ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
nymphetamin
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
29 Ocak 2013 21:04
Son Ziyaret:
17 Şubat 2013 16:10
Toplam Mesaj:
4 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
engin özkan
Doğum Tarihi:
27 Aralık 1986
Yaş:
37
İl:
Ankara
Meslek:
perfüzyonist
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

engin özkan

SON 4 MESAJI

Lepistes başlangıç-kurulum
Lepsitesler beyaz benek oldu. kılıç kuyruk moli ve 2 lepistes öldü forumdan araştırdığım bütün yöntemleri uyguladım düzelme iyileşme yok hastalık sanırım akvaryumcudan alınan 2 tane vatoz aracaılığı ile girdi akvaryuma 2 haftadır sorun yoktu çünkü akvaryumda ayrıca aynı tankdan beraber 2şer vatoz aldıgımız arkadasımın akvaryumunda sarı prensesleride beyaz benek oldu 10 kadar zaiyat da onda var sanırım henüz yolun başındayken akvaryumu sarı-mavi prenses iceman akvaryuma çevireceğim su sıcaklıgında ki dengenın onemını beyaz benek hastalıgını arastırırken ogrendım ve eheım jager 200luk ısıtıcı almaya karar verdım yenı kurulum yapacagım aktıf karbon ve bakterı kulturu falan kullanıp daha akıllıca işler yapmayı dusunuyorum ayrıca lepisteslerden 10-15 kadar yavru almayıda başardım suan tamamını baska tanka devrettım ıyılesmelerı ıcın metılen+ısı+tuz seklınde tedavı uyguluyorum.
Lepistes başlangıç-kurulum
Çok teşekkür ederim öncelikle herkese 

hava motoru bozuldu hava taşı ile oksijen veremıyorum sanırım suya oksıjen katan tek iç filtrem kaldı çıkar önerilerinizi hava motorunu tamir eder etmez uygularım dış filtreyi günde 1 saat çalıştırıyordum artık düşük debide dahi olsa kapatmayı düşünmüyorum.

lepistes alarak başladığım bu sisteme sarı prenses iceman ve 1 erkek 1 dişi imparator karmasıyla devam edip etmemek de kararsızım ne yalan söyleyim lepistese pek ısınamadım çok ufak oldukları için belki de arkadaşlarımda 120kadar sarı prenses var onları yardımı ile bu değişimi yapıp yapmamakta çok kararsızım şimdilik akvaryumda tek zaiyat yok sanırım bakteri açısından su dengesi açısından çok da fena durumda değilim.
Lepistes başlangıç-kurulum
Arkadaşlar merhaba öncelikle foruma yeni üye oldum üye olmadan önce yaklaşık 1 hafta okudum araştırdım akabinde arkadaş eş dost tavsiyesi ile de ilk sayılacak akvaryumu mu kurdum şimdi gelelim en baştan neler yaptığıma 


akvaryumu ikinci el aldım bende önceki arkadaş sarı prenses besliyordu akvaryumda 30 kadar damızlığı ve 20 kadar yavruyu bir dostuma armağan ettim.

akvaryumu eve getirdim ve temizliğe başladım önce ekipmanlarımı sayayım.

100x30x45 şeklinde 135 litre bir akvaryum 

atlas 1200 l/h iç filtre 

dolphin c-1000 l/h dış filtre

100w ısıtıcı-termometre

çift çıkışlı hava motoru

iki adet hava taşı birisi tek diğeri çift çıkış

midye kırığı kum 

bir kaç suni bitki 

ekipmanlar bunlar arkadaşlar ilk olarak iç ve  dış motoru yıkayarak başladım olaya fazla abartmadan temizledim çeşme suyu kullandım fakat elimde akvaryum suyu yoktu ikinci el aldığım için ayrıca kesinlikle kimyasal bir temizlik ürünü kullanmadım hatta bilhassa steril malzemeler kullandım yıkarken.

kumu 3-4 kere su değişimi şeklinde yıkadım ve 2 yemek kaşığı tuz ile ovuşturup suda beklettikten sonra son kez ovdum ve suyunu süzdüm.

bakteri florasını ve faunasını fazla kaybetmemek adına elimi çabuk tuttum ve yine aynı sebepten bitkileri yıkamadım.

akvaryum camını sadece dışarıdan silmemin ve içeriden el ile ovuşturmamın akabinde ekipmanları kurdum ve suyu doldurdum 5-6 damla metilen mavisi 1 yemek kaşığı tuz ilave ettim ve tüm sistemi çalıştırdım 4 gün boyunca bu haliyle ile çalıştı.Herhangi başka bir ilaç koymadım.

