaman aralığını yazarsanız bir öneri sunabilirim size.

[/QUOTE]
öncelikle ilginize teşekkür ederim. akvaryumum zaten küçük bir akvaryum,20*60*40 yaklaşık boyutu. suyunu antalya'da buharlaşma çok olduğu için haftada %25 oranında değiştiriyorum yaklaşık olarak.
cevabınızı bekliyorum.
yüksek sıcaklık sorunu
selam,
öncelikle forumda arama yaptım ama uygun cevap bulamadım, sorum için en uygun bölümün burası olduğunu düşünüyorum.
antalya'da ofisimde akvaryum kurdum ve eskiden kalma alışkanlık lepistes ve benzeri canlı doğuran türden balıklar beslemek istiyorum. fakat ilk ay denemelerim sonucu balıkların çoğu (bütün dişi lepistesler) öldü. sadece 3 adet erkek lepistes canlı kaldı. bunun sebebi de tahminimce su sıcaklığının çok yüksek olması. öyle ki bazı sabahlar ofise geldiğimde su sıcaklığının 37 dereceye kadar çıktığını görüyorum. ofiste bütün gün klima çalışıyor fakat su sıcaklığı 30 derecenin altına düşmüyor. buna çözüm olarak akvaryuma sıcak havalarda sürekli buz takviyesi yapmayı düşünüyorum fakat büyük miktarda buz ekleyip hızlı ısı değişiminden dolayı balıklara zarar verirmiyim bilemiyorum. bu soruna nasıl bir çözüm bulabilirim suyu ısıtan aletler var acaba soğutmak için de herhangi bir alet var mı yardımcı olursanız sevinirim. bir de takıldığım bir nokta da şu; antalya'daki akvaryumcularda ortam sıcaklıkları çok daha fazla olmasına rağmen balıklar nasıl yaşıyor anlamıyorum.
yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.
celebra2006-8-24 18:12:33

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.