ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
erdimtnn
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
24
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Aralık 2017 22:40
Son Ziyaret:
26 Eylül 2023 16:09
Toplam Mesaj:
28 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Erdi Metin
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Erdi Metin

SON 10 MESAJI

2 Aylık Hardscape Canlı Yüklemesi Tamamlandı
Kurulumu biraz geç farkettim hocam, hayırlı olsun. Bitkiler biraz daha hacim kazandıkça çok daha güzel olacak gibi. Bu arada lav kırıkları için kullandığınız sinekliği nereden temin ettiniz acaba?
Ahmetvw
Sanırım canlı doğuranlardan "moli".
Tavsiye
Kum midye kırığı olabilir. Dekor olarak girintili çıkıntılı kayalıklar ya da tek çeşit taşlar kullanabilirsiniz. Aydınlatma hakkında pek bilgim yok. Fakat yine dediğim gibi forumda bununla ilgili açılmış onlarca konu var, bakmanızı tavsiye ederim.
Tavsiye
38 cm en oscar, astronot için pek sağlıklı olmaz diye düşünüyorum. Tropheuslar için ise de gördüğüm kadarıyla en az 150, 200cm tanklar kullanılıyor. Malawi veya Tanganyika cikletlerine bakabilirsiniz. Özellikle demasoni veya saulosi tavsiye ederim. Fakat ne yaparsanız yapın, forumda araştırmadan bir şey yapmayın. [:iyi:]
Tavsiye
İyi günler, forumumuza hoşgeldiniz. Öncelikle şunu belirtmek istiyorum. Şu zamanda 200 litreyi geçkin bir akvaryumda makul bir bitkili akvaryum kurulumu yapacağınızı sanmıyorum. Ayrıca 60 cm yükseklik bitkiler açısından sizi bayağı zorlayacaktır. Bana sorarsanız böyle bir akvaryumda bitkilere hiç bulaşmayın.
Fakat yine de bitkilere gönül verdiyseniz forumda başlıca aydınlatma, kum, gübreleme konularına bakmanızı tavsiye ederim.
Ufak bir fikir vereyim:
Ben aydınlatma olarak power led kullanıyorum, tabanda jbl manado kumu seçtim, gübre olarakta makro gübreleri kendim (diy) yapıyorum, mikroları ise reeflowers'tan kullanıyorum.
Hevesinizi kırmak istemem fakat tekrar hatırlatayım. Böyle bir akvaryumda makul seviyelerde bir bitkili kurulum yapamazsınız. Astronot daha önce beslemedim fakat hacim yeterliyse sizin için daha iyi bir tercih olur. Keyifli hobiler dilerim.
Vatoz Akvaryumunda Kum Olmalı Mı?
Konu tam olarak netliğe kavuşmadığı gibi ayrı bir tartışma konusu daha ortaya çıktı sanırım. Kum bakteri barındırır mı yoksa pislik toplamaktan başka bir işe yaramaz mı :)) Bu soruyu ve üretimde kum kullanmanın avantajını dezavantajını bilimsel olmasa da mantığa uygun bir şekilde açıklayacak biri olursa çok sevinirim.
Vatoz Akvaryumunda Kum Olmalı Mı?
Öncelikle herkese iyi günler diliyorum.
Bir seneden aşkın süredir 50lt low-tech'te yavru aldığım L144 lerimi sonunda yeni yaptırdığım 80×40×40 cama cam akvaryuma alma zamanım geldi.

Genellikle üretim amaçlı akvaryumlarda kum tercih edilmiyor fakat tam olarak neden kullanılmadığını idrak edemedim. Çoğu arkadaş temizlik açısından kolaylık sağladığını söylüyor. Burada anlamadığım bir şey var. Eğer temizlikte amaç dipteki pislikleri toplamaksa dip çekimi yapılana kadar dışkılardaki nitrat veya nitrit değerleri veya yemdeki fosfat değerleri çoktan suya karışmış olmuyor mu? Eğer öyleyse dipteki veya yüzeydeki suyu çekmenin ne farkı var?

Ayrıca kumun altında bulunan ve balıkların ev ortamında yaşayabilmesinin temelini oluşturan nitrifikasyon bakterileri döngü için gerekli değil mi?

Ben bu nedenle biyolojik ve görsel açıdan en azından yemlerin kumun arasına girmeden tüketilebilmesi için ince taneli silis kum veya dere kumu kullanmayı düşünüyorum.

Cüce vatozlarda veya genel olarak tüm balıklarda üretim amaçlı kum kullanımı hakkında bilgisi olan tüm ustalarımın tavsiyelerini bekliyorum.
Bitkili Akvaryum Peyzajında Derinlik
Bu kadar önemli ve akvaryumla uğraşan herkesin bilmesi gereken bir konuyu illaki gözden kaçıranlar vardır diye bu yıl da ben hortlatmak istedim. Bütün bu bilgiler ve emeklerin için çok teşekkürler Mustafa hocam.[:iyi:]
Cüce Vatoz Yem Seçimi.
Bende vatozlar için türlü türlü yemleri araştırdım. En son vatozların ihtiyacını yeterince karşılayacağına karar verdiğim yemler şunlar:
*JBL Novo Pleco
*Sera Flora
*Tetra Pro Algea
(Dennerle Cookies' te oldukça kaliteli bir yem fakat biraz tuzlu)

Yeşil Nokta Yosunu Vs Elma Salyangozları
İyi günler. Bahsettiğiniz yosun türü büyük ihtimal Green Spot Algea (GSA). Özellikle yüksek aydınlatma ve fosfat eksikliğinden dolayı oluşur. Vatoz, salyangoz vs. canlıların temizlemesi oldukça zordur. Mıknatıslı cam temizleyiciniz varsa yarım dakikaya yakın sildiğinizde çıkmaya başlıyor. Zahmetli gelirse jiletle camdan kazıyabilirsiniz.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.