Gelelim Lepistes tercihi ve bilgilerime burdan okuduğum ve arkadaş tavsiyesidir ilk başlayanların lepistes ile başladığına dair bi bilgi edindim bende renkli ve yoğun bı akvaryum istediğim için su dengesi ph sıcaklık oksijenasyon gibi değerlerde tölerans oranı daha yüksek olduğunu öğrendiğim canlı doğurduğu için uğraşmanın zevkli olacağına inandığımdan lepistes ile başladım.

4 hamile dişi lepistes
4 genç dişi lepistes
5 genç erkek lepistes
2 dişi moli
1 kılıç kuyruk koydum akvaryuma

vatoz koymak için akvaryumun 2 haftalık olmasını bekleyeceğim.Henüz 1 hafta oldu.

pembe ışık tercihi balıgın rengını iyi gösterir dediler ve yosun fazla yapmaz dediler ondan pembe ve beyaz florasan baglı sisteme ben pembeyi kullanıyorum. gece boyu acık kalıyor yaklasık gunde 10 saat.


Gelelim fotoğraflara ve sorulara 






şimdi aklımda ki sorular 

1- lepistesler hayvansal yem ile beslenirmiş elimde klasik ve dandik tabir edilen yem var en kısa sürede kaliteli ve hayvansal yem edineceğim ve bunun yanı sıra çeşitlilik adına artemia vermeyede gayret edeceğim doğru olur mu öneri alabilirsem yem için memnun olurum.

2- iç filtrenin debisi sanırım bi hayli yüksek hava aldığı hortumu daralttım fakat sanırım bu debiyi azaltmaz pipo filtre ağzımı kullanmalıyım yoksa filtre uygun mu değişmeli mi ?

3- fotoğraflarda görülen dişi lepistesler sanırım hamile doğrumudur ? yeni doğan yavrular ilk etapda bi kaç saat yüzeyde yüzüyomuş yem olmamaları için yavruluk mu kullanmalıyım su yüzeyine rafya mı kesmeliyim yada onları yavruluğamı almalıyım ? yoksa bitki florası yeterlimdir ortada ki o yuvarlak yeşil doğal yavruluk maksadında kondu içerisine yavrular kaçmayı başarırsa ümidim yaşamaları yönünde  görüşlerinizi bekliyorum bitkiler yeterlimi ve yavrulama için tavsiyeler alabilirim.

4- sıcaklık 25.5-26 derece okuduğum kadar ile uygun ?

5- çift cıkıslı hava motoru ve fotoğraflardan gorulen havalandırma yeterlımı eksık mı fazlamı kestıremedım bılgınız varsa sevınırım.

6- moli ve kılıckuyruk uygunmudur lepisteslerin yanına molı sanırım bıtkısel yem ısteyen bı tur elımdekı yemı molı ıcın kullanabılırım ılerıde herhalde ayrıca vatoz ne tavsıye edersınız ?

7- dış motor ne sıklıkla hangı perıyotlarda çalışmalı ? ıc moto gun boyu calısmalımı yada kac saat yeterlı olur gunde ? dıs ve ıc motor yeterlımıdır fazlamıdır bı zararı olur mu bu motorların ? sol tarafda motorun cıkısı tahlıyesı sag kosede kuma 4 parmak kalacak sekılde motorun cekıs sıstemı var uygunmudur ? en bılmedıgım konu bunların ne perıyotlarda ne kadar calısacagı konusudur.

8- yem mıktarını kestıremıyorum sabah 5 oglen 5 aksam 5 adet seklınde fotografdakı yemden atıyorum hayvansal kalıtelı yem alana kadar uygunmudur ?

9- dış filtre ve ıc fıltre bır arada calıstıgında akvaryum ıcınde cıddı bır akım olusuyor bır zararı olur mu 

şimdilik kafama takılanlar bunlar arkadaşlar her türlü bilgiye ihtiyacım var forumda fırsat buldukca dolasıyor bılgı edınmeye calısıyorum buradan sorularımın yanıtlarını ve tavsıyelerı alabılırsem cok memnun olurum 

şimdiden teşekkürler.

 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